Lediga jobb som Sjukhustekniker i Göteborg

Se lediga jobb som Sjukhustekniker i Göteborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Göteborg som finns hos arbetsgivaren.

Biomedicinsk analytiker

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för medicin, Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning o... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för medicin, Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning och forskning inom global folkhälsovetenskap, allmänmedicin, arbetsmedicin, miljömedicin, socialmedicin, läkemedelsanvändning och läkemedelspolicy. Vi bedriver även undervisning och forskning inom nutritionsepidemiologi, försäkringsmedicin, innovation och nyttiggörande, hälsoekonomi, biostatistik och registerepidemiologi. Vi utvecklar interdisciplinär forskning inom FN’s globala mål för hållbar utveckling med fokus på mål 3 (hälsa) och 8 (ekonomisk utveckling).

Arbets- och miljömedicin är en integrerad del av avdelningen, men vi har även ett nära samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi undervisar, forskar och utreder patienter och arbetsplatser. Vi erbjuder utbildning för läkarstudenter, företagshälsovård, myndigheter och för olika professioner inom arbets- och miljömedicin.

Forskargruppen ”Biomarkörer i utandningsluft” är inriktad på att utveckla enkla icke-invasiva metoder för att påvisa luftvägseffekter av exponering för luftburna ämnen och särskilt effekter på små luftvägar. Vi har utvecklat en ny metod baserad på analys av utandningsluft för detta ändamål, PExA (partiklar i utandningsluft). Vi söker nu en BMA som kan arbeta i våra kliniska studier. 

Arbetsuppgifter 
Arbetsuppgifterna kommer att bestå i att utföra och dokumentera resultat från lungfunktionsundersökningar (spirometri, oscillometri, kvävgasutsköljning, diffusionskapacitetstest och PExA); rekrytering av forskningspersoner och datahantering. 

Kvalifikationer 
För arbetet krävs legitimation som biomedicinsk analytiker med klinisk fysiologisk inriktning. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt, är krav för anställningen. Dokumenterad erfarenhet av lungfysiologiska undersökningsmetoder är meriterande. Vi söker en person som gillar att arbeta i team, är noggrann, strukturerad, flexibel och engagerad. Tidigare erfarenhet av person- och patientkontakt i forskningssammanhang är meriterande, men inget krav. Arbetet ställer höga krav på självständighet, noggrannhet samt organisatorisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 11 månader
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för medicin, Göteborg
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Anna-Carin Olin
Professor
070-655 49 40
[email protected]

Jörgen Månsson
Biträdande avdelningschef
031-786 66 86
[email protected] 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Ansökan ska innehålla


• Kopia på legitimation utfärdad av socialstyrelsen
• Curriculum vitae/meritförteckning

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-09-30

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Ansök    Aug 13    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid institutionen för medicin, Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, bedrivs forskning inom... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid institutionen för medicin, Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, bedrivs forskning inom flera olika områden såsom osteoporos, endokrinologi, hematologi, gastroenterologi, hypertoni, lungmedicin och allergologi samt klinisk nutrition med forskningsfokus på kroppssammansättning och energimetabolism. Forskningen sker i tätt samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus.

Institutionen för medicin söker en biomedicinsk analytiker, inriktning klinisk fysiologi till Krefting Research Centre, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition vid Sahlgrenska Akademin.

Krefting Research Centre bedriver forskning på bred front för att förstå astmans epidemiologi och patofysiologi med kort- och långsiktiga mål att optimera behandlingen av astmapatienter i allmänhet. Centrets största fokus är att öka förståelsen för patienter med olika typer av astma, som vanligen kallas astmans fenotyper. Nuvarande belägg visar att astman har olika bakomliggande mekanismer i undergrupper (fenotyper), men förekomsten och karakteristiken av dessa fenotyper är ännu inte välbeskrivna. 

Arbetsuppgifter 
Arbetet gäller framför allt lungfysiologiska undersökningar som spirometri, lungvolymer och diffusionskapacitetsmätningar samt strukturerade intervjuer, allergipricktestning, blodprovstagning, hantering av blodprover samt rekrytering av forskningsdeltagare via telefonkontakt. Arbetet kommer att utgöra en del av ett stort kliniskt-epidemiologiskt forskningsprojekt ”the West Sweden Asthma Study”. Krefting Research Centre bedriver även läkemedelsstudier vilket du kommer att vara en viktig del utav. Du kommer tillhöra kliniken där vi idag är ett team av sjuksköterskor. 

Kvalifikationer 
Vi söker en biomedicinsk analytiker, inriktning klinisk fysiologi och som är intresserad av forskning och forskningssamarbeten. För arbetet krävs legitimation som biomedicinsk analytiker, samt biomedicinskanalytikerexamen med inriktning mot klinisk fysiologi, alternativt erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som motsvarande. Tidigare erfarenhet av person- och patientkontakt i forskningssammanhang är meriterande men inget krav. Dokumenterad erfarenhet av lungfysiologiska undersökningsmetoder, särskilt spirometri, är meriterande. Erfarenhet av allergologisk diagnostik är en merit. Arbetet ställer mycket höga krav på självständighet, noggrannhet samt organisatorisk förmåga. Mycket stor vikt fästs vid personlig lämplighet samt personliga egenskaper som förmåga till personkontakt, initiativ- och samarbetsförmåga. 

Anställning 
Anställningsform: Tillsvidare, en inledande provanställning på 6 månader 
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för medicin, Göteborg
Tillträde: Snarast

Kontaktuppgifter för anställningen 
Louise Olausson
Forskningssjuksköterska
0766-186709
[email protected]

Madeleine Rådinger
Biträdande avdelningschef
031-786 6713 0739-381327
[email protected] 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Ansökan ska innehålla curriculum vitae/meritförteckning, kopia på legitimation som biomedicinsk analytiker utfärdad av socialstyrelsen, kopia på examensbevis, följebrev samt namn och kontaktinformation på minst två personliga referenser (namn, adress, telefonnummer och e-postadress).

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-09-10

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Ansök    Jun 14    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för medicin, Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning o... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för medicin, Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning och forskning inom global folkhälsovetenskap, allmänmedicin, arbetsmedicin, miljömedicin, socialmedicin, läkemedelsanvändning och läkemedelspolicy. Vi bedriver även undervisning och forskning inom nutritionsepidemiologi, försäkringsmedicin, innovation och nyttiggörande, hälsoekonomi, biostatistik och registerepidemiologi. Vi utvecklar interdisciplinär forskning inom FN’s globala mål för hållbar utveckling med fokus på mål 3 (hälsa) och 8 (ekonomisk utveckling).

Arbets- och miljömedicin är en integrerad del av avdelningen, men vi har även ett nära samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi undervisar, forskar och utreder patienter och arbetsplatser. Vi erbjuder utbildning för läkarstudenter, företagshälsovård, myndigheter och för olika professioner inom arbets- och miljömedicin.

Forskargruppen ”Biomarkörer i utandningsluft” är inriktad på att utveckla enkla icke-invasiva metoder för att påvisa luftvägseffekter av exponering för luftburna ämnen och särskilt effekter på små luftvägar. Vi har utvecklat en ny metod baserad på analys av utandningsluft för detta ändamål, PExA (partiklar i utandningsluft). Vi söker nu en BMA som kan arbeta i våra kliniska studier. 

Arbetsuppgifter 
Arbetsuppgifterna kommer att bestå i att utföra och dokumentera resultat från lungfunktionsundersökningar (spirometri, oscillometri, kvävgasutsköljning, diffusionskapacitetstest och PExA); rekrytering av forskningspersoner och datahantering. 

