Lediga jobb som Geolog i Göteborg

Se lediga jobb som Geolog i Göteborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Göteborg som finns hos arbetsgivaren.

Två maringeologer till Sveriges geologiska undersökning

Vi söker dig som är i början av din karriär och vill vara med och utveckla vår tillsynsverksamhet i nära samverkan med andra seniora maringeologer och våra jurister. Vill du utvecklas som maringeolog samtidigt som du bidrar till Sveriges marina samhällsplanering? Då är det dig vi söker! Du kommer att tillhöra den maringeologiska verksamheten på SGU som består av engagerade medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. Verksamheten arbetar med informat... Visa mer
Vi söker dig som är i början av din karriär och vill vara med och utveckla vår tillsynsverksamhet i nära samverkan med andra seniora maringeologer och våra jurister. Vill du utvecklas som maringeolog samtidigt som du bidrar till Sveriges marina samhällsplanering? Då är det dig vi söker!
Du kommer att tillhöra den maringeologiska verksamheten på SGU som består av engagerade medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. Verksamheten arbetar med informationsförsörjning och driver flera projekt inom havsplanering, koldioxidlagring, marint områdesskydd och miljöövervakning. Arbetet sker ofta i samarbete med andra svenska myndigheter och med inriktning mot Östersjöns miljö, klimatomställning och en hållbar blå ekonomi.
En växande och prioriterad uppgift för SGU är att handlägga ärenden och bedriva tillsyn enligt kontinentalsockellagen (KSL) samt hantera ansökningar för strategiska projekt inom nettonollteknik. För att kunna handlägga ärendena och bedriva tillsyn krävs kunskaper både inom maringeologi och juridik, därför sker arbetet i tät samverkan med våra jurister.
Arbetsuppgifter
Som maringeolog med särskilt ansvar för arbete med tillstånds- och anmälningsärenden inom ramen för KSL och EU:s rättsakt om nettonollindustri kommer du få chansen att kliva in i en spännande roll där du får möjlighet att bidra till att öka handläggningstakten och utveckla tillsynsverksamheten. I rollen ingår inläsning av ärenden och maringeologisk rådgivning avseende bland annat användning av olika typer av utrustning och den påverkan dessa har på omgivningen. Dessa råd ligger sen till grund för utformning av krav och beslut i den vidare handläggningen. Vi vill att du i samverkan med våra jurister bidrar till att utveckla och effektivisera ärendehanteringen genom god planering och organisation.
I arbetet med att utveckla tillsynsverksamheten ingår att genomföra tillsyn, till exempel genom att granska att rätt utrustning har använts såsom det beskrivs enligt tillståndet. En annan aktivitet inom tillsynsarbetet är att planera och genomföra platsbesök. I arbetet ingår även att hantera och analysera undersökningsdata, både inom ramen för tillsynsverksamheten och inom ramen för SGU:s instruktionsenliga uppdrag om att tillhandahålla geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. Det kan komma att ingå maringeologiskt arbete i fält i mindre utsträckning genom insamling och bearbetning av insamlad maringeologiska data, som till viss del är säkerhetsklassad.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en geovetenskaplig utbildning på högskole-/universitetsnivå med inriktning mot maringeologi, marin vetenskap, geobiovetenskap eller motsvarande
kunskap om olika typer av maringeologisk utrustning och provtagningsmetoder och vilken påverkan de har på omgivande miljö
goda kunskaper inom Gis-program t.ex., ArcgisPro eller Qgis
mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens:
ärendehandläggning
tillsynsarbete
havsplanering
kunskap om nettonollteknik inom Carbon Capture and Storage (CCS)
kunskap om miljökonsekvensbeskrivning/miljörätt
kompetens inom buller/bullerberäkning, särskilt undervattensbuller
erfarenhet från olika typer av maringeologisk utrustning och provtagningsmetoder

Personliga kvalifikationer
Vi söker dig som är självgående, strukturerad och serviceinriktad med en god samarbetsförmåga. Du har en stor språklig analytisk förmåga och kan ta dig an komplexa underlag och göra bedömning av helheten med gott omdöme. Du är positiv och engagerad och tycker om att arbeta både självständigt och i grupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Antal lediga tjänster: 2
Anställningsort: Uppsala eller Göteborg. Ange i din ansökan vilken anställningsort du är intresserad av. Vid val av Göteborgskontoret kommer det att förekomma tjänsteresor till huvudkontoret i Uppsala.
Tjänsterna är säkerhetsklassade och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll kommer att utföras på slutkandidater. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning innan beslut om anställning fattas.
På SGU tillämpar vi distansavtal, som tillåter oss att vara flexibla för både verksamhetens såväl som medarbetares behov, med stora möjligheter att arbete hemifrån! Vi erbjuder även dig som anställd, generösa förmåner gällande flexibilitet, semester och friskvård.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 9 juli 2024. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till Enhetschef Maria Khalili eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammarför Saco-S och Annika Törnkvistför ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Karterande Geolog, Västlänken

Ansök    Mar 19    Centio Consulting Group AB    Geolog
Vi söker en karterande geolog till projekt Västlänken hos Trafikverket i Göteborg. Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Centio Consulting Group AB och arbeta som konsult. Tjänsten är på heltid. Uppdraget innebär ett nära samarbete med kunden vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga. Uppdraget Avdelning Västlänken består av 5 projekt (Centralen, Kvarnberget, Haga, Korsvägen, BEST) som ska bygga järnvägstunneln o... Visa mer
Vi söker en karterande geolog till projekt Västlänken hos Trafikverket i Göteborg.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Centio Consulting Group AB och arbeta som konsult.

Tjänsten är på heltid.

Uppdraget innebär ett nära samarbete med kunden vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

Uppdraget

Avdelning Västlänken består av 5 projekt (Centralen, Kvarnberget, Haga, Korsvägen, BEST) som ska bygga järnvägstunneln och stationerna. Dessutom ingår projekt Olskroken, Lärje och Pilekrogen.
Västlänkens tunnel började byggas 2018 och blir en järnväg för pendel- och regiontåg i tunnel under centrala Göteborg. Den nya dubbelspåriga järnvägen blir cirka åtta kilometer lång, varav drygt sex kilometer kommer att gå i tunnel. Västlänken innefattar även tre nya stationer under mark vid Göteborgs central, Haga och Korsvägen.

Trafikverket avser att sätta samman en grupp av geologer för geologiskt uppföljningsarbete i program Västlänken och Olskroken planskildhet. Det geologiska uppföljningsarbetet leds av en samordnande geolog.
Trafikverket söker nu en konsult för geologiskt uppföljningsarbete i program Västlänken och Olskroken planskildhet.

Krav (OBS, obligatoriska)

- Universitetsutbildning inom Berggrundsgeologi, minst motsvarande kandidatexamen alternativt Bergteknik/Ingenjörsgeologi motsvarande högskoleingenjör.
- Motsvarande minst fyra års arbetslivserfarenhet av bergbyggnadsteknik inom projektering, besiktning eller nybyggnation.
- Motsvarande minst ett (1) års arbetslivserfarenhet av tunnelkartering i produktionsskedet där Q-systemet (www.ngi.no) har använts för beskrivning av bergmassans och
sprickors egenskaper.
- Erfarenhet av fotogrammetri i tunnel i produktionsskedet
- Erfarenhet av bergmekaniska analysprogram (Rocscience eller motsvarande)
- Goda kunskaper i office-paketet
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- Baskunskaper i engelska i tal och skrift

Om oss

Centios övergripande mål är att vara ett konsultbolag som erbjuder smarta och hållbara lösningar som utvecklar samhället på ett positivt sätt.

Våra medarbetare erbjuds villkor som är anpassade för individen. Det innebär att arbetstider, arbetsomfattning, arbetsplats och kompetensutveckling så långt som möjligt anpassas utifrån medarbetarens behov.

Bland våra medarbetare hittar du engagerad personer som brinner för samhällsutveckling. Vi jobbar i små grupper där du kan bidra med dina erfarenheter samtidigt som du får ta del av andras kunskap och erfarenhet.

För oss är det viktigt med välmående och att hitta en sund balans mellan arbete och fritid. Därför har vi en nollvision mot stress och sätter trivsel och hälsa främst.

Läs gärna mer om oss på centio.se.

Vänligen skicka ditt CV på svenska.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Fältassistent för vattenprovtagning från våtmarker

Ansök    Apr 4    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för geovetenskaper har cirka 80 medarbetare. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenska... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för geovetenskaper har cirka 80 medarbetare. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra huvudsakliga forskningsteman är "Klimat och klimatförändringar", "Jordytans processer" och "Geosfären", och institutionens forskningsstrategi fokuserar på vidareutveckling av geosystemvetenskap.

Arbetsuppgifter
Instituionen för geovetenskaper söker två fältassistenter för att genomföra detaljerad vattenprovtagning och drönarflygning vid 40 våtmarker runt om i södra och mellersta Sverige under perioden 2 maj till 31 augusti 2024. Arbetsuppgifterna innebär att majoriteten av arbetstiden är ute i fält utan permanent bas. Projektet står för boende- och resekostnader som uppstår i samband med mätningarna.

Mätningarna ska starta senast i juni. Under maj månad sker förberedelser för fältsäsongen och planering av resor och boende.

De förberedande arbetsuppgifterna under maj månad inkluderar självständig planering av sommarens resor och boende, kontakt med markägare, och kan även inkludera geografisk och hydrologisk analys och databashantering för att hitta lämpliga objekt att besöka. Detta arbete går att genomföra på distans under vissa förutsättningar och arbetstidens omfattning är upp till 50% av heltid denna månad. Arbetsuppgifterna under fältsäsongen inkluderar inhämtning av vattenprover, olika typer av avancerad filtrering i fält, sedimentprovtagning, provtagning med instrument, drönarflygning samt vid behov kontakt med markägare på plats. Under perioden juni till augusti är arbetstidens omfattning 100%.

Kvalifikationer
Högskoleutbildning med inriktning mot miljövetenskap, biologi, geovetenskap eller närliggande område. Dokumenterad kunskap och/eller erfarenhet av de angivna arbetsområdena är meriterande. Erfarenhet av fältarbete i våtmarker och jordbruksmark och vana från mätningar efterfrågas. B-körkort är ett krav.

Arbetet kräver stor noggrannhet, självständighet och initiativrikedom. Du som söker förväntas ha god samarbetsförmåga och en problemlösande attityd.

Anställning
Tillträde 2 maj eller enligt överenskommelse. Anställningen är tidsbegränsad t o m 31 augusti 2024. Omfattningen är upp till 50% av heltid i maj samt heltid juni - augusti. Placering vid institutionen för geovetenskaper.

Arbetet i maj kan ske på distans, övrig tid i fält.

Kontaktuppgifter för anställningen
Amelie Lindgren, forskare, institutionen för geovetenskaper, Göteborgs universitet, [email protected], tfn 070 956 88 74.

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Intervjuer genomförs under v 16 och 17.

Ansökan ska vara inkommen senast: 21 april 2024

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Bergtekniker till familjärt specialistföretag!

Ansök    Jan 29    Framtiden i Sverige AB    Geolog
Har du studerat geologi, väg och vatten eller dylikt, eller tar du kanske examen till sommaren? Vi söker nästa bergtekniker till Bergab. Här får du en omväxlande, lärorik vardag som innehåller både fältarbete och exempelvis projektering. Välkommen med din ansökan! Om rollen I den här rollen kommer du att arbeta i fält och på kontor. Du kommer att utföra inspektioner av tunnlar och bergrum samt slänter längs både järnvägar och vägar. Du kommer att utföra ... Visa mer
Har du studerat geologi, väg och vatten eller dylikt, eller tar du kanske examen till sommaren? Vi söker nästa bergtekniker till Bergab. Här får du en omväxlande, lärorik vardag som innehåller både fältarbete och exempelvis projektering. Välkommen med din ansökan!

Om rollen
I den här rollen kommer du att arbeta i fält och på kontor. Du kommer att utföra inspektioner av tunnlar och bergrum samt slänter längs både järnvägar och vägar. Du kommer att utföra bergtekniska utredningar, skapa detaljplaner och arbeta projektering och kartering. Till en början är du mycket ute i fält, mellan dina fältuppdrag arbetar du med dokumentation. I ett familjärt specialistföretag blir du här del av ett härligt arbetslag med tio kollegor i gruppen Geologi och bergteknik.

Din profil
Vi söker dig som är flexibel, driven och nyfiken på att lära nytt i en varierande arbetsdag! Du är noggrann och strukturerad i dina administrativa uppgifter, det är fördelaktigt om du tycker om fältarbete. Du ser dina kollegor och deras kunskaper som en förmån och det är en självklarhet för dig att dela din egen expertis. Du har förmågan att socialisera med olika typer av människor, det gäller både dina kollegor och i kontakt med kunder.

Skallkrav
• Relevant eftergymnasial utbildning inom geologi, samhällsbyggnad, bergteknik, väg och vatten eller annan utbildning vi anser likvärdig
• Goda kunskaper i Officepaketet (Word och Excel)
• Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
• B-körkort

Meriterande
• Erfarenhet från bergbranschen
• Olika former av engagemang under utbildningstiden, exempelvis lärarassistent eller dylikt

Om företaget
Bergab ett fristående specialistföretag som startades för snart 50 år sedan. De erbjuder idag tekniska konsulttjänster inom områdena berg, mark, vatten och miljö. De är drygt 100 medarbetare på kontoren i Stockholm och Göteborg och leds av värdeorden engagemang, kunskap och samarbetsförmåga, vilka genomsyrar det dagliga arbetet. Bergab erbjuder tjänster under alla skeden av projekt, från förstudier till underhållsbesiktningar.

Om oss
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

Villkor
Startdatum: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Göteborg
Arbetstider: Kontorstider med flex, resor förekommer
Omfattning: Heltid

Vi arbetar löpande med urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Senior Geophysicist

Ansök    Jan 22    Ocean Infinity AB    Geolog
We are a technology company that is transforming operations at sea to enable people and the planet to thrive. We are open-minded and fearless in our approach to innovation and don't believe in boundaries. We challenge everything and have massive ambitions to drag aging industries into the tech era. We take safety, equality and education very seriously, and our responsibilities don't stop at our front door. Our business is built on the belief that there's d... Visa mer
We are a technology company that is transforming operations at sea to enable people and the planet to thrive.
We are open-minded and fearless in our approach to innovation and don't believe in boundaries. We challenge everything and have massive ambitions to drag aging industries into the tech era.
We take safety, equality and education very seriously, and our responsibilities don't stop at our front door. Our business is built on the belief that there's definitely a more environmentally responsible way to operate at sea.
We only employ the best people. People with a desire for excellence, a curious nature, people who are thoughtful, humble, collaborative and accountable.
We reward our people well. Beyond what's usually considered to be the 'market average'.
The opportunities for people in our business can be limitless, spanning a multitude of disciplines and open to all, regardless of background and experience level.
We are not your average workplace.
Ocean Infinity is seeking a senior Geophysicist/Geologist, to be hired under a 18-months-contract, who will be responsible for leading the geophysical data processing and interpretations to meet the project specifications. Datasets include but not limited to, Side Scan Sonar (inc. Edgetech and HiSAS systems), Magnetometers, Gradiometers, Sub Bottom Profilers (inc. Edgetech and Innomar systems) and Single channel seismic data. We are looking for a person who fulfills the IMCA requirements for Senior geophysicist, enjoys working in project-based teams, who is proactive, works independently with hers/his tasks and is an active communicator.
Work Country: Sweden
Work Location: Offshore
Division/Department: Geology
Reports to: Geologist Manager, Deputy Geologist Manager

Description and Main Purpose:
The Senior Geophysicist (SrG) is responsible for ensuring that data processing and results meet the project specifications and shall be proactive to minimize deviation from the requirements. The SrG, together with the Project geologist, works to ensure that the work done at the location (offshore, Remote Centre or Office) matches in with the geological bigger picture of the project.
OI is currently transforming operations at sea by transitioning offshore personnel to remote operations meaning that you will be asked to work both onboard vessels, in remote control centers or remotely.
What will you do:
Ability to work independently with processing and interpretation, from acquisition to final product, for a minimum of the following instruments:
Side Scan Sonar
Lead, support, act as role model and guide the geologists during the acquisition phase of the project to ensure procedures are followed and project requirements are met;
Sub Bottom Profiler (including single-channel ultra-high resolution seismic)
Magnetometer
Gradiometer
Video
Geotechnical samplers
Extensive experience of common errors and issues with geophysical data. Able to trouble shoot issues and errors both independently and with expert teams;
Actively communicate with the Offline Coordinator (OC) / Offshore Manager (OM) / Project Geologist (PG) / Project Report Coordinator (PRC) to ensure data acquisition and processing meet project requirements, and immediately report any deviations from the requirements or procedures;
Partcipate in office-based data processing, interpretation, and reporting, and in consensus with the PG lead the work forwards, ensuring that the procedures are followed, and the project requirements are met;
Regularly check that interpretation makes geological sense and that background data, if available, is used throughout processing and interpretation;
Provides feedback to the project management team and well as the department managers. This includes assessing the project and client requirements alignment with the proposed survey strategy and equipment;
Ensure that the processing logs are properly utilised and follow up on any deviations;
Assist the Process Owner in ensuring that processing routines are continuously reviewed with respect to efficiency and quality;
Make decision regarding processing that deviates from project specifications, in consensus with the Offline Coordinator, Project Geologist and project report coordinator;
Ability to take PG role for a project provided the role requirements are fulfilled.

Who you are:
Fulfills the requirements for Senior Geologist IMCA standards with 5 years’ experience;
Fluent in English, written and spoken;
Knowledge and experience in Microsoft 365 and Geophysical commercial software including but not limited to, Chesapeak Sonarwiz, IHS Kingdom, RadExPro and Geosoft Oasis Montaj;
Ability to take ownership and engagement in the work;
Driven, proactive and able to work autonomously with little supervision towards the company's purpose;
Excellent time management skills and ability to prioritize work in a fast-paced environment;
Strong interpersonal and people management skills;
Strong communicative skills;
Excellent organisational skills;
Good influencing, negotiation, and communication skills;
Analytical and planning skills, is pro-active, and takes initiative;
Integrity, credibility, and maturity for confidential issues;
Ability to handle sensitive and confidential situations with diplomacy;
Critical thinking and ability to show initiative;
Ability to work well in a team and independently;
Enthusiastic about protecting people and the planet.

Desirable:
Knowledge of programming (e.g. C# and Python) is desirable as we continuously are working on improvements of our processing procedures Experience in coordinating smaller teams of geologist/geophysicists in day to day work in a project;
Experience in AUV survey, remote operations and HiSAS data;
Work as project geologist, offline coordinator, reports coordinator, or similar leading/coordinating roles in the geophysical survey industry. Visa mindre

Postdoktor i klimatologi - extrema vindar och framtidens havsnivå

Ansök    Dec 12    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid institutionen för geovetenskaper arbetar ca 80 mrdarbetare inom undervisning, forskning och verksamhetss... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid institutionen för geovetenskaper arbetar ca 80 mrdarbetare inom undervisning, forskning och verksamhetsstöd. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra starka forskningsområden är klimatologi, ekosystemvetenskap, geologi och tillämpad geovetenskap. Institutionens strategi lägger tonvikt på vidare utveckling av geosystemvetenskap. Mer information hittar du på vår websida: www.gu.se/geovetenskaper 

Hur ser Nordeuropas kustlinje ut i framtiden: stormigare, fler översvämningar?

Klimatförändringar sker nu. Alla städer som ligger vid kusten måste anpassa sig för havsnivåhöjning och översvämningar under oväder. 

I första delen av detta projekt, beviljat av FORMAS, fastställde vi med maskininlärning att lokala vindar är den process som mest påverkar nuvarande havsnivås variabilitet i Nordsjöområdet.

I den andra delen, som också beviljats av FORMAS, kommer du att beskriva framtidens vindar i Nordeuropa, hur och varför deras extrema värden har ändrats och kommer att ytterligare ändras, och använda deras relation med havsnivån för att förutse översvämningsrisken med hjälp av multiklimatmodell projektering och downscaling metoder.

Arbetsuppgifter 
Du kommer att vara ansvarig för klimatmodellanalys. Du, troligtvis med en masterstudent som du kommer handleda, skall:

1) Identifiera lämpligheten av en serie av klimatmodeller för att studera vindar över Nordeuropa;

2) Kvantifiera de faktorer som har påverkat vindar och havsnivå i närtid;

3) Använda den downscaling metod som du väljer, t.ex. ”emergent constraint”, för att förutse ändringar i vindhastighet och extrema vindar de kommande decennierna i Nordeuropa;

4) Skapa översvämnings- eller vindkraftprognos, eller andra prognoser som du är intresserad av och är nyttiga för projektet och samhället.

Eftersom en postdoktor måste kunna jobba självständigt vill vi gärna att du använder en annan metod än vad vi beskrev. 

En annan uppgift kommer att vara att kommunicera forskningsresultat i engelsktalande vetenskapliga publikationer av hög kvalitet och delta vid internationella konferenser. Dessa aktiviteter ingår i projektbudgeten.

Du bör också vilja handleda kanditat- eller mastersstudenter, utveckla dina pedagogiska kvalifikationer och kommunicera forskningsresultat (tredje uppgiften). Att söka egna forskningsmedel kommer att uppmuntras och stödjas.

Kvalifikationer 
Du som söker skall ha:


• avlagt din doktorsexamen senast för tre år sedan (april 2021);
• avlagt din doktorsexamen inom tillämpad teknik, fysik, geovetenskap (klimatologi, meteorologi eller fysisk oceanografi), eller vad arbetsgivaren bedömer som närliggande områden, och du bör ha viss erfarenhet av klimatdataanalys;
• erfarenhet av hantering och analys av stora multidimensionella data med avancerad statistik och/eller maskininlärning, samt färdigheter i programmering med t.ex. Matlab, Python eller R.
• publicerat i peer-reviewed tidskrifter eller rapporter där klimatmodeller och avancerad klimatdataanalysmetoder används för att undersöka en forksningsfråga;
• en tillräckligt hög nivå i engelska, skriftligt och muntligt, för att kunna jobba i vår internationella arbetsmiljö.

Erfarenhet med satellit altimetri och/eller hög upplösning atmosfär reanalys är meriterande.  

Anställning 
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid under två år med placering vid institutionen för geovetenskaper. En förlängning med ett tredje år är möjlig, men beror på resultat och tillgång till finansiering.Tillträde enligt överenskommelse, men vi ser gärna att det sker senast 2024-04-01.  

Kontaktuppgifter för anställningen 
Projektledare (klimatmodeller, havsnivå): Dr Céline Heuzé, [email protected]
Projektledare (vind): Prof Deliang Chen [email protected] 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla:


• ett personligt brev med en förklaring om varför du söker,
• ett CV (max 2 sidor) med en publikationslista (ingen begränsning), samt namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner, där en bör vara din doktorandhandledare

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-01-08

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Forskare i klimatologi eller naturgeografi

Ansök    Dec 5    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för geovetenskaper har ca 75 medarbetare. Vi utbildar geografer och geovetare som kan fylla de... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för geovetenskaper har ca 75 medarbetare. Vi utbildar geografer och geovetare som kan fylla det ökade behovet av geovetare i samhället. Institutionen har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra starka forskningsområden är klimatologi, biogeokemi, petrologi/geokemi och tillämpad geovetenskap. Ytterligare information finns på vår webbplats: https://www.gu.se/geovetenskaper

Projektbeskrivning
Vi söker en forskare som kommer att delta i ett tvärvetenskapligt forskningsprojektet som fokuserar på den pågående förbuskningen av den svenska tundran samt på hur tundraväxtligheten reagerar på klimatuppvärmningen. Trots att de senaste decenniernas förbuskning av tundra- och fjällandskapet tillhör de mest påfallande förändringarna i det arktiska ekosystemet är vår förståelse kring hur olika växtgrupper svarar på uppvärmningen i detta komplexa landskap fortfarande ofullständig. En viktig anledning till detta är begränsningen, och i många fall avsaknaden, av direkta högupplösta markobservationer av tundran och de ekofysiologiska mekanismer som styr tundravegetationens tillväxt.

Projektets mål är att etablera ett unikt övervakningsnätverk med bland annat högupplösta dendrometrar i ett antal subarktiska nyckellokaler i norra Sverige. De direkta markbaserade mätningarna kombineras med en retrospektiv analys av årlig busktillväxt samt vegetationens anatomi på cellnivå, baserad på dendrokronologiska mätningar och kvantitativ vedanatomi. Kombinationen av en förbättrad övervakning och omfattande datasyntes över en rad olika skalor förväntas leda till ökad förståelse kring hur vegetationens tillväxt reagerar på uppvärmning, samt ligga till grund för validering av de befintliga satellitbaserade övervakningarna av tundraväxtligheten.  

Arbetsuppgifter 
Forskaren ska arbeta med att ta fram och analysera vedanatomiska data från ett antal vedartade arter, inklusive Betula och Salix. Detta inkluderar datering av materialet, samt automatisk och manuell editering av cellmätningarna i programmet ROXAS. Dessa data kommer att studeras bland annat i relation till buskarnas ålder och dess växthabitat. Forskaren kommer även att ansvara för en del fältbaserade arbetsmoment, inklusive installation och underhåll av ett omfattande dendrometer-nätverk.     

Kvalifikationer 
Vi söker en person med doktorsexamen inom för anställningen relevant område, såsom naturgeografi eller klimatologi. Dokumenterad erfarenhet inom dendrokronologi, samt tidigare erfarenhet av bearbetning och analys av vedanatomiska data i programmet ROXAS anses mycket meriterande. Även goda kunskaper i hantering av stora datamängder, statistiska analyser samt kunskaper inom datorprogrammering är meriter som beaktas. Arbetet kräver stor noggrannhet, självständighet och erfarenhet av att utföra fältarbete i avlägsna miljöer i svåra förhållanden.

Anställning 
Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 7 månader. Omfattning 70% av heltid med placering på Institutionen för geovetenskaper. Tillträde 1 januari 2024.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  Dr. Kristina Seftigen, tfn 0735-81 75 03, [email protected] 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Ansökan ska innehålla CV, examensbevis på doktorsexamen och en fullständig publikationslista inklusive skickade och accepterade manuskript.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2023-12-19

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Postdoktor i klimatologi - extrema vindar och framtidens havsnivå

Ansök    Dec 12    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid institutionen för geovetenskaper arbetar ca 80 mrdarbetare inom undervisning, forskning och verksamhetss... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid institutionen för geovetenskaper arbetar ca 80 mrdarbetare inom undervisning, forskning och verksamhetsstöd. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra starka forskningsområden är klimatologi, ekosystemvetenskap, geologi och tillämpad geovetenskap. Institutionens strategi lägger tonvikt på vidare utveckling av geosystemvetenskap. Mer information hittar du på vår websida: www.gu.se/geovetenskaper 

Hur ser Nordeuropas kustlinje ut i framtiden: stormigare, fler översvämningar?

Klimatförändringar sker nu. Alla städer som ligger vid kusten måste anpassa sig för havsnivåhöjning och översvämningar under oväder. 

I första delen av detta projekt, beviljat av FORMAS, fastställde vi med maskininlärning att lokala vindar är den process som mest påverkar nuvarande havsnivås variabilitet i Nordsjöområdet.

I den andra delen, som också beviljats av FORMAS, kommer du att beskriva framtidens vindar i Nordeuropa, hur och varför deras extrema värden har ändrats och kommer att ytterligare ändras, och använda deras relation med havsnivån för att förutse översvämningsrisken med hjälp av multiklimatmodell projektering och downscaling metoder.

Arbetsuppgifter 
Du kommer att vara ansvarig för klimatmodellanalys. Du, troligtvis med en masterstudent som du kommer handleda, skall:

1) Identifiera lämpligheten av en serie av klimatmodeller för att studera vindar över Nordeuropa;

2) Kvantifiera de faktorer som har påverkat vindar och havsnivå i närtid;

3) Använda den downscaling metod som du väljer, t.ex. ”emergent constraint”, för att förutse ändringar i vindhastighet och extrema vindar de kommande decennierna i Nordeuropa;

4) Skapa översvämnings- eller vindkraftprognos, eller andra prognoser som du är intresserad av och är nyttiga för projektet och samhället.

Eftersom en postdoktor måste kunna jobba självständigt vill vi gärna att du använder en annan metod än vad vi beskrev. 

En annan uppgift kommer att vara att kommunicera forskningsresultat i engelsktalande vetenskapliga publikationer av hög kvalitet och delta vid internationella konferenser. Dessa aktiviteter ingår i projektbudgeten.

Du bör också vilja handleda kanditat- eller mastersstudenter, utveckla dina pedagogiska kvalifikationer och kommunicera forskningsresultat (tredje uppgiften). Att söka egna forskningsmedel kommer att uppmuntras och stödjas.

Kvalifikationer 
Du som söker skall ha:


• avlagt din doktorsexamen senast för tre år sedan (april 2021);
• avlagt din doktorsexamen inom tillämpad teknik, fysik, geovetenskap (klimatologi, meteorologi eller fysisk oceanografi), eller vad arbetsgivaren bedömer som närliggande områden, och du bör ha viss erfarenhet av klimatdataanalys;
• erfarenhet av hantering och analys av stora multidimensionella data med avancerad statistik och/eller maskininlärning, samt färdigheter i programmering med t.ex. Matlab, Python eller R.
• publicerat i peer-reviewed tidskrifter eller rapporter där klimatmodeller och avancerad klimatdataanalysmetoder används för att undersöka en forksningsfråga;
• en tillräckligt hög nivå i engelska, skriftligt och muntligt, för att kunna jobba i vår internationella arbetsmiljö.

Erfarenhet med satellit altimetri och/eller hög upplösning atmosfär reanalys är meriterande.  

Anställning 
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid under två år med placering vid institutionen för geovetenskaper. En förlängning med ett tredje år är möjlig, men beror på resultat och tillgång till finansiering.Tillträde enligt överenskommelse, men vi ser gärna att det sker senast 2024-04-01.  

Kontaktuppgifter för anställningen 
Projektledare (klimatmodeller, havsnivå): Dr Céline Heuzé, [email protected]
Projektledare (vind): Prof Deliang Chen [email protected] 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla:


• ett personligt brev med en förklaring om varför du söker,
• ett CV (max 2 sidor) med en publikationslista (ingen begränsning), samt namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner, där en bör vara din doktorandhandledare
• en certifikat / dokument som bekräftar ditt disputationsdatum, om du inte disputerat än.


Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-01-11

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Postdoktor i klimatologi - extrema vindar och framtidens havsnivå

Ansök    Dec 12    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid institutionen för geovetenskaper arbetar ca 80 mrdarbetare inom undervisning, forskning och verksamhetss... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid institutionen för geovetenskaper arbetar ca 80 mrdarbetare inom undervisning, forskning och verksamhetsstöd. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra starka forskningsområden är klimatologi, ekosystemvetenskap, geologi och tillämpad geovetenskap. Institutionens strategi lägger tonvikt på vidare utveckling av geosystemvetenskap. Mer information hittar du på vår websida: www.gu.se/geovetenskaper 

Hur ser Nordeuropas kustlinje ut i framtiden: stormigare, fler översvämningar?

Klimatförändringar sker nu. Alla städer som ligger vid kusten måste anpassa sig för havsnivåhöjning och översvämningar under oväder. 

I första delen av detta projekt, beviljat av FORMAS, fastställde vi med maskininlärning att lokala vindar är den process som mest påverkar nuvarande havsnivås variabilitet i Nordsjöområdet.

I den andra delen, som också beviljats av FORMAS, kommer du att beskriva framtidens vindar i Nordeuropa, hur och varför deras extrema värden har ändrats och kommer att ytterligare ändras, och använda deras relation med havsnivån för att förutse översvämningsrisken med hjälp av multiklimatmodell projektering och downscaling metoder.

Arbetsuppgifter 
Du kommer att vara ansvarig för klimatmodellanalys. Du, troligtvis med en masterstudent som du kommer handleda, skall:

1) Identifiera lämpligheten av en serie av klimatmodeller för att studera vindar över Nordeuropa;

2) Kvantifiera de faktorer som har påverkat vindar och havsnivå i närtid;

3) Använda den downscaling metod som du väljer, t.ex. ”emergent constraint”, för att förutse ändringar i vindhastighet och extrema vindar de kommande decennierna i Nordeuropa;

4) Skapa översvämnings- eller vindkraftprognos, eller andra prognoser som du är intresserad av och är nyttiga för projektet och samhället.

Eftersom en postdoktor måste kunna jobba självständigt vill vi gärna att du använder en annan metod än vad vi beskrev. 

En annan uppgift kommer att vara att kommunicera forskningsresultat i engelsktalande vetenskapliga publikationer av hög kvalitet och delta vid internationella konferenser. Dessa aktiviteter ingår i projektbudgeten.

Du bör också vilja handleda kanditat- eller mastersstudenter, utveckla dina pedagogiska kvalifikationer och kommunicera forskningsresultat (tredje uppgiften). Att söka egna forskningsmedel kommer att uppmuntras och stödjas.

Kvalifikationer 
Du som söker skall ha:


• avlagt din doktorsexamen senast för tre år sedan (april 2021);
• avlagt din doktorsexamen inom tillämpad teknik, fysik, geovetenskap (klimatologi, meteorologi eller fysisk oceanografi), eller vad arbetsgivaren bedömer som närliggande områden, och du bör ha viss erfarenhet av klimatdataanalys;
• erfarenhet av hantering och analys av stora multidimensionella data med avancerad statistik och/eller maskininlärning, samt färdigheter i programmering med t.ex. Matlab, Python eller R.
• publicerat i peer-reviewed tidskrifter eller rapporter där klimatmodeller och avancerad klimatdataanalysmetoder används för att undersöka en forksningsfråga;
• en tillräckligt hög nivå i engelska, skriftligt och muntligt, för att kunna jobba i vår internationella arbetsmiljö.

Erfarenhet med satellit altimetri och/eller hög upplösning atmosfär reanalys är meriterande.  

Anställning 
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid under två år med placering vid institutionen för geovetenskaper. En förlängning med ett tredje år är möjlig, men beror på resultat och tillgång till finansiering.Tillträde enligt överenskommelse, men vi ser gärna att det sker senast 2024-04-01.  

Kontaktuppgifter för anställningen 
Projektledare (klimatmodeller, havsnivå): Dr Céline Heuzé, [email protected]
Projektledare (vind): Prof Deliang Chen [email protected] 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla:


• ett personligt brev med en förklaring om varför du söker,
• ett CV (max 2 sidor) med en publikationslista (ingen begränsning), samt namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner, där en bör vara din doktorandhandledare

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-01-11

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Forskare i ekosystemvetenskap

Ansök    Nov 29    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbet... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för geovetenskaper har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Huvudsakliga forskningsteman är "Klimat och klimatförändringar", "Jordytans processer" och "Geosfären". Mer information om institutionen hittar du på https://www.gu.se/geovetenskaper

Vi arbetar med frågor knutna till ekosystemvetenskap som markanvändning kopplat till växthusgaser, ekosystemförändringar i Arktis, biogeokemiska processer mm. Vid Skogaryd forskningsstation bedrivs fältforskning i ett avrinningsområde innefattande skog, myr och sjö. Ytterligare information finns på https://www.gu.se/geovetenskaper/skogaryd-research-catchment

Ämnesbeskrivning
Forskaren som anställs kommer att sammanställa kunskap och mätdata om växthusgasemissioner från dikad tidigare våtmark som nu används för skogs- och jordbruk samt emissioner från återvätningsmarker. Forskaren kommer också göra modellberäkningar för att täcka in längre tidsserier och förändrad markanvändning där det hittills inte finns mätdata. Syftet är att förse myndigheter och markägare med bra underlag för både redovisning av emissioner från dikad torvmark och underlag för åtgärder som leder till låga emissioner. Det förmedlar vi genom att skriva en handbok på svenska.

Arbetsuppgifter 
Som forskare arbetar man nära samman med övriga forskare med bl. a. en lättillgänglig handbok  som visar på bättre upplösning av emissionsfaktorer och åtgärder som leder till emissionsminskningar. I arbetsuppgifterna ingår att läsa vetenskaplig litteratur inom området och sammanställa data för ändamålet och presentera de modellresultat som tas fram med modellerna CoupModel och ForSAFE, som ska visa på effekter av ändrad markanvändning och klimat över tid. Centralt i arbetet är att sammanställa och presentera forskningen i text och bild. Förutom ’Handboken’ som skrivs på svenska kommer du att delta i vetenskaplig publicering på engelska.

Vidare ingår att kommunicera kunskap ut i samhället, bland annat riktat mot skolverksamhet i samarbete med Göteborgs Globala Biodiversitet Center, samt eventuella koordinerade uppgifter för Skogaryds forskningsstation.

En viktig del är att söka forskning- och uppdragsmedel.

Kvalifikationer 
Vi söker en person med kunskap om hur växthusgaser bildas och konsumeras i jord- växtekosystemet och som har erfarenhet av arbete med växthusgaser i samband med markanvändning. Särskilt viktigt är förståelse av hur torvmarker fungerar med de biogeokemiska kretsloppen för kol och kväve i ekosystemet. Erfarenhet av fältmätningar och modelleringsarbete är en merit. Förutom en bred kunskap om processer i ekosystem behövs en färdighet i att skriva och framställa kunskap på ett tillgängligt vis för beslutsfattare och allmänheten. En bra bakgrund är också ett intresse för klimatfrågan där ändrad markanvändning kan minska växthusgasemissioner och en inblick i hur växthusgaser beräknas med IPCC’s emissionsfaktorer och som rapporteras till UNFCCC.

Det krävs minst en doktorsexamen i naturvetenskap t.ex. naturgeografi, miljövetenskap, biologi, ekologi, hydrologi eller biogeokemi. Att behärska svenska språket är ett krav och därutöver behövs god kunskap i engelska.

Följande kriterier kommer att tillämpas vid urval av sökande:


• Krav på minst doktorsexamen inom relevant ämnesbakgrund
• Visad förmåga att framställa vetenskap i text och bild på svenska och engelska
• Kunskap om torvmarker, särskilt produktion och konsumtion av biogena växthusgaser
• Erfarenhet av mätning av växthusgaser i fält och/eller modellering av växter och jord, samt programmering i R
• Kunskap i geografiska informationssystem (GIS)
• Dokumenterad erfarenhet av populärvetenskaplig kommunikation
• Intresse av klimatfrågan och inblick i klimatrapporteringens metoder för beräkning av växthusgaser
• God erfarenhet av att samarbeta i projekt
• God kunskap i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt

Anställning 
Arbetsform: tidsbegränsad anställning i 8 månader

Tillträde: 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Professor Robert Björk, viceprefekt för forskning, institutionen för geovetenskaper, Göteborgs universitet, [email protected], tfn 0704-546541 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal. 

Ansökan ska vara skriven på svenska och innehålla:


• Ett följebrev med motivering som beskriver lämplighet och intresse för tjänsten (max en A4-sida)
• Ett CV innehållande utbildning, publikationer, kvalifikationer och tidigare erfarenhet
• En kopia av examensbevis
• Kontaktuppgifter till minst två referenser

Ansökan kan också innehålla


• En länk till doktorsavhandling
• Andra handlingar som sökanden anser vara viktiga

Intervjuer är planerade att äga rum på Institutionen för Geovetenskaper, GU den 22 december.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2023-12-17

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Samordnande geolog inom projekt Västlänken till Trafikverket

Ansök    Sep 15    Centio Consulting Group AB    Geolog
Vi söker Samordnande geolog inom projekt Västlänken till Trafikverket. Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Centio Consulting Group AB och arbeta som konsult. Tjänsten är på heltid. Uppdraget innebär ett nära samarbete med kunden vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga. Uppdraget Västlänken är en järnväg i tunnel under centrala Göteborg som ger staden genomgående pendel- och regiontågtrafik. Tre nya stationer ... Visa mer
Vi söker Samordnande geolog inom projekt Västlänken till Trafikverket.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Centio Consulting Group AB och arbeta som konsult.

Tjänsten är på heltid.

Uppdraget innebär ett nära samarbete med kunden vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

Uppdraget

Västlänken är en järnväg i tunnel under centrala Göteborg som ger staden genomgående pendel- och regiontågtrafik. Tre nya stationer gör att du kan resa enklare, snabbare och med färre byten.
Västlänken består av åtta kilometer järnväg för pendel- och regiontåg. Drygt sex kilometer går i tunnel under centrala Göteborg. Tre nya stationer under mark vid Korsvägen, Haga och Göteborgs central.
Tekniskt innebär bygget av Västlänken bland annat bygge av ca 4000 m bergtunnel med tillhörande räddnings/servicetunnlar.
Västlänken är indelad i fem huvudentreprenader baserat på geografiskt område. Förutom
dessa finns projektövergripande entreprenad för BEST.
Tunneldelarna i berg består av en spårtunnel och en parallell service- och räddningstunnel, samt stationer Korsvägen och Haga.
Entreprenader E03 Kvarnberget, E04 Haga och E05 Korsvägen utförs som totalentreprenad med hög nivå av samverkan. E02 Centralen och E01 Olskroken planskildhet är ECI kontrakt med tidig entreprenörsamverkan. Bergtunneldelar inom E03, E04 och Eo5 utgör mängdreglerade arbeten där trafikverket upprättar bygghandlingar.Uppdraget består av följande:
Samordnande geolog ansvarar för att kartering utförs på ett enhetligt och systematiskt sätt genom att bistå vid kartering. Provtagning av geologiskt material kan ingå i arbetet, exempelvis provtagning av sprickfyllnadsmineral för bestämning av svälltryck. I mån av tid ingår även egen kartering . I uppdraget gäller även att ansvara för utveckling och uppföljning av de säkerhetsrutiner som gäller inför påbörjande av kartering.

Krav (OBS, obligatoriska)

- Ska ha universitetsutbildning Geologi, filosofie magister/filosofie licentiat. eller Bergteknik/Ingenjörsgeologi motsvarande civilingenjör.
- Ska ha minst 10 års erfarenhet av bergtunnelprojekt, exempelvis inom förundersökning, projektering eller byggplatsuppföljning.
- Ska ha minst fyra års erfarenhet av geologiska karteringar av kristallint berg och gnejs
under byggtid för bestämning av bergförhållanden, bergkvalitet och bergförstärkningar. Denna kartering ska ha varit utförd enligt etablerade bergklassificeringssystem
som Q och RMR.
- Arbetat i ledande position, minst fem år som chef eller uppdragsledare/projektledare i
uppdrag/projekt i kristallint berg.
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Goda kunskaper i Microsoft Office
- Inneha B-körkort

Meriterande

Resurskonsulten har ledarskapsförmåga
Resurskonsulten har god kommunikationsförmåga
Resurskonsulten har en välutvecklad samarbetsförmåg

Om oss

Centios övergripande mål är att vara ett konsultbolag som erbjuder smarta och hållbara lösningar som utvecklar samhället på ett positivt sätt.

Våra medarbetare erbjuds villkor som är anpassade för individen. Det innebär att arbetstider, arbetsomfattning, arbetsplats och kompetensutveckling så långt som möjligt anpassas utifrån medarbetarens behov.

Bland våra medarbetare hittar du engagerad personer som brinner för samhällsutveckling. Vi jobbar i små grupper där du kan bidra med dina erfarenheter samtidigt som du får ta del av andras kunskap och erfarenhet.

För oss är det viktigt med välmående och att hitta en sund balans mellan arbete och fritid. Därför har vi en nollvision mot stress och sätter trivsel och hälsa främst.

Läs gärna mer om oss på centio.se.

Vänligen skicka ditt CV på svenska.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Educational Assistant

Ansök    Sep 1    Göteborgs Universitet    Geolog
The University of Gothenburg tackles society’s challenges with diverse knowledge. 56 000 students and 6 600 employees make the university a large and inspiring place to work and study. Strong research and attractive study programmes attract researchers and students from around the world. With new knowledge and new perspectives, the University contributes to a better future.The Department of Earth Sciences has approximately 80 employees. We educate geograph... Visa mer
The University of Gothenburg tackles society’s challenges with diverse knowledge. 56 000 students and 6 600 employees make the university a large and inspiring place to work and study. Strong research and attractive study programmes attract researchers and students from around the world. With new knowledge and new perspectives, the University contributes to a better future.The Department of Earth Sciences has approximately 80 employees. We educate geographers and geoscientists who can fill the increased need for geoscientists in society. The Department has bachelor's and master's programs in geosciences and geography as well as postgraduate education with several geoscience specializations. Our research areas are climatology, biogeochemistry, petrology/geochemistry and applied geoscience.

The Department of Earth Sciences is looking for educational assistants for intermittent employment (hourly employment).

Duties 
The work involves helping with courses in geology and geoscience. The tasks include, among other things, preparing the laboratory, including materials, in discussion with the course supervisor, which can take place both at the department and in the field. The implementation of the laboratory includes presenting the activity and supervising the students. Duties may include correcting students' labs. Participation in the research as support for various researchers may also occur.

As an educational assistant, there may also be tasks that involve contact with prospective students (basic level). For example, it could be assignments to "Shadow a student", participate as a student ambassador when a school class comes to visit, or contribute photos/films to our digital channels where you give an insight into what studying geosciences can look like.

Qualifications 
We are looking for students within our own Department of Earth Sciences (primarily).

Applicants should have completed the course GV1410 or GE0400 or equivalent. Additional requirements may apply depending on the work tasks.

For teaching tasks, the following is desired: good knowledge of Swedish at level C1 and English and good computer skills. You can easily familiarise yourself with specific problems and come up with an alternative solution that you can communicate to the student. Previous experience in supervision is a merit.

 You must have experience of laboratory work in some of the following, state which ones in the application:

- Bedrock mapping in the Gothenburg area
- Soil mapping in the Gothenburg area
- Mineral, rock and soil identification
- Grain size analysis (sieve, hydrometer and pipette)
- Petrographic microscopy
- Hydrogeological fieldwork in the Gothenburg area
- Simple hydro-chemical analyses in the laboratory and preparation of water samples
- Geographical information systems (GIS)
- Geophysical instruments such as resistivity, gravimetry, etc.
- Geochemical analyses (sample preparation, LA-ICPMS and SEM-EDS)

Employment 
The position is an intermittent position, which means varying hours as needed during the period November 2023 to March 2024 Placement in the Department of Earth Sciences. Your official job title at the university will be assistant.

Recruitment will be ongoing during the application period.  

Contact information for the post 
If you have any questions about the position, please contact Therese Vestlund, HR-Officer, [email protected]

Unions 
Union representatives at the University of Gothenburg can be found here:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Application 
To apply for a position at the University of Gothenburg, you have to create an account in our recruitment system. Submit your application via the University of Gothenburg’s recruitment portal by clicking the “Apply” button. It is your responsibility to ensure that the application is complete as per the vacancy notice, and that the University receives it by the final application deadline. 

Applications must be received by: September 24, 2023

The University works actively to achieve a working environment with equal conditions, and values the qualities that diversity brings to its operations.

Salaries are set individually at the University.

In accordance with the National Archives of Sweden’s regulations, the University must archive application documents for two years after the appointment is filled. If you request that your documents are returned, they will be returned to you once the two years have passed. Otherwise, they will be destroyed.

In connection to this recruitment, we have already decided which recruitment channels we should use. We therefore decline further contact with vendors, recruitment and staffing companies. Visa mindre

Senior uppdragsledare inom Geoteknik till Multi Ethnic Consulting // Göt...

Ansök    Aug 1    Oddwork Sweden AB    Geolog
Har du en längtan efter att kunna påverka och forma morgondagens samhälle och din framtida karriärsutveckling? Välkommen till Multi Ethnic Consulting, teknikkonsultbolaget som tror på att leverera rätt snarare än mest. Om rollen Om du är en erfaren geotekniker redo för ett nytt äventyr, vill vi vara platsen där du kan stanna och växa. Som senior uppdragsledare hos oss på MEC kommer du axla en roll skräddasydd efter dina nyckelegenskaper och framtidsvision... Visa mer
Har du en längtan efter att kunna påverka och forma morgondagens samhälle och din framtida karriärsutveckling? Välkommen till Multi Ethnic Consulting, teknikkonsultbolaget som tror på att leverera rätt snarare än mest.

Om rollen
Om du är en erfaren geotekniker redo för ett nytt äventyr, vill vi vara platsen där du kan stanna och växa. Som senior uppdragsledare hos oss på MEC kommer du axla en roll skräddasydd efter dina nyckelegenskaper och framtidsvisioner. Det primära ansvaret innefattar att söka upp affärer samt leda och samordna geotekniska projekt och uppdrag i nära dialog med våra kunder - från upphandling och affär till avslutat projekt. Du kommer utgå från vårt kontor i Mölndal, men det finns även möjligheter att delvis jobba hemifrån.

Vi söker dig som..
vill växa långsiktigt! Du är en nyfiken och social själ med ett genuint intresse för både affärer och geoteknik. Med ditt noggranna arbetssätt har du lätt för att se detaljer, samtidigt som du alltid har med dig helhetsperspektivet i alla projekt du tar dig an. Vi tror att du har runt tio års erfarenhet av att jobba som geotekniker, och även testat på att arbeta som uppdragsledare i några år.Önskemål:

- Utbildad civilingenjör/högskoleingenjör

- Minst 10 års erfarenhet som geotekniker

- SvenskaOm Multi Ethnic Consulting
Välkommen till en inkluderande och mångkulturell arbetsplats som sätter människan först. Här på MEC stoppar vi inte in folk i fördefinierade fack. Vi utgår helt enkelt från dig som person och utvecklar tjänsten utifrån dina kompetenser, din personlighet och dina önskemål. På vår spännande tillväxtresa väntar stora utvecklingsmöjligheter, gemensamma resor och möjligheten att göra skillnad med dina idéer.

Är du vår nästa kollega?
Vi ser fram emot att träffa dig och se hur din unika personlighet kan bidra till att uppfylla vår vision och affärsidé! Kolla in vår webbsida för mer info om oss! (https://multiec.se/)

START: Enligt överenskommelse
PLATS: Göteborg, Mölndal
OMFATTNING: Heltid
LÖN: Fast lön
KONTAKT: Talent Manager Mikaela Ehk, [email protected] (för frågor om tjänsten, ej ansökningar)
SISTA ANSÖKNINGSDATUM: 2023-08-29Som ledande byrå inom employer branding och rekrytering är vi här för att revolutionera vår bransch, matcha talanger med företagskulturer och stärka organisationers arbetsgivarvarumärken. Nyfiken på att veta mer? Välkommen in i Oddworks värld genom att klicka här (https://oddwork.se/sv/om-oss/) eller hitta fler karriärmöjligheter här. (https://oddwork.se/sv/jobba-hos-oss/) Visa mindre

Geokonstruktör

Ansök    Jul 13    Cowi AB    Geolog
Vill du bidra till utvecklingen av COWIs projekt inom geoteknik och skapa framtidens hållbara städer och platser? Skulle du vilja ha en central roll i utvecklingen av gruppens tekniska kompetens inom geokonstruktion, avancerade beräkningar och geotekniken i totalentreprenader? Och är du intresserad av att vara en del i avdelningens utveckling av unga talanger? Då kan det här vara nästa steg i din karriär! KOM OCH ARBETA MED OSS INOM SAMHÄLLSBYGGNAD Inom di... Visa mer
Vill du bidra till utvecklingen av COWIs projekt inom geoteknik och skapa framtidens hållbara städer och platser? Skulle du vilja ha en central roll i utvecklingen av gruppens tekniska kompetens inom geokonstruktion, avancerade beräkningar och geotekniken i totalentreprenader? Och är du intresserad av att vara en del i avdelningens utveckling av unga talanger? Då kan det här vara nästa steg i din karriär!
KOM OCH ARBETA MED OSS INOM SAMHÄLLSBYGGNAD
Inom division Samhällsbyggnad finns sex avdelningar som arbetar med samhällsbyggnadsfrågor inom stadsutveckling och infrastruktur. Uppdragen varierar från tidiga skeden och utredningar till multidisciplinär projektering, bygghandling och byggstöd. Inom divisionen finns geotekniker, brokonstruktörer, projektledare, landskapsarkitekter, trafikplanerare, va/mark/väg- och järnvägsprojektörer, riskanalytiker, luft, klimat- och hållbarhetsspecialister, miljöingenjörer, hydrogeologer, byggledare m fl.
Vi har en bra sammanhållning och spridning inom såväl erfarenhet som kompetens och ålder. Detta ger dig möjlighet att ytterligare utveckla din kompetens, spännande uppdrag, god stämning och en varierad och utmanande vardag. Våra experter har ett multidisciplinärt perspektiv och bedriver ett tätt samarbete inom avdelningen. En stor del av våra uppdrag utförs tillsammans med andra enheter inom COWI nationellt och internationellt, för att på så sätt ta tillvara på den världsledande kunskap som COWI besitter inom området.
VISA VÄGEN INOM GEOKONSTRUKTION
Vi söker vi nu en driven geokonstruktör som vill fortsätta utvecklas inom området. I den här rollen blir du en del av vårt globala team av experter och du arbetar i nära samarbete med dina kollegor i gruppen, avdelningen samt över kontorsgränserna. Hos oss får du möjlighet att arbeta som uppdragsledare, teknikansvarig och/eller handläggare för geotekniska uppdrag, dels självständigt och dels i projektgrupper inom COWI. Det finns stora möjlighet att bygga upp en passande roll just för dig, med ditt önskade fokus och fördelning mellan roller inom geokonstruktion.
Uppdragen varierar från större infrastrukturuppdrag till uppdrag inom stadsutveckling, byggteknik, industri och miljö åt såväl statliga, kommunala och privata beställare. Till din hjälp finns erfarna kollegor och skickliga fältgeotekniker tillsammans med ett stort internationellt nätverk med geotekniker inom hela COWI-koncernen. Din viktigaste uppgift är primärt att bidra i geokonstruktionsuppdrag och att i projektteamet utveckla dig och dina medarbetare.
Dina dagliga arbetsuppgifter kommer vara att:
• Geokonstruktör i större, multidisciplinära uppdrag, där det blir en kombinationen av att hjälpa till att leda sin disciplin och utföra geokonstruktionsberäkningar.
• Vara mentor till mindre erfarna geotekniker.
• Leverera geoteknisk expertis och affärsmässighet genom anbudsarbete.
• Inta en central roll i utvecklingen av gruppens tekniska kompetens inom geokonstruktion, avancerade beräkningar och geotekniken i totalentreprenader.
Våra medarbetare är vår största tillgång: det är våra anställda som gör projekten framgångsrika. På COWI får du en unik möjlighet att lära dig från de bästa och utveckla din potential, och du får delta i utformningen av framtidens samhälle. Tillsammans med din chef lägger du upp en plan för din egen utveckling, och du får möjlighet att från dag till dag bygga på din expertis i såväl lokala som globala projekt.
DIN KOMPETENS. VÅRT TEAM. TILLSAMMANS UTFORMAR VI FRAMTIDEN
Din kompetens är nyckeln till vår framgång. Vi arbetar över gränser och inom olika verksamhetsområden där vi delar med oss av våra kunskaper och bygger upp starka relationer med kunder och kollegor. Du bidrar med din expertis samtidigt som du får tillfälle att lära dig av de bästa.
För att lyckas i den här rollen brinner du för att ta ansvar i utmanande uppdrag, antingen som teknikansvarig geokonstruktör i multidisciplinära uppdrag eller som specialist i mindre uppdrag. Som person är du en lyhörd lagspelare, kommunikativ och engagerad samt stimuleras av att utveckla affärsmässiga lösningar tillsammans med kollegor och kunder.
För att passa för tjänsten behöver du också:
• Ha en relevant civilingenjörsexamen inom Samhällsbyggnad.
• Ha minst 10 års arbetserfarenhet inom geokonstruktion. Erfarenhet från annat konsulterande ingenjörsföretag eller teknikstark entreprenör är meriterande.
• Du har erfarenhet av geotekniska frågeställningar i byggskede samt totalentreprenader.
• Kunna tala och skriva flytande på svenska samt kommunicera bra på engelska.
HAR DU NÅGRA FRÅGOR?
Då kan du ringa Isac Rosander, Gruppchef Geoteknik, tel. +46 10 850 27 80.
SÅ HÄR ANSÖKER DU
Klicka på Sök nedan och berätta varför du är rätt person för den här befattningen. Vi ser gärna att du skickar in din ansökan, inkluderande CV och personligt brev, så snart som möjligt eftersom rekryteringsprocessen redan är igång. Sista datum för att skicka in ansökan visas högst upp på sidan.
Denna annons ligger ute under sommarperioden men vi behandlar inga ansökningar under denna tiden.
Vi kommer att börja behandla ansökningar i mitten/slutet av augusti. Men ansök gärna så snart som möjligt så vi har din ansökan i god tid!
REKRYTERINGSPARTNERS
Vi samarbetar redan med utvalda rekryteringpartners och undanber oss därför vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
#LI-Hybrid Visa mindre

Specialist kustzonsplanering och klimat

Ansök    Aug 1    QRIOS Minds AB    Geolog
Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Klimat- och näringslivsdepartementet och har totalt cirka 100 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns... Visa mer
Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Klimat- och näringslivsdepartementet och har totalt cirka 100 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vi erbjuder dig
Som en statlig myndighet är de flesta av våra anställningsvillkor kopplade till det centrala statliga avtalet men vi har också en del mer specifika anställningsvillkor. Vi erbjuder dig ett samhällsviktigt uppdrag, spännande och utvecklande arbetsuppgifter med generös syn på kompetensutveckling samt en trevlig arbetsplats med medarbetare med stort engagemang och arbetsglädje i fokus. Vi har generöst med semesterdagar, möjlighet att till viss del arbeta på distans, individuell lön, flexibel arbetstid och ett generöst friskvårdsbidrag.
Arbetsuppgifter
Hos oss erbjuds du intressanta och varierande arbetsuppgifter som har stor betydelse för framtidens samhällsplanering. Vi arbetar med såväl forskning som rådgivning och kunskapsförmedling.

I arbetet med klimatanpassning vid kustområden och vattendrag kommer arbetsuppgifterna i stor utsträckning att vara kopplade till att genomföra aktiviteter och forskningsuppdrag i linje med SGI:s strategi och handlingsplan för hållbart markbyggande i ett föränderligt klimat. Att bedriva forskning kommer att vara en viktig del av arbetet. Syftet är att öka förståelsen kring hur samhällen kan planeras och utvecklas för att hantera utmaningar i ett förändrat klimat. Det kan exempelvis handla om att analysera hur samhällen hanterar klimateffekter och klimatanpassar befintlig och ny infrastruktur.

I arbetet med handläggning, forskning och utveckling på SGI kommer du tillsammans med kollegor få möjlighet att arbeta med frågor inom flera områden, exempelvis:
• Kommunal och regional planering
• Lagstiftning och regelverk kring planeringsprocesser
• Flexibla anpassningsmöjligheter
• Naturbaserade och multifunktionella lösningar
• Utveckla tvärvetenskapliga metoder för att analysera klimatanpassningsstrategier vid kusten och utmed vattendrag
• Arbeta med klimatanpassningspolicyfrågor, på nationell såväl som lokal nivå
• Arbeta med deltagandeprocesser
• Initiera forskning och utveckling inom ämnesområdet i samverkan med andra myndigheter, länsstyrelser, kommuner, universitet, högskolor och företag.
• Förmedla kunskap via kurser, konferenser och seminarier.
• Stödja uppdrag inom SGI:s tre verksamhetsområden: Klimatanpassning, Effektiv markbyggnad och Renare mark.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är disputerad inom någon av följande områden; samhällsplanering, fysisk planering, samhällsbyggnadsteknik, natur- eller kulturgeografi eller för tjänsten annan relevant utbildning av motsvarande nivå. Doktorsgrad är ett krav. För tjänsten krävs goda kunskaper i att utveckla, driva och leda nationella och internationella forskningsprojekt. Vi ser gärna att du har 5-10 års, eller mer, relevant arbetslivserfarenhet.
Meriterande för tjänsten är utbildning inom områdena vattenresurshantering, geovetenskap, geodata eller landskapsarkitektur. Meriterande är också erfarenhet av arbete kopplat till Plan och bygglagen (PBL) eller miljöbalken.
Du behöver vara lösningsorienterad, ha god samarbetsförmåga, men också kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet.
För att kunna arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund, http://www.sgi.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-i/vardegrund-och-kompass/
Tjänsten är placerad vid enheten Stranderosion, Avdelningen för Georisker och geodata i Linköping, Göteborg eller Stockholm. Andra placeringsorter kan eventuellt diskuteras. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning kan komma i fråga. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Kontaktpersoner
Per Danielsson Enhetsansvarig Stranderosion 031 7496582, Mats Eriksson Avdelningschef Georisker och geodata 08 57845519. Fackliga kontaktpersoner: Eva Albin ST013-20 18 29, Mattias Andersson SACO013- 20 18 88
Ansök via denna länk på SGI´s hemsida:
https://recruit.visma.com/spa/sv/public/apply?guidAssignment=025d3c61-02d6-4b0c-b3cd-cb99d687ad0d&description=True&forcelocale=true Visa mindre

Forskare i klimatologi eller naturgeografi

Ansök    Maj 16    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för geovetenskaper har ca 80 medarbetare. Vi utbildar geografer och geovetare som kan fylla de... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för geovetenskaper har ca 80 medarbetare. Vi utbildar geografer och geovetare som kan fylla det ökade behovet av geovetare i samhället. Institutionen har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra starka forskningsområden är klimatologi, ekosystemvetenskap, petrologi/geokemi och tillämpad geovetenskap. Institutionens strategi lägger tonvikt på vidare utveckling av geosystemvetenskap.

Projektbeskrivning
Forskaren kommer att delta i ett pågående forskningsprojektet som fokuserar på kvantitativ vedanatomi och dess tillämpning i rekonstruktioner av historiska klimat. Vår nuvarande kunskap om hur klimatet kommer att förändras i framtiden bygger till stor del på klimatmodeller där skickligheten bedöms utifrån hur väl de kan prediktera klimatvariationer från relativt korta meteorologiska observationer och längre naturliga klimatarkiv - t ex proxyinformation från trädens årsringar. Länken mellan dessa naturliga klimatarkiv och klimatmodeller bygger för närvarande på relativt grova analyser av årsringarna samt enkla statistiska transformeringar av proxydata till klimatrekonstruktioner. Klimatmodeller och rekonstruktioner baserade på trädens årsringar uppvisar för närvarande systematiska skillnader där proxy-observationerna har jämförelsevis större medel- och lågfrekvent amplitud än modeller. Vi tror att denna diskrepans delvis beror på inexakta trädringsmätningar där mätserier också är påverkade av trädens biologiska minne av klimatet.

Projektets mål är att utvärdera vedanatomiska egenskaperna hos träd från starkt temperaturbegränsade områden. Dessa data används inom projektet för kalibrering av processbaserad modellering av trädtillväxt, som i sin tur leder till en ökad förståelse av hur klimatet är registrerat i årsringarnas biologiska arkiv och i slutändan även till förbättrade rekonstruktioner av forntida klimat. Genom att jämföra och kombinera rekonstruktioner av klimatet baserade på vedanatomi med ensembler av klimatmodeller sammanför och integrerar projektet kompetens för att med ett helhetsgrepp utvärdera och förbättra överensstämmelsen mellan modeller och klimatrekonstruktioner genomsyrat av en djup förståelse av det biologiska arkivet.

Arbetsuppgifter
Forskaren ska arbeta med att ta fram och analysera vedanatomiska data från levande och döda träd av Picea engelmannii från sydvästra Kanada. Detta inkluderar datering av vedmaterialet, samt automatisk och manuell editering av cellmätningarna i programmet ROXAS. Dessa data kommer att studeras bland annat i relation till trädens ålder, klimatet samt mätningarnas resolution. Forskaren kommer att ansvara för kvalitetskontroll av data och statistisk analys samt författandet av publikationer i projektet som innefattar en 1000-år lång rekonstruktion av sommartemperaturer baserad på vedanatomiska data. I detta avseende förväntas forskaren bidra med expertis inom dendroklimatologi, kvantitativ vedanatomi och veddensitet samt tillämpning av process-baserad tillväxtmodellering i klimatrekonstruktionssammanhang.   

Kvalifikationer 
Vi söker en person med doktorsexamen inom för tjänsten relevant område, såsom naturgeografi eller klimatologi. Tidigare publicering av artiklar som huvudförfattare i välrenommerade internationella tidskrifter är ett krav. Mycket goda kunskaper av hanteringen av stora datamängder, statistiska analyser samt kunskaper inom datorprogrammering är ett krav. Tidigare erfarenhet av analys av vedanatomiska data, hantering av editeringsprogrammet ROXAS och att den sökande ska kunna sätta analysresultaten i en biologisk och klimatologisk kontext är avgörande. För anställningen krävs att du kan kommunicera obehindrat (både skriftligt och muntligt) på engelska.

Anställning 
Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 4 månader. Omfattning 100% med placering på Institutionen för geovetenskaper. Tillträde 1 september 2023.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Dr. Kristina Seftigen, tfn 0735-81 75 03, [email protected]

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Ansökan ska innehålla CV, examensbevis på doktorsexamen och en fullständig publikationslista inklusive skickade och accepterade manuskript

Ansökan ska vara inkommen senast: 2023-06-01

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Geotekniker

Ansök    Jul 13    Cowi AB    Geolog
Vill du bidra till utvecklingen av COWIs projekt inom geoteknik och skapa framtidens hållbara städer och platser? Skulle du vilja leda geotekniska uppdrag mot väldefinierade mål i utmanande uppdrag? Och är du intresserad av att vara en del i avdelningens utveckling av unga talanger? Då kan det här vara nästa steg i din karriär! KOM OCH ARBETA MED OSS INOM SAMHÄLLSBYGGNAD Inom division Samhällsbyggnad finns sex avdelningar som arbetar med samhällsbyggnadsfr... Visa mer
Vill du bidra till utvecklingen av COWIs projekt inom geoteknik och skapa framtidens hållbara städer och platser? Skulle du vilja leda geotekniska uppdrag mot väldefinierade mål i utmanande uppdrag? Och är du intresserad av att vara en del i avdelningens utveckling av unga talanger? Då kan det här vara nästa steg i din karriär!
KOM OCH ARBETA MED OSS INOM SAMHÄLLSBYGGNAD
Inom division Samhällsbyggnad finns sex avdelningar som arbetar med samhällsbyggnadsfrågor inom stadsutveckling och infrastruktur. Uppdragen varierar från tidiga skeden och utredningar till multidisciplinär projektering, bygghandling och byggstöd. Inom divisionen finns geotekniker, brokonstruktörer, projektledare, landskapsarkitekter, trafikplanerare, va/mark/väg- och järnvägsprojektörer, riskanalytiker, luft, klimat- och hållbarhetsspecialister, miljöingenjörer, hydrogeologer, byggledare m fl.
Vi har en bra sammanhållning och spridning inom såväl erfarenhet som kompetens och ålder. Detta ger dig möjlighet att ytterligare utveckla din kompetens, spännande uppdrag, god stämning och en varierad och utmanande vardag. Våra experter har ett multidisciplinärt perspektiv och bedriver ett tätt samarbete inom avdelningen. En stor del av våra uppdrag utförs tillsammans med andra enheter inom COWI nationellt och internationellt, för att på så sätt ta tillvara på den världsledande kunskap som COWI besitter inom området.
Nu söker gruppen Geoteknik i Göteborg engagerade geotekniker.
VISA VÄGEN INOM GEOTEKNIK
I den här rollen blir du en del av vårt globala team av experter och du arbetar i nära samarbete med dina kollegor i gruppen, avdelningen samt över kontorsgränserna. Då vi fått in många spännande uppdrag och vunnit intressanta ramavtal behöver vi bli fler inom geoteknik, och söker nu en teknikansvarig och projektledande geotekniker.
Hos oss kommer du att handlägga geotekniska uppdrag, dels självständigt och dels i projektgrupper inom COWI. Våra uppdrag varierar från stora infrastrukturuppdrag till uppdrag inom stadsutveckling, byggteknik, industri och miljö åt såväl statliga, kommunala och privata beställare. Till din hjälp finns erfarna kollegor och skickliga fältgeotekniker tillsammans med ett stort internationellt nätverk med geotekniker inom hela COWI-koncernen. Din viktigaste uppgift är primärt att leda geoteknikuppdrag och att i projektteamet leda och utveckla dina medarbetare, så att deras kompetenser bidrar till framgång i våra projekt och att projektets mål nås.
Dina dagliga arbetsuppgifter kommer vara att:
• Uppdragsledning inom geoteknikuppdrag, från tidiga skeden till projektering. Som uppdragsledare behöver du ansvara för att planera och driva uppdrag, bland annat tidsplan, budget, deadlines, kvalitet och kommunikation med kund såväl som projektmedlemmar i egna uppdrag.
• Disciplinledare/teknikansvarig geotekniker i större, multidisciplinära uppdrag, där det blir en kombination av att uppdragsleda sin disciplin och samtidigt ha teknikansvaret.
• Vara mentor till mindre erfarna geotekniker.
• Leverera geoteknisk expertis och affärsmässighet genom anbudsarbete samt vara delaktig i effektiviseringen av utrednings- och projekteringsprocessen inom geoteknik.
Våra medarbetare är vår största tillgång: det är våra anställda som gör projekten framgångsrika. På COWI får du en unik möjlighet att lära dig från de bästa och utveckla din potential, och du får delta i utformningen av framtidens samhälle. Tillsammans med din chef lägger du upp en plan för din egen utveckling, och du får möjlighet att från dag till dag bygga på din expertis i såväl lokala som globala projekt.
DIN KOMPETENS. VÅRT TEAM. TILLSAMMANS UTFORMAR VI FRAMTIDEN
Din kompetens är nyckeln till vår framgång. Vi arbetar över gränser och inom olika verksamhetsområden där vi delar med oss av våra kunskaper och bygger upp starka relationer med kunder och kollegor. Du bidrar med din expertis samtidigt som du får tillfälle att lära dig av de bästa.
För att lyckas i den här rollen brinner du för att ta ansvar i utmanande uppdrag, antingen som uppdragsledare inom geoteknikuppdrag eller som teknikansvarig geotekniker i multidisciplina uppdrag. Som person är du en lyhörd lagspelare, kommunikativ och engagerad samt stimuleras av att utveckla affärsmässiga lösningar tillsammans med kollegor och kunder.
För att passa för tjänsten behöver du också:
• Ha en relevant civilingenjörsexamen inom Samhällsbyggnad.
• Ha minst 10 års erfarenhet från projekt inom Geoteknik.
• Kunna tala och skriva flytande på svenska samt kommunicera bra på engelska.
HAR DU NÅGRA FRÅGOR?
Då kan du ringa Eli Martinez Szmyt, T.f Gruppchef Geoteknik, tel. +46 10 850 11 84.
SÅ HÄR ANSÖKER DU
Vi ser gärna att du skickar in din ansökan, inkluderande CV och personligt brev, så snart som möjligt eftersom tillsättning sker löpande.
Denna annons ligger ute under sommarperioden men vi behandlar inga ansökningar under denna tiden.
Vi kommer att börja behandla ansökningar i mitten/slutet av augusti. Men ansök gärna så snart som möjligt så vi har din ansökan i god tid!
REKRYTERINGSPARTNERS
Vi samarbetar redan med utvalda rekryteringpartners och undanber oss därför vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
#LI-Hybrid Visa mindre

Senior uppdragsledare inom Geoteknik till Multi Ethnic Consulting // Göt...

Ansök    Maj 8    Oddwork Sweden AB    Geolog
Har du en längtan efter att kunna påverka och forma morgondagens samhälle och din framtida karriärsutveckling? Välkommen till Multi Ethnic Consulting, teknikkonsultbolaget som tror på att leverera rätt snarare än mest. Om rollen Om du är en erfaren geotekniker redo för ett nytt äventyr, vill vi vara platsen där du kan stanna och växa. Som senior uppdragsledare hos oss på MEC kommer du axla en roll skräddasydd efter dina nyckelegenskaper och framtidsvision... Visa mer
Har du en längtan efter att kunna påverka och forma morgondagens samhälle och din framtida karriärsutveckling? Välkommen till Multi Ethnic Consulting, teknikkonsultbolaget som tror på att leverera rätt snarare än mest.

Om rollen
Om du är en erfaren geotekniker redo för ett nytt äventyr, vill vi vara platsen där du kan stanna och växa. Som senior uppdragsledare hos oss på MEC kommer du axla en roll skräddasydd efter dina nyckelegenskaper och framtidsvisioner. Det primära ansvaret innefattar att söka upp affärer samt leda och samordna geotekniska projekt och uppdrag i nära dialog med våra kunder - från upphandling och affär till avslutat projekt. Du kommer utgå från vårt kontor i Mölndal, men det finns även möjligheter att delvis jobba hemifrån.

Vi söker dig som..
vill växa långsiktigt! Du är en nyfiken och social själ med ett genuint intresse för både affärer och geoteknik. Med ditt noggranna arbetssätt har du lätt för att se detaljer, samtidigt som du alltid har med dig helhetsperspektivet i alla projekt du tar dig an. Vi tror att du har runt tio års erfarenhet av att jobba som geotekniker, och även testat på att arbeta som uppdragsledare i några år.Önskemål:

- Utbildad civilingenjör/högskoleingenjör

- Minst 10 års erfarenhet som geotekniker

- SvenskaOm Multi Ethnic Consulting
Välkommen till en inkluderande och mångkulturell arbetsplats som sätter människan först. Här på MEC stoppar vi inte in folk i fördefinierade fack. Vi utgår helt enkelt från dig som person och utvecklar tjänsten utifrån dina kompetenser, din personlighet och dina önskemål. På vår spännande tillväxtresa väntar stora utvecklingsmöjligheter, gemensamma resor och möjligheten att göra skillnad med dina idéer.

Är du vår nästa kollega?
Vi ser fram emot att träffa dig och se hur din unika personlighet kan bidra till att uppfylla vår vision och affärsidé! Kolla in vår webbsida för mer info om oss! (https://multiec.se/)

START: Enligt överenskommelse
PLATS: Göteborg, Mölndal
OMFATTNING: Heltid
LÖN: Fast lön
KONTAKT: Talent Manager Mikaela Ehk, [email protected] (för frågor om tjänsten, ej ansökningar)
SISTA ANSÖKNINGSDATUM: 2023-06-12Som ledande byrå inom employer branding och rekrytering är vi här för att revolutionera vår bransch, matcha talanger med företagskulturer och stärka organisationers arbetsgivarvarumärken. Nyfiken på att veta mer? Välkommen in i Oddworks värld genom att klicka här (https://oddwork.se/sv/om-oss/) eller hitta fler karriärmöjligheter här. (https://oddwork.se/sv/jobba-hos-oss/) Visa mindre

Fältassistenter (sommarvikariat)

Ansök    Mar 21    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbet... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.


Institutionen för geovetenskaper har ca 75 medarbetare. Vi utbildar geografer och geovetare som kan fylla det ökade behovet av geovetare i samhället. Institutionen har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra starka forskningsområden är klimatologi, biogeokemi, petrologi/geokemi och tillämpad geovetenskap.


Arbetsuppgifter
Institutionen för geovetenskaper ansvarar för Skogaryds forskningsstation (www.gu.se/geovetenskaper/skogaryd-forskningsstation), belägen i Vänersborgs kommun. Stationen är en del av den nationella infrastrukturen SITES (www.fieldsites.se). 

Under sommarhalvåret 2023 finns behov av två fältassistenter vid Skogaryds forskningsstation för att upprätthålla löpande mätprogram. På stationen finns möjlighet för övernattning. Laboratoriearbete kan ingå i arbetsuppgifterna i mindre utsträckning, förlagt till institutionens lokaler i Göteborg. 

Arbetsuppgifterna varierar efter behov, och kan innehålla mätningar av emissioner av växthusgaser från ekosystem, vegetationsinventeringar, jord- och vattenprovtagningar, installationer och underhåll av teknisk utrustning, databearbetning samt analysarbete på labb. Laborativa moment kan innehålla analys och hantering av växt- och jordprover, gaskromatografi, kol-och kväveanalyser samt vattenanalyser. 

Kvalifikationer 
Högskoleutbildning med inriktning mot miljövetenskap, biologi, geovetenskap eller närliggande område. Dokumenterad kunskap och/eller erfarenhet av de angivna arbetsområdena är meriterande. Förmåga till fältarbete i skog och mark och vana från mätningar efterfrågas. B-körkort är ett krav. 

Arbetet kräver stor noggrannhet, självständighet och initiativrikedom. Du som söker förväntas ha god samarbetsförmåga och en problemlösande attityd. 

Anställning 
Anställningen är ett vikariat, och tillträds 1 Juni 2023 eller enligt överenskommelse och sträcker sig till den 31 augusti 2023. Omfattningen kan variera efter behov, mellan 80-100% av heltid.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Tobias Rütting, stationsföreståndare. Institutionen för geovetenskaper, Göteborgs universitet, [email protected] tfn 031 786 1874. 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 11 april 2023

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Jr karterande geolog sökes till spännande uppdrag hos Bergab i Göteborg!

Ansök    Feb 1    Framtiden i Sverige AB    Geolog
Är du junior och har ett gediget intresse för geologi och kartering? Vill du arbeta med ett mångmiljardprojekt inom infrastruktur? Nu har du chansen att arbeta på ett av Sveriges vassaste företag inom branschen! OM FÖRETAGET Bergab ett fristående specialistföretag som erbjuder tekniska konsulttjänster inom områdena berg, mark, vatten och miljö baserat på nytänkande, lång erfarenhet och ett starkt engagemang. Med över 40 års erfarenhet leds företaget av t... Visa mer
Är du junior och har ett gediget intresse för geologi och kartering? Vill du arbeta med ett mångmiljardprojekt inom infrastruktur? Nu har du chansen att arbeta på ett av Sveriges vassaste företag inom branschen!


OM FÖRETAGET
Bergab ett fristående specialistföretag som erbjuder tekniska konsulttjänster inom områdena berg, mark, vatten och miljö baserat på nytänkande, lång erfarenhet och ett starkt engagemang. Med över 40 års erfarenhet leds företaget av tre värdeord som genomsyrar det dagliga arbetet; engagemang, kunskap och samarbetsförmåga. Bergab erbjuder tjänster under alla skeden av projekt - från förstudier till underhållsbesiktningar.
Med Bergabs samlade kunskap, medarbetares goda samarbetsförmåga och det stora engagemang som alltid läggs ned i uppdrag, är detta den största garantin för ett väl genomfört arbete och nöjda beställare.


DINA ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att tillhöra ett team bestående av geologer och bergtekniker. Som karterande geolog kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av geologisk kartering vid tunneldrivning och anvisning av bergförstärkning. Karteringen kan ske under obekväma arbetstider. Utöver kartering ingår för- och efterarbete, vilket kan innebära framtagande av karteringsunderlag i CAD, uppladdning av protokoll och ritningar i produktionsdatabas, möten, uppföljning av resultat, etc. Dina arbetsuppgifter är således:

• Fortlöpande kartera berget som underlag till förstärkning i tunnel och bergskärning
• Föreslå bergförstärkning ensam eller tillsammans med den samordnande geologen eller annan person inom teknikområde Berg
• Delta i prognosarbetet
• Delta i utvärdering- och berguppföljningsarbeten
• Kärnkartering


Skallkrav

• Relevant utbildning från högskola/universitet inom geologi, bergteknik eller liknande
• Goda kunskaper i officepaketet
• Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• B-körkort

Meriterande

• Arbetslivserfarenhet som karterande geolog
• Kunskap inom GIS eller CAD


DIN PROFIL
För att passa i rollen som karterande geolog behöver du vara driven och tekniskt intresserad. Vi ser att du är en inkännande lagspelare som på ett prestigelöst sätt tar dig an arbetsuppgifter, vare sig det är dina egna eller för att stötta upp en kollega. Du behöver även vara flexibel då kartering kan ske obekväma arbetstider.
Du är engagerad i din upplärningsprocess genom att aktivt ställa frågor och vilja lära dig. Då det förekommer en del kundkontakt i rollen kommer en god social förmåga väl till hands här.


OM OSS
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du vara uthyrd som konsult genom Framtiden AB.


VILLKOR
Startdatum: Omgående eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Göteborg
Omfattning: Heltid Visa mindre

Labb- och fältassistent

Ansök    Mar 16    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för geovetenskaper har 75 medarbetare. Institutionen utbildar naturgeografer, geologer och geo... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för geovetenskaper har 75 medarbetare. Institutionen utbildar naturgeografer, geologer och geografer som kan fylla det ökade behovet av geovetare i samhället. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra starka forskningsområden är klimatologi, biogeokemi, petrologi/geokemi och tillämpad geovetenskap. 

Arbetsuppgifter 
Under sommarhalvåret 2023 finns behov av säsongsanställd personal för arbete i fält och laboratorier där längden på anställningen varierar efter arbetsuppgifter.

Arbetsområde Latnjajaure Fältstation:

Fältbaserade arbete kommer under sommaren 2023 att ske vid Latnjajaure fältstation (Abisko). Vistelserna i fält kommer att vara från 1 vecka upp till 3 månader, där login är av enklare standard. Fältarbetsuppgifterna varierar efter behov men kan innehålla mätningar av naturliga emissioner av växthusgaser från ekosystem, vegetationsinventeringar, art-identifiering (växter, mossar, lavar), väder observationer, jord- och vattenprovtagningar, installationer och underhåll av teknisk utrustning, samt data bearbetning. En stor del av arbetet innebär att följa protokoll utskickade inom ramen för ITEX (International Tundra Experiment). Längre vistelser utanför mobil- och fasta kommunikationsnät är att vänta.

Laboratoriearbete

De laborativa arbetsområdena kommer att ske vid institutionen för Geovetenskaper vid Göteborgs universitet. Laborativa moment varierar inom verksamhet för ekosystemsvetenskap: bl.a. analys och hantering av stabila- (15N, 13C) och radioaktiva (14C, 33P) isotoper, gaskromatografi, mikrobiella analyser, inