Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.
Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.
Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning och forskning inom global folkhälsovetenskap, allmänmedicin, arbetsmedicin, miljömedicin, socialmedicin, läkemedelsanvändning och läkemedelspolicy. Vi bedriver även undervisning och forskning inom nutritionsepidemiologi, försäkringsmedicin, innovation och nyttiggörande, hälsoekonomi, biostatistik och registerepidemiologi.
Den aktuella forskargruppen bedriver forskning främst kring riskprofiler och skyddsfaktorer avseende psykisk och fysisk hälsa hos ungdomar med inriktning på kardiovaskulär hälsa/ohälsa och särskilt stress och högt blodtryck. Syftet är att fortsatta uppföljning och återundersökning av ungdomar för att utvärdera hur olika miljöer och bakgrund påverkar individens fysiska och psykiska hälsa, ”well-being” i längre tid. En viktig del av forskningsarbetet blir att utföra och bestämma hårkortisolkoncentration.
Vi söker en biomedicinsk analytiker för medverkan i projektet med syfte att analysera hårkortisol, samt att medverka i fältstudier och göra enklare undersökningar av ungdomar med syfte studera olika faktorers betydelse för att förklara kronisk stress.
Arbetsuppgifter
I arbetet ingår:
• att genomföra analyser av hårkortisol i forskningslab. Ett flertal viktiga steg ingår i analysprocessen; extraktion genom inkubation av hårmaterialet följt av arbete med vätskekromatografi-masspektrometri;
• att säkerställa en god och kvalitetssäkrad datahantering samt statistikbearbetning.
I arbetsuppgifterna ingår också att göra enklare undersökningar av gymnasieelever/unga vuxna i form av blodtryck, hårprover och längd och vikt.
Kvalifikationer
För arbetet krävs legitimation som biomedicinsk analytiker, samt BMA examen med inriktning laboratoriemedicin och goda kunskaper i statistisk analys. Dokumenterad erfarenhet som BMA samt erfarenhet från forskning inom hälso- och sjukvård är ett krav då arbetet ingår i ett större forskningsprojekt.
Meriterande är
• Erfarenhet från arbete med ungdomar.
• Datahantering samt god kunskap i Excel och Word.
Den sökande ska kunna jobba självständigt, vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Sökanden måste ha B körkort.
Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 12 månader Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Kontaktuppgifter för anställningen
Max Petzold, Avdelningschef, 0703-867077,
[email protected]
Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande
Ansökan
Legitimationsbevis är ett krav. Dokumenterad tidigare erfarenhet genom referenser, intyg, är viktigt för bedömningen.
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-05-17
Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Visa mindre