Kvalifikationer 
För arbetet krävs legitimation som biomedicinsk analytiker. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt, är krav för anställningen. Dokumenterad erfarenhet av lungfysiologiska undersökningsmetoder och PExA metoden är meriterande. Vi söker en person som gillar att arbeta i team, är noggrann, strukturerad, flexibel och engagerad. Tidigare erfarenhet av person- och patientkontakt i forskningssammanhang är meriterande, men inget krav. Arbetet ställer mycket höga krav på självständighet, noggrannhet samt organisatorisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 5 månader
Omfattning: 20%
Placering: Institutionen för medicin, Göteborg
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Sanna Kjellberg
Postdoktor
0704144028
sanna.kjellberg.gu.se

Jörgen Månsson
Biträdande avdelningschef
031-786 6686
[email protected] 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Ansökan ska innehålla


• Kopia på legitimation utfärdad av Socialstyrelsen
• Curriculum vitae/meritförteckning

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-07-02

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Ansök    Jun 11    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för medicin, Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning o... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för medicin, Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning och forskning inom global folkhälsovetenskap, allmänmedicin, arbetsmedicin, miljömedicin, socialmedicin, läkemedelsanvändning och läkemedelspolicy. Vi bedriver även undervisning och forskning inom nutritionsepidemiologi, försäkringsmedicin, innovation och nyttiggörande, hälsoekonomi, biostatistik och registerepidemiologi. Vi utvecklar interdisciplinär forskning inom FN’s globala mål för hållbar utveckling med fokus på mål 3 (hälsa) och 8 (ekonomisk utveckling).

Arbets- och miljömedicin är en integrerad del av avdelningen, men vi har även ett nära samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi undervisar, forskar och utreder patienter och arbetsplatser. Vi erbjuder utbildning för läkarstudenter, företagshälsovård, myndigheter och för olika professioner inom arbets- och miljömedicin.

Forskargruppen ”Biomarkörer i utandningsluft” är inriktad på att utveckla enkla icke-invasiva metoder för att påvisa luftvägseffekter av exponering för luftburna ämnen och särskilt effekter på små luftvägar. Vi har utvecklat en ny metod baserad på analys av utandningsluft för detta ändamål, PExA (partiklar i utandningsluft). Vi söker nu en BMA som kan arbeta i våra kliniska studier. På sikt kan det eventuellt finnas möjlighet till fördjupning och forskningsstudier. 

Arbetsuppgifter 
Arbetsuppgifterna kommer att bestå i att utföra och dokumentera resultat från lungfunktionsundersökningar (spirometri, oscillometri, kvävgasutsköljning, diffusionskapacitetstest och PExA); rekrytering av forskningspersoner och datahantering. 

Kvalifikationer 
För arbetet krävs legitimation som biomedicinsk analytiker med klinisk fysiologisk inriktning. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt, är krav för anställningen. Dokumenterad erfarenhet av lungfysiologiska undersökningsmetoder är meriterande. Vi söker en person som gillar att arbeta i team, är noggrann, strukturerad, flexibel och engagerad. Tidigare erfarenhet av person- och patientkontakt i forskningssammanhang är meriterande, men inget krav. Arbetet ställer mycket höga krav på självständighet, noggrannhet samt organisatorisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 5 månader
Omfattning: 20%
Placering: Institutionen för medicin, Göteborg
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Sanna Kjellberg
Postdoktor
0704144028
sanna.kjellberg.gu.se

Jörgen Månsson
Biträdande avdelningschef
031-786 6686
[email protected] 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Ansökan ska innehålla


• Kopia på legitimation utfärdad av Socialstyrelsen
• Curriculum vitae/meritförteckning

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-07-02

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Ansök    Maj 13    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för medicin, Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning o... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för medicin, Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning och forskning inom global folkhälsovetenskap, allmänmedicin, arbetsmedicin, miljömedicin, socialmedicin, läkemedelsanvändning och läkemedelspolicy. Vi bedriver även undervisning och forskning inom nutritionsepidemiologi, försäkringsmedicin, innovation och nyttiggörande, hälsoekonomi, biostatistik och registerepidemiologi. Vi utvecklar interdisciplinär forskning inom FN’s globala mål för hållbar utveckling med fokus på mål 3 (hälsa) och 8 (ekonomisk utveckling).

Arbets- och miljömedicin är en integrerad del av avdelningen, men vi har även ett nära samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi undervisar, forskar och utreder patienter och arbetsplatser. Vi erbjuder utbildning för läkarstudenter, företagshälsovård, myndigheter och för olika professioner inom arbets- och miljömedicin.

Forskargruppen ”Biomarkörer i utandningsluft” är inriktad på att utveckla enkla icke-invasiva metoder för att påvisa luftvägseffekter av exponering för luftburna ämnen och särskilt effekter på små luftvägar. Vi har utvecklat en ny metod baserad på analys av utandningsluft för detta ändamål, PExA (partiklar i utandningsluft). Vi söker nu en BMA som ska arbeta i våra kliniska studier. På sikt kan det eventuellt finnas möjlighet till fördjupning och forskningsstudier. 

Arbetsuppgifter 
Arbetsuppgifterna kommer att bestå i att utföra och dokumentera resultat från lungfunktionsundersökningar (spirometri, oscillometri, kvävgasutsköljning, diffusionskapacitetstest och PExA); rekrytering av forskningspersoner och datahantering. 

Kvalifikationer 
För arbetet krävs legitimation som biomedicinsk analytiker med klinisk fysiologisk inriktning. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt, är krav för anställningen. Dokumenterad erfarenhet av lungfysiologiska undersökningsmetoder är meriterande. Vi söker en person som gillar att arbeta i team, är noggrann, strukturerad, flexibel och engagerad. Tidigare erfarenhet av person- och patientkontakt i forskningssammanhang är meriterande, men inget krav. Arbetet ställer mycket höga krav på självständighet, noggrannhet samt organisatorisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 11 månader
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för medicin, Göteborg
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen 
Sanna Kjellberg
Postdoktor
0704144028
sanna.kjellberg.gu.se

Jörgen Månsson
Biträdande avdelningschef
031-786 6686
[email protected] 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Ansökan ska innehålla


• Kopia på legitimation utfärdad av socialstyrelsen
• Curriculum vitae/meritförteckning
• Personligt brev

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-06-03

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Serviceingenjör

Serviceingenjör Göteborg Vill ha en meningsfull dag på jobbet och arbeta för att skapa teknik för livet? Då är detta jobbet för dig. Varje liv är unikt och vår viktigaste uppgift på Dräger att skydda, stödja och rädda människor - dag ut och dag in. Dräger är ett väletablerat företag som kännetecknas av produkter med hög kvalité. Som resande serviceingenjör hos oss får du utbildning och certifiering i de produkter du kommer arbeta med, baserat på den allra... Visa mer
Serviceingenjör
Göteborg
Vill ha en meningsfull dag på jobbet och arbeta för att skapa teknik för livet? Då är detta jobbet för dig. Varje liv är unikt och vår viktigaste uppgift på Dräger att skydda, stödja och rädda människor - dag ut och dag in.
Dräger är ett väletablerat företag som kännetecknas av produkter med hög kvalité. Som resande serviceingenjör hos oss får du utbildning och certifiering i de produkter du kommer arbeta med, baserat på den allra senaste tekniken. Du får även möjlighet att vidareutvecklas inom nya områden och produkter. Vi ger stort utrymme för innovativa idéer och frihet under ansvar.
Vår verkstad och kontor finns i Gamlestan, men det finns även möjlighet att utgå ifrån hemmet. Våra lokaler är nyrenoverade med en härligt välkomnande atmosfär. Vi har ett bra samarbete och utbyter erfarenheter mellan funktionera och i den nordiska organisationen.




"Jag började som servicetekniker i Norge för ungefär 14 år sedan. Jag har alltid haft ett tekniskt intresse och trivs med att arbeta med människor.
Det pågår en digitalisering av sjukhus och Dräger är ett företag som vill vara med i utvecklingen. Det mest stimulerande med jobbet som servicetekniker är vetskapen om att våra produkter kan rädda någons liv, dagen efter att jag installerat eller servat dem.
Den största fördelen med att arbeta på Dräger är känslan av att alla som arbetar på företaget är som en stor familj, oavsett var i världen man befinner sig."
- Jan Helge Bjerke, Nordic Service Manager Hospital




Arbetsuppgifter
Rollen som serviceingenjör är flexibel och du kommer kunna planera och strukturera dina resor och egen tid i väldigt stor utsträckning. Fokus kommer att vara service, driftsättning, underhåll och inspektion av våra produkter inom medicinsk teknik ute på fältet på olika sjukhus.
Daglig kontakt med kunder för att ge support och felavhjälpning
Felsökning och service
Akuta driftstopp inom ditt ansvarsområde
Ta fram åtgärdsförslag för att minimera akuta insatser
Konsultativa uppdrag där man assisterar kunder med rekommendationer för service och reservdelar
Administrativa uppgifter som görs i vårt CRM-system



Din profil
Du är van att ta eget ansvar och arbeta självständigt. Som person är du positiv och har en hög servicekänsla för att bemöta våra kunder på ett professionellt sätt. Du är en lösningsorienterad person som är van vid att jobba med utveckling och förbättring. Du trivs med att resa och träffa nya kunder.
Eftergymnasial utbildning inom teknik eller likvärdig erfarenhet
Några års erfarenhet som resande serviceingenjör
Förmåga att planera, prioritera och organisera arbetet
Meriterande om du har erfarenhet av medicinsk teknik
Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
B-kört kort är ett krav



Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson, 0707–588745, och Maria Ahlén, 0708–490288, på Intenso Teknikrekrytering.
Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.
Välkommen med din ansökan!
Om Dräger
Dräger är ett världsledande familjeföretag inom säkerhetstekniska produkter, med huvudkontor i Lübeck. Sedan 1889 har Drägers produkter skyddat och räddat liv inom sjukvården, industrin, räddningstjänsten, försvaret och ordningsmakten. Dräger är ett stabilt företag som med hjälp av sitt varumärke och organisation gjort avtryck genom historiens gång. Dräger finns representerade i mer än 50 länder med ca 15 000 anställda och produkterna finns i över 190 länder. I Norden är man ca 180 st anställda med kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
Läs mer om bolaget på www.dräger.se Visa mindre

Institutionstekniker

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin, bedriver translationell forsknin... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin, bedriver translationell forskning främst kring metabolism, diabetes, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att förbättra hälsa och sjukvård i samhället. Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard.

Vår forskargrupp studerar hur mikrobiotans sammansättning kan ge förbättrad hälsa, men också hur en rubbing i tarmens mikrobiota kan bidra till metabola sjukdomar så som typ 2-diabetes, fettlever och hjärt-kärlsjukdom. 

Arbetsuppgifter 
Vi söker nu en vikarierande institutionstekniker inför sommaren till vår gnotobiotiska verksamhet, vilket innebär arbete med bakteriefria möss som avlas och stallas i isolatorer. Arbetsuppgifterna inkluderar dagligt arbete med skötsel och djurtillsyn inklusive stallning, journalföring, ID-märkning och avelsarbete i isolatorerna. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har dokumenterad djurvårdarutbildning alternativt likvärdig utbildning. Denna teknikertjänst kommer att innehålla arbete med framförallt bakteriefria möss, varför tidigare arbete med bakteriefria möss är ett krav. Meriterande för anställningen är även goda kunskaper och erfarenhet av arbete med avel, ID-märkning och provtagning. Sökande förväntas samarbeta med gruppmedlemmar från olika delar av världen varför goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift är ett krav. Du som söker ska vara noggrann, idérik och utföra uppgifter såväl individuellt som i grupp samt har god planerings- och organisationsförmåga. Arbetsuppgifterna förutsätter att du som sökande har god fysik och att du kan arbeta med i vissa delar fysiskt krävande arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid egenskaper som flexibilitet och vid personlig lämplighet. 

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsat vikariat, 3 månader Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: 1 juni

Kontaktuppgifter för anställningen 
Fredrik Bäckhed, Professor, 031-342 7833, [email protected]

Malin Levin, Avdelningschef, [email protected] 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-05-24


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Läkemedelstekniker till Göteborg

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som är ett individanpassat läkemedel för en enskild patient, i syfte att förbättra och rädda liv. Många beredningar görs till barn och till vuxna med olika typer av överkänslighet. APL är statligt ägt och en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel och är även en etablerad kontraktstillverkare inom Life science-industrin med resurser för utveckling, till... Visa mer
APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som är ett individanpassat läkemedel för en enskild patient, i syfte att förbättra och rädda liv. Många beredningar görs till barn och till vuxna med olika typer av överkänslighet. APL är statligt ägt och en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel och är även en etablerad kontraktstillverkare inom Life science-industrin med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APL:s ca 500 medarbetare är verksamma vid fyra tillverkningsenheter runt om i Sverige.

Läs gärna mer på www.apl.se

Trivs du med omväxlande arbete nära vården kan det vara dig vi söker!

Tjänsten
Vi söker en läkemedelstekniker till småskalig extemporetillverkning i vår sterila verksamhet i Göteborg.

Som läkemedelstekniker kommer du arbeta med praktisk tillverkning/beredning av extemporeläkemedel. I denna tjänst ingår även syning, etikettering och packning av våra sterila läkemedel.

Tjänsten är på heltid, 40h/vecka förlagda måndag-fredag. Tjänsten är en visstidsanställning på ca 1 år. Möjlighet till förlängning kan bli aktuell. Tillträdesdag enligt överenskommelse. Placeringsorten är Göteborg.

Vem är du
Vi söker dig som har utbildning på gymnasienivå, gärna med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning, alternativt mångårig erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom området.

- Du har god förståelse för matematik och god datorvana

- Du talar och skriver svenska obehindrat

Önskad erfarenhet

- Utbildning som läkemedelstekniker/apotekstekniker alternativt annan erfarenhet inom närliggande område

- Erfarenhet av läkemedelstillverkning och kunskaper i GMP

- God dokumentationsvana samt vana av att arbeta efter skrivna instruktioner

- Erfarenhet av LEAN

Önskade personliga egenskaper
Arbete med extemporeläkemedel ställer höga krav på noggrannhet och kvalitet i en dynamisk arbetsmiljö och det är därför viktigt att du är noggrann, strukturerad, har personlig ansvarskänsla och klarar att arbeta efter gällande regler och rutiner. Sist men inte minst kommunikativ förmåga och kundorienterad inställning värdesätts högt.

På APL jobbar vi aktivt med ständiga förbättringar och ställer krav på eget ansvar, initiativförmåga och målinriktat arbete för att bidra till en lönsam verksamhetsutveckling.

Hos oss får du
APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. För att du ska trivas behöver våra värderingar affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande passa in på dig.

Alla medarbetare har en individuell utvecklingsplan och tydliga mål som kontinuerligt följs upp. Detta ger var och en möjligheten att påverka sin egen situation och bidra till vår gemensamma utveckling och vi uppmuntrar aktivt till intern rörlighet.

Du får tillgång till en förmånsportal där vi samlar våra förmåner och erbjudanden, t ex friskvårdsbidrag och kostförmån. Vi har kollektivavtal med Unionen och SACO och därtill hörande förmåner, exempelvis tjänstepension, försäkringar, flextid och lediga klämdagar. På samtliga orter finns friskvårdsgrupper som arrangerar olika typer av aktiviteter.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 31 januari 2024. Ansökan görs via länken i annonsen, vi tar inte emot ansökningar via e-mail. Vi arbetar med löpande urvalsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För information
Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Sandra Mikhail via e-post: [email protected].

Övrigt
Innan ev. anställning kommer du att få göra ett alkohol-/drogtest samt att vi utför en bakgrundskontroll på dig via Bakgrundskollen.se.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL! Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Ansök    Apr 25    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin bedriver translationell forskning... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin bedriver translationell forskning främst kring metabolism, diabetes, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att att förbättra hälso och sjukvård i samhället. Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard.  

Inriktningen för berörd forskargrupp är metabolism och diabetes där mekanismer studeras av betydelse för fettvävens omsättning och insulinresistens hos människa.

Arbetsuppgifter 
Analysarbete, cellodling och monitorering av forskningspersoner som deltar i metabola studier. Förekommande arbetsuppgifter närmaste tiden omfattar analyser och interpretation av mikrodialysexperiment och blodprovstagning på forskningspersoner. Därtill analyser av humana preadipocyter i cellodling samt mätningar av peptider och hormoner i cellmedium, plasma och serum som förvaras i Sahlgrenska Biobank.  

Kvalifikationer 
Ett krav är att den sökande innehar en legitimation som biomedicinsk analytiker och är väl förtrogen med beskrivna arbetsuppgifter samt redovisar lång erfarenhet av arbete i en klinisk forskningsmiljö. Meriterande är tidigare arbete med klinisk mikrodialys, analyser av metaboliter och peptider i mikrodialysat, erfarenhet av cellodling samt blodprovstagning och annan monitorering av forskningspersoner i kliniska experimentella forskningsstudier. Sökande är noggrann, ansvarstagande, pratar svenska flytande för att fungera i mötet med forskningspersoner och behärskar engelska för interaktion med icke-svensktalande personal på laboratoriet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad intermittent anställning, 24 månader Omfattning: Vid behov Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse   

Kontaktuppgifter för anställningen 
Per-Anders Jansson, Professor, 070-203 30 10, [email protected]

Malin Levin, Avdelningschef, 070-841 62 64, [email protected] 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Ansökan skickas in med uppgifter om tidigare arbetslivserfarenhet och ett personligt brev. Vid behov begärs angivande av två referenser.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Legitimation utfärdad av socialstyrelsen ska bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-05-16


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Institutionstekniker

Ansök    Apr 21    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin, bedriver translationell forsknin... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin, bedriver translationell forskning främst kring metabolism, diabetes, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att förbättra hälsa och sjukvård i samhället. Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard.

Vår forskargrupp studerar hur mikrobiotans sammansättning kan ge förbättrad hälsa, men också hur en rubbing i tarmens mikrobiota kan bidra till metabola sjukdomar så som typ 2-diabetes, fettlever och hjärt-kärlsjukdom. 

Arbetsuppgifter 
Vi söker nu en institutionstekniker till vår gnotobiotiska verksamhet, vilket innebär arbete med bakteriefria möss som avlas och stallas i isolatorer. Arbetsuppgifterna inkluderar dagligt arbete med skötsel och djurtillsyn inklusive stallning, journalföring, ID-märkning och avelsarbete i isolatorerna. Övriga uppgifter som förekommer är assistans till forskare i deras försöksdjursverksamhet och laboratoriearbete. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har dokumenterad djurvårdarutbildning alternativt likvärdig utbildning. Denna teknikertjänst kommer att innehålla arbete med framförallt bakteriefria möss, varför tidigare arbete med bakteriefria möss är meriterande. Meriterande för anställningen är även goda kunskaper och erfarenhet av arbete med avel, ID-märkning och provtagning. En framgångsrik kandidat skall även kunna assistera forskare vid försök. Sökande förväntas samarbeta med gruppmedlemmar från olika delar av världen varför goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift är ett krav. Du som söker ska vara noggrann, idérik och utföra uppgifter såväl individuellt som i grupp samt har god planerings- och organisationsförmåga. Arbetsuppgifterna förutsätter att du som sökande har god fysik och att du kan arbeta med i vissa delar fysiskt krävande arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid egenskaper som flexibilitet och vid personlig lämplighet. 

Anställning 
Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning på 6 månader Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse  

Kontaktuppgifter för anställningen 
Fredrik Bäckhed, Professor, 031-342 7833, [email protected]

Malin Levin, Avdelningschef, [email protected] 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-05-12


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Bioinformatiker

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Vid institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, bedrivs forskning in... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, bedrivs forskning inom flera olika områden såsom endokrinologi, hematologi, gastroenterologi, hypertoni, lungmedicin och allergologi samt klinisk nutrition med forskningsfokus på kroppssammansättning och energimetabolism. Forskningen sker i tätt samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus.

En tjänst som bioinformatiker med intresse för analys av stora datauppsättningar för enkelcells-RNA-sekvensering (scRNAseq). Tjänsten är tillgänglig vid professor Andrei S Chagins laboratorium för skelettbiologi (Institutionen för medicin, Göteborgs universitet). Vi arbetar med olika aspekter av skelettbiologi, från evolutions- och utvecklingsbiologi till fysiologi och regenerativ medicin. Vi fokuserar för närvarande främst på epifysealt brosk där vi har upptäckt en ny stamcellsnisch (Newton PT m.fl, Nature 2019, 567:234-238). Vår forskning handlar om barn, longitudinell tillväxt, osteoporos, osteoartrit och frakturläkning.

Arbetsuppgifter
Du förväntas kunna driva vetenskapliga projekt, analysera olika datauppsättningar för enkelcells-RNA-sekvensering, lära in och etablera nya beräkningsmetoder, till exempel SCENIC, VeloCity, delta i olika samarbeten, kommunicera resultaten både till dina medarbetare på laboratoriet och till forskarsamhället i övrigt.

Kvalifikationer
Lägsta akademiska nivå som krävs är masterexamen eller motsvarande inom IT, biologi, fysik eller matematik. Vi söker en bioinformatiker som har erfarenhet och är intresserad av analys av enkelcellsdatauppsättningar. Kvalifikationer som krävs är kunskap om programmering i språken Phyton och R, kunskap om scRNAseq-analysmetoderna, till exempel RNA-interferens, klustring, RNA-hastighet, integration av data från olika arter och mellan enskilda mänskliga patienter. Flytande engelska i tal och skrift krävs. Vi söker dig som drivs av utveckling, är intresserad av att lära dig nytt och har en god förmåga att bidra i en arbetsgrupp. Viss tonvikt läggs på personliga kvaliteter som kommunikativ och social förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 24 månader Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen
Andrei Chagin, Professor, [email protected]

Marie Lagerquist, Biträdande avdelningschef, 070-355 43 94, [email protected]

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
CV, dokument som bekräftar dina bioinformatiska färdigheter.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-02-22

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Forskningsbiträde

Ansök    Nov 25    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin, bedriver translationell forsknin... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin, bedriver translationell forskning främst kring metabolism, diabetes, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att förbättra hälsa och sjukvård i samhället. Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard.

Wallenberglaboratoriet startade 1987 som ett translationellt centrum kring forskning av hjärtkärlsjukdomar efter en donation från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse samt AstraZeneca. Laboratoriet är en del av institutionen för medicin vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. På Wallenberglaboratoriet har vi som forskar gemensamma mål att förstå orsakerna bakom ämnesomsättningsrelaterade sjukdomar och hjärtkärlsjukdomar. Hos oss forskar experter inom epidemiologi, fysiologi samt molekylära och biokemiska tekniker. Här finns såväl kliniskt aktiva som experimentella forskare. I dagsläget är omkring 130 personer verksamma vid laboratoriet, fördelade på fler än femton forskargrupper.

Arbetsuppgifter
Som forskningsbiträde arbetar du som praktiskt stöd till Wallenberglaboratoriet i olika sammanhang. Arbetsuppgifterna inbegriper beställningar/inköp och uppackning av material, ansvar för det gemensamma köket, ansvar för disk och autoklavering av laboratorieglas. Praktiska arrangemang kring seminarieverksamhet, skriftlig och muntlig kontakt med universitetsadministration och fastighetsbolag och miljöarbete vid Wallenberglaboratoriet ingår också i arbetsuppgifterna. När besökare kommer till Wallenberglaboratoriet är du ofta den första person de möter. Du ses som en mycket viktig del av vardagen för dina kollegor som får det praktiska att fungera. Hantering av humana vävnads- och blodprover är också uppgifter som kan bli aktuella.

Kvalifikationer
För denna anställning är gymnasieutbildning ett krav. Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i laboratoriemiljö är också ett krav. För övrigt krävs dokumenterat god förmåga att sköta enklare administrativa och logistiska uppgifter samt grundläggande IT-färdigheter. Eftersom kommunikation med ett stort antal människor med varierande bakgrund har en betydande plats i den dagliga verksamheten, är det viktigt att du har ett stort socialt intresse och kompetens. Att det syns att du trivs och känner dig bekväm med att möta många olika människor under din dag på arbetet. Mycket av våra beställningar och inköp görs i system kopplade till Göteborgs universitet eller Sahlgrenska sjukhusets olika system och det är meriterande att ha erfarenhet av de systemen.

Erfarenhet av hantering av humana vävnads- och blodprover och uppdrag som miljörepresentant är starkt meriterande.

Viktiga egenskaper i rollen som forskningsbiträde är utmärkt samarbetsförmåga samt förmåga att självständigt organisera och prioritera sina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning på 6 månader Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen
Robert Caesar, Biträdande föreståndare, Wallenberglaboratoriet, [email protected]

Åsa Tivesten, Biträdande avdelningschef, Föreståndare Wallenberglaboratoriet, [email protected]

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-12-16

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Databasansvarig

Ansök    Nov 24    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Vid institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, bedrivs forskning in... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, bedrivs forskning inom flera olika områden såsom endokrinologi, hematologi, gastroenterologi, hypertoni, lungmedicin och allergologi samt klinisk nutrition med forskningsfokus på kroppssammansättning och energimetabolism. Forskningen sker i tätt samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus.

Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition består av två verksamhetsområden och bedriver forskning inom t.ex. osteoporos, gastroenterologi, endokrinologi och lungmedicin. Här bedrivs både utbildning och forskning. Vår forskning sker i nära samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus.

Vid enheten för geriatrik bedrivs studier som syftar till att förbättra diagnostiken av osteoporos och finna nya och effektivare behandlingar av osteoporos för att minska frakturrisken framför allt hos äldre. Enheten är också aktiv vad gäller forskning om effekterna av magens bakterieflora på skelettet. Flera interventionsstudier som undersöker effekter av probiotika hälsan utförs här. Registerbaserade befolkningsstudier för att bl.a. identifiera riskfaktorer för fallskada och frakturer bedrivs här. Vid enheten arbetar 2 professorer, 1 universitetslektor, 2 disputerade forskare, 1 statistiker, 3 forskningssköterskor och 4 doktorander. Personal vid enheten ansvarar också för geriatrikkursen på läkarprogrammet.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att läsa in stora datamängder i -server, bearbeta data och möjliggöra snabba specifika uttag för respektive delprojekt. Anpassning och bearbetning av stora datamängder med löpande uppdatering i R-miljö. Deltagande i planering i forskningsprojekt och skräddarsy datoruttag för att anpassas till forskningsfrågor. Kvalitetskontroller ska göras löpande för att garantera identifiering av systematiska fel. Planera, automatisera och utföra statistiska analyser i R med automatisk generering av rapporter i HTML-format. Deltagande i möten med forskningsgruppen och planering av projekt. Delta i författande av vetenskapliga publikationer, granskning av forskningstexter och deltagande i publicering av vetenskapliga fynd. Stor flexibilitet vad gäller arbetstider efterfrågas då behov av arbete varierar kraftigt över tid.

Kvalifikationer
Absoluta kvalifikationer inkluderar högskolestudier i matematik/statistik/programmering eller motsvarande, samt minst 15 års erfarenhet av server och minst 10 års erfarenhet av SSIS. Flytande svenska är ett krav. Meriterande är pedagogisk erfarenhet samt goda kunskaper i medicin. Dessutom är god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning på 6 månader Omfattning: 25 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen
Mattias Lorentzon, Professor/överläkare, 031-3431979, [email protected]

Marie Lagerquist, Biträdande avdelningschef, 0703-554394, [email protected]

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-12-15

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Forskningssjuksköterska

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Vid institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, bedrivs forskning in... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, bedrivs forskning inom flera olika områden såsom endokrinologi, hematologi, gastroenterologi, hypertoni, lungmedicin och allergologi samt klinisk nutrition med forskningsfokus på kroppssammansättning och energimetabolism. Forskningen sker i tätt samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus.

Institutionen för medicin söker en forskningssjuksköterska till Krefting Research Centre, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition vid Sahlgrenska Akademin.

Krefting Research Centre bedriver forskning på bred front för att förstå astmans epidemiologi och patofysiologi med kort- och långsiktiga mål att optimera behandlingen av astmapatienter i allmänhet. Centrets största fokus är att öka förståelsen för patienter med olika typer av astma, som vanligen kallas astmans fenotyper. Nuvarande belägg visar att astman har olika bakomliggande mekanismer i undergrupper (fenotyper), men förekomsten och karakteristiken av dessa fenotyper är ännu inte välbeskrivna.

Arbetsuppgifter
Arbetet gäller framförallt lungfysiologiska undersökningar som spirometri, lungvolymer och diffusionskapacitetsmätningar samt strukturerade intervjuer, allergipricktestning, blodprovstagning och hantering av blodprover. Rekrytering av forskningsdeltagare via telefonkontakt. Arbetet kommer att utgöra en del av ett stort kliniskt-epidemiologiskt forskningsprojekt ”the West Sweden Asthma Study del 2”.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand en sjuksköterska som är intresserad av forskning och forskningssamarbeten. Sjuksköterskeexamen är ett krav. Tidigare erfarenhet av person- och patientkontakt i forskningssammanhang är meriterande men inget krav. Dokumenterad erfarenhet av lungfysiologiska undersökningsmetoder, särskilt spirometri, är meriterande. Erfarenhet av allergologisk diagnostik är en merit. Flytande kunskaper i talad och skriftlig svenska är ett krav. Arbetet ställer mycket höga krav på självständighet, noggrannhet samt organisatorisk förmåga. Mycket stor vikt fästs också vid personliga egenskaper som förmåga till personkontakt, initiativ- och samarbetsförmåga.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsat vikariat, 1 år Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse  

Kontaktuppgifter för anställningen
Helen Friberg, Biomedicinsk analytiker, 031-786 67 10, [email protected]

Madeleine Rådinger, Biträdande avdelningschef, 031-786 67 13, [email protected] 

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Ansökan ska innehålla curriculum vitae/meritförteckning, kopia på legitimation som sjuksköterska utfärdad av socialstyrelsen, följebrev samt namn och kontaktinformation på minst två personliga referenser (namn, adress, telefonnummer och e-postadress).

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-11-29 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Forskningssjuksköterska

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Vid institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, bedrivs forskning in... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, bedrivs forskning inom flera olika områden såsom endokrinologi, hematologi, gastroenterologi, hypertoni, lungmedicin och allergologi samt klinisk nutrition med forskningsfokus på kroppssammansättning och energimetabolism. Forskningen sker i tätt samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus.

Anställningen är placerad vid Institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition vid Göteborgs universitet. Fysisk arbetsplats blir Sömn- och Vigilanslaboratoriet, Göteborgs universitet samt Sömnmedicinsk avdelning vid Sahlgrenska sjukhuset.

Forskningen kring sömnmedicinska sjukdomar bedrivs såväl inom renodlad laboratorieverksamhet vid universitetet samt inom den sjukvårdsrelaterade verksamheten. Personalgruppen omfattar läkare, forskare, sjuksköterskor och biomedicinska analytiker. Verksamheten är inriktad mot klinisk forskning och patientnära. Omfattande intern- och externprojekt sträcker sig från klinisk läkemedelsprövning till detaljerade sömnstadieanalyser. Utbildningsaktiviteter är omfattande liksom internationella forskningssamarbeten.

Arbetsuppgifter
Vi söker en forskningssjuksköterska som skall arbeta med klinisk prövning inom vår forskargrupp. Arbetet omfattar kontakt och bokning med studiepatienter, blodprovstagning, datainsamling och registrering samt administration av studieläkemedel enligt GCP-rutin. Vidare ingår arbete med strukturerad datainmatning av information från större kliniska prövningar och befolkningsstudier. Sökanden kommer självständigt planera och utföra sina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Legitimation som sjuksköterska är ett krav. Vi söker en forskningssjuksköterska som skall arbeta med klinisk prövning inom vår forskargrupp. Kunskap och erfarenhet av klinisk läkemedelsprövning eller andra kliniska studier är särskilt värdefull. Vid sidan av kunskap kring rutinmetoder i sjukvården skall sökanden också ha kunskaper kring venös provtagning. Kännedom kring hantering av frågeformulär och närliggande utredningsmetoder samt olika former av icke-invasiv blodtrycksmätning är en betydande merit. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningsform: Intermittent anställning, 24 månader Omfattning: Timmar vid behov 0-20%/mån Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Snarast möjligt

Kontaktuppgifter för anställningen
Jan Hedner, Seniorforskare/Läkare, 031-342 71 99/073-500 20 77, [email protected]

Madeleine Rådinger, Professor/Biträdande avdelningschef, 031-786 67 13, [email protected]

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Legitimation som sjuksköterska utfärdad av socialstyrelsen ska bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-06-23


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Ansök    Apr 26    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning och forskning inom global folkhälsovetenskap, allmänmedicin, arbetsmedicin, miljömedicin, socialmedicin, läkemedelsanvändning och läkemedelspolicy. Vi bedriver även undervisning och forskning inom nutritionsepidemiologi, försäkringsmedicin, innovation och nyttiggörande, hälsoekonomi, biostatistik och registerepidemiologi.

Den aktuella forskargruppen bedriver forskning främst kring riskprofiler och skyddsfaktorer avseende psykisk och fysisk hälsa hos ungdomar med inriktning på kardiovaskulär hälsa/ohälsa och särskilt stress och högt blodtryck. Syftet är att fortsatta uppföljning och återundersökning av ungdomar för att utvärdera hur olika miljöer och bakgrund påverkar individens fysiska och psykiska hälsa, ”well-being” i längre tid. En viktig del av forskningsarbetet blir att utföra och bestämma hårkortisolkoncentration.

Vi söker en biomedicinsk analytiker för medverkan i projektet med syfte att analysera hårkortisol, samt att medverka i fältstudier och göra enklare undersökningar av ungdomar med syfte studera olika faktorers betydelse för att förklara kronisk stress.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår:


• att genomföra analyser av hårkortisol i forskningslab. Ett flertal viktiga steg ingår i analysprocessen; extraktion genom inkubation av hårmaterialet följt av arbete med vätskekromatografi-masspektrometri;
• att säkerställa en god och kvalitetssäkrad datahantering samt statistikbearbetning.

I arbetsuppgifterna ingår också att göra enklare undersökningar av gymnasieelever/unga vuxna i form av blodtryck, hårprover och längd och vikt.

Kvalifikationer
För arbetet krävs legitimation som biomedicinsk analytiker, samt BMA examen med inriktning laboratoriemedicin och goda kunskaper i statistisk analys. Dokumenterad erfarenhet som BMA samt erfarenhet från forskning inom hälso- och sjukvård är ett krav då arbetet ingår i ett större forskningsprojekt.

Meriterande är


• Erfarenhet från arbete med ungdomar.
• Datahantering samt god kunskap i Excel och Word.

Den sökande ska kunna jobba självständigt, vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Sökanden måste ha B körkort.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 12 månader Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen
Max Petzold, Avdelningschef, 0703-867077, [email protected]

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Legitimationsbevis är ett krav. Dokumenterad tidigare erfarenhet genom referenser, intyg, är viktigt för bedömningen.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-05-17 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/Forskningsassistent

Ansök    Okt 18    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin, bedriver translationell forsknin... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin, bedriver translationell forskning främst kring metabolism, diabetes, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att förbättra hälsa och sjukvård i samhället. Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard.

Arbetet vid Lundberglaboratoriet för Diabetes forskning är fokuserat på att förstå orsaker och mekanismer för insulin resistens och Typ 2 diabetes. Laboratoriet har en translationell inriktning och inkluderar humana studier, cell biologi med framförallt humana fettceller, endotel och leverceller, molekylär biologi, protein/lipid och metabolit analyser.

Arbetsuppgifter
Isolera humana celler från fettvävsbiopsier, FACS analyser, cellodling av primära celler och cellinjer, bereda reagens, utföra kemiska analyser, gelelektrofores inklusive proteinanalys med Western blot, DNA och RNA isolering, analys av mRNA-nivåer med realtids-PCR, odling av bakterier för transformation och preparation av plasmider, utföra vissa administrativa och allmänna laboratorieuppgifter.

Kvalifikationer
Utbildning till biomedicinsk analytiker (BMA) eller annan för arbetet relevant högskoleutbildning är ett krav. Erfarenhet av metoder för protein separation och RNA/DNA analyser är meriterande.

Vid Göteborgs universitet krävs legitimation för att anställas som biomedicinsk analytiker. Om legitimation inte finns hos den som anställs, men personen ändå har motsvarande kompetens och bedöms vara den skickligaste för anställningen, så får den som anställs istället titeln forskningsassistent.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vilket inkluderar samarbetsförmåga, dokumenterad förmåga att arbeta självständigt. Goda kunskaper i engelska tal och skrift är en merit.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2 år Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen
Ulf Smith, Professor, 031-3421104, [email protected]

Malin Levin, Avdelningschef, [email protected]

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
CV och personliga referenser från tidigare arbete fordras.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Intyg om utbildning till biomedicinsk analytiker (BMA) eller annan för arbetet relevant högskoleutbildning ska bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-11-08

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Ansök    Okt 26    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. På avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning är inflammation huvudtemat för forskningen som b... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

På avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning är inflammation huvudtemat för forskningen som bedrivs inom avdelningen. I de aktuella forskningsgrupperna studeras sjukdomsmekanismer vid reumatisk sjukdom genom att undersöka kliniska prover på laboratoriet. Proverna insamlas från patienter och kontroller i samband med besök och behandlingar på kliniker både i Göteborg och på andra orter i Sverige. Proverna utgörs av blod och vävnad. Projekten behöver nu förstärkas av teknisk analytisk personal som kan omhändertaga, processa och analysera proverna på laboratoriet.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar framförallt praktiskt laboratoriearbete bestående av hantering av kliniska prover såsom blod och vävnad. Laboratoriearbetet består i huvudsak av att processa proverna för framtida (biobank) eller direkta analyser. En viktig del i arbetet är att isolera immun- och stromaceller, samt insamla data med immunologiska och molekylärbiologiska metoder. Vidare innebär arbetet underhåll av laboratoriet och vissa administrativa uppgifter såsom beställning av material och reagenser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med tidigare erfarenhet av laboratoriearbete inriktad på forskning. Erfarenhet av arbete med att hantera kliniska patientprover är ett krav. Tidigare erfarenhet av PCR, flödescytometri och arbete med cellseparation, cellodling och transfektion av immun- och stromaceller, liksom erfarenhet av att bearbeta data med analysprogrammet FlowJo och statistikprogrammet Prism är meriterande. Sökanden bör ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska. Goda kunskaper i enklare matematiska beräkningar och god datorvana förväntas. Du bör vara noggrann, ansvarskännande och ha god organisationsförmåga, samt kunna arbeta självständigt såväl som i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 månader Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse    

Kontaktuppgifter för anställningen
Anna-Karin Ekwall, Docent/överläkare, 031-3426411, [email protected]

Anna-Carin Lundell, Forskare, 031-3426411, [email protected]

Lill Mårtensson-Bopp, Avdelningschef, [email protected] 

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Beskriv i ansökan varför du söker tjänsten och ange 1) din utbildning och 2) vilken erfarenhet, kunskaper och färdighet du har i relation till tjänstebeskrivningen ovan.

Bifoga legitimation som biomedicinsk analytiker och CV med kontaktuppgifter, utbildning och eventuella tidigare anställningar samt kontaktuppgifter till minst en referensperson.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-11-16 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Forskningsbiträde

Ansök    Dec 14    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Avdelningen för molekylär och klinisk medicin bedriver translationell forskning främst kring metabolism, d... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Avdelningen för molekylär och klinisk medicin bedriver translationell forskning främst kring metabolism, diabetes, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att förbättra hälsa och sjukvård i samhället. Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard.

Arbetsuppgifter
Projekt: Hjärtinfarkt är idag en av de vanligaste dödsorsakerna, trots modern behandling. Omkring 10 % av de patienter som sjukhusvårdas för hjärtinfarkt utvecklar komplikationen akut ischemisk hjärtsvikt (AIHF). Dessa patienter med AIHF står för hälften av alla dödsfall inom 30 dagar efter hjärtinfarkt. Prognosen för patienter med AIHF har inte förbättrats det senaste årtiondet. Det övergripande syftet med mitt forskningsarbete är att undersöka hur man kan förbättra prognosen för AIHF genom att bättre förstå och manipulera fenomenet ’myokardiell stuning’ (plötslig, men potentiellt reversibel förlust av hjärtfunktion som inträffar i AIHF) i syfte om att öka och optimera hjärtfunktionen.

Detta kommer att uppnås genom en kombination av studier på olika nivåer; epidemiologiska, kliniska och experimentella modeller. En ny rått-modell experimentella modellen kommer att möjliggöra för experiment som baseras på de observationer vi gör i den kliniska modellen. Behandlingsstrategier som är  framgångsrika i den experimentella modellen kommer att prövas i humanförsök.

Som forskningsbiträde kommer du att delta i datainsamling samt att ansvara för att säkerställa inmatning och bearbetning av data samt genomföra experiment. Du förväntas att vara delaktig i forskningsprojektets gemensamma arbete, t.ex. genom att författa publikationer och skriva anslagsansökningar som kopplas till långtidsuppföljning av personer som deltagit i projektet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning eller tidigare erfarenhet av arbetsuppgifter i så nära anknytning som möjligt till ovan beskrivna arbetsuppgifter inom forskningsområdet.

Vi ställer krav på erfarenhet och goda kunskaper i Microsoft Office, Access samt SPSS. Meriterande är om du även har erfarenhet och kunskap av Redcap.

Den sökande är mycket motiverad och har visat förmåga både i att samarbeta väl med andra forskare inom ett större team som självständigt, att kunna uttrycka sig utmärkt på engelska i skrift och tal är en förutsättning. Stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 1 år Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse

Tillsättningsförfarande
Vid urval av behöriga sökanden ska den sökande väljas som, efter en helhetsbedömning av skicklighet och utvecklingspotential, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomförande ovan beskrivna arbetsuppgifterna.

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer och referenstagning. Dessa moment kommer i förekommande fall också att ligga till grund för bedömningen.

Kontaktuppgifter för anställningen
Björn Redfors, Forskare, 0313427543, [email protected]

Malin Levin, Avdelningschef, [email protected] 

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-01-04 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/Forskningsassistent

Ansök    Nov 23    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Avdelningen för molekylär och klinisk medicin bedriver translationell forskning främst kring metabolism, d... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Avdelningen för molekylär och klinisk medicin bedriver translationell forskning främst kring metabolism, diabetes, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att förbättra hälsa och sjukvård i samhället. Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard.

Den normala tarmmikrobiotan utgör minst 50% av cellerna i vår kropp. Genom att kombinera kliniska material och gnotobiotiska djurmodeller har vi visat att tarmmikrobiotan påverkar vår fysiologi och metabolism. Vi söker nu en tekniker för att sköta det mikrobiologiska rutinarbetet i forskargruppen.

Arbetsuppgifter
Att sköta gruppens stambibliotek inklusive arkivering av nya stammar.  Bereda och utveckla nya odlingsmedier samt odla anaeroba  bakterier. Den sökande kommer även att isolera nya stammar genom att använda aeroba och anaeroba metoder för att därefter karaktärisera dessa stammars ämnesomsättning. Hen kommer även medverka i DNA extraktioner från olika biomaterial för efterföljande metagenomanalys.

Kvalifikationer
Sökande förväntas ha en stark bakgrund i mikrobiologi på BMA/biolognivå och ha dokumenterad erfarenhet av att odla och isolera bakterier. Det är meriterande att ha arbetat under anaeroba betingelser, särskilt med s.k. Coy-kammare, och ha kunskap att bereda och utveckla olika odlingsmedier. Den sökande ska ha erfarenhet av sköta stambibliotek.  

Det är även meriterande att kunna karaktärisera bakteriers ämnesomsättning, särskilt anaerobers förmåga att bryta ner kolhydrater genom jäsning. Om man blir anställd med BMA-examen får man befattningen biomedicinsk analytiker och om man blir anställd med annan examen får man befattningen forskningsassistent.

Sökanden förväntas kunna samarbeta väl med andra forskare inom ett större team, kunna uttrycka sig i skrift och tal på engelska. Stor vikt läggs på personliga egenskaper.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 24 månader Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Snarast   

Kontaktuppgifter för anställningen
Fredrik Bäckhed, Professor, 031 342 7833, [email protected]

Malin Levin, Avdelningschef, [email protected]

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Personligt brev, namn och email adress till 3 referenser samt kopia på examensbevis. Vid biomedicinsk analytiker ska legitimation utfärdad av socialstyrelsen bifogas. 

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-12-14

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker / Forskningsassistent

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. På avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition bedrivs forskning inom flera olika områden såsom ... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

På avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition bedrivs forskning inom flera olika områden såsom endokrinologi, hematologi, gastroenterologi, hypertoni, lungmedicin och allergologi samt klinisk nutrition med forskningsfokus på kroppssammansättning och energimetabolism. Forskningen sker i tätt samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus.

Forskargruppen studerar könshormoners påverkan på immunsystemet vid inflammatoriska tillstånd orsakade av autoimmunitet, allergi eller infektion. Projekten fokuserar bland annat på att bestämma om mekanismerna för östrogens skyddande effekt vid artrit och osteoporos medieras via stromaceller och IL-17 producerande T celler i lymfkörtlar och benmärg, samt att utreda de immunologiska mekanismerna för östrogens påverkan på immunrespons vid infektions- och allergi-inducerad luftvägsinflammation. Forskningen stöttas finansiellt av bland annat ALF, Vetenskapsrådet och Novo Nordiskfonden.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar dels praktiskt laboratoriearbete som i huvudsak består av immunologiska och molekylärbiologiska metoder, flödescytometri, histologi, cellodling, PCR och genotypning. I arbetsuppgifterna ingår även administrativt arbete med ansvar för att bistå den löpande verksamheten på labbet, tex beställning, upp-packning och organisering av laboratoriematerial och reagens, samt ansvar för skötsel och underhåll av apparater och instrument. Vid behov kan även andra arbetsuppgifter bli aktuella.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en utbildning inom laboratoriemedicin (biomedicinsk analytiker, biolog eller annan likvärdig utbildning), gärna med tidigare erfarenhet av laboratoriearbete inriktad på forskning. Erfarenhet av immunologisk metodologi är meriterande, liksom erfarenhet av djurarbete och genotypning. Du bör vara strukturerad och ha god organisationsförmåga, samt besitta grundläggande IT-kunskaper. Vidare krävs stor noggrannhet och en god förmåga till att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 12 månader med möjlighet till förlängning Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse 

Vid Göteborgs universitet krävs legitimation för att anställas som biomedicinsk analytiker. Om legitimation inte finns hos den som anställs, men personen ändå har motsvarande kompetens och bedöms vara den skickligaste för anställningen, så får den som anställs istället titeln forskningsassistent. 

Kontaktuppgifter för anställningen
Ulrika Islander, Docent/Forskarassistent, 0703-380737, [email protected]

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Ange minst en referens.

Ansökan sker på hemsidan https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-25

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Ansök    Okt 15    Göteborgs Universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa bedriver omfattande undervisning och forskning inom global f... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa bedriver omfattande undervisning och forskning inom global folkhälsovetenskap, allmänmedicin, arbetsmedicin, miljömedicin, socialmedicin, läkemedelsanvändning och läkemedelspolicy. Vi bedriver även undervisning och forskning inom nutritionsepidemiologi, försäkringsmedicin, innovation och nyttiggörande, hälsoekonomi, biostatistik och registerepidemiologi.

I ett samarbetsprojekt mellan Göteborgs universitet och Folkhälsomyndigheten bedriver vi forskning kring stress och mental ohälsa hos ungdomar. Forskningen kretsar nu kring att etablera metod för att mäta hårkortisolkoncentration, en biomarkör för kronisk stress. Vi söker en biomedicinsk analytiker för medverkan i projektet med syfte att analysera hårkortisol samt att studera olika faktorers roll för att förklara kronisk stress.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår att genomföra analyser av hårkortisol i vårt forskningslab. Ett flertal viktiga steg ingår i analysprocessen; extraktion genom inkubation av hårmaterialet följt av arbete med vätskekromatografi-masspektrometri. Därefter beräkning av koncentrationer med hjälp av standarder och statistiska analyser av resultaten.  

Kvalifikationer
För arbetet krävs legitimation som biomedicinsk analytiker, samt BMA examen med inriktning laboratoriemedicin och goda kunskaper i statistisk analys. Dokumenterad erfarenhet som BMA samt erfarenhet från forskning är ett krav då arbetet ingår i ett större forskningsprojekt.

Meriterande är magisterexamen inom folkhälsa. Den sökande ska kunna jobba självständigt, vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Goda kunskaper i engelska är meriterande och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 månader Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse  

Kontaktuppgifter för anställningen
Max Petzold, Avdelningschef, 0703-867077, [email protected] 

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Intyg om BMA examen ska bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-11-05

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Databasansvarig

Ansök    Dec 18    Göteborgs universitet    Sjukhustekniker
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition består av två verksamhetsområden och bedriver forskn... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition består av två verksamhetsområden och bedriver forskning inom t.ex. osteoporos, gastroenterologi, endokrinologi och lungmedicin. Här bedrivs både utbildning och forskning. Vår forskning sker i nära samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus.

Vid enheten för geriatrik bedrivs studier som syftar till att förbättra diagnostiken av osteoporos och finna nya och effektivare behandlingar av osteoporos för att minska frakturrisken framför allt hos äldre. Enheten är också aktiv vad gäller forskning om effekterna av magens bakterieflora på skelettet. Flera interventionsstudier som undersöker effekter av probiotika hälsan utförs här. Registerbaserade befolkningsstudier för att bl.a. identifiera riskfaktorer för fallskada och frakturer bedrivs här. Vid enheten arbetar 2 professorer, 1 universitetslektor, 2 disputerade forskare, 1 statistiker, 3 forskningssköterskor och 4 doktorander. Personal vid enheten ansvarar också för geriatrikkursen på läkarprogrammet.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att läsa in stora datamängder i -server, bearbeta data och möjliggöra snabba specifika uttag för respektive delprojekt. Stor flexibilitet vad gäller arbetstider efterfrågas då behov av arbete varierar kraftigt över tid.

Kvalifikationer

• Universitetsstudier i matematik/statistik/programmering eller motsvarande
• Minst 15 års erfarenhet av Server
• Minst 10 års erfarenhet av SSIS
• Pedagogisk erfarenhet
• Goda kunskaper i medicin
• God samarbetsförmåga
• Förmåga att arbeta självständigt
• Flytande svenska

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 24 månader Omfattning: 25 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Snarast

Kontaktuppgifter för anställningen
Mattias Lorentzon, Professor/överläkare/enhetschef, 0733-388185/+61-432 104 875, [email protected] 

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Ansökan sker på hemsidan https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-01-08

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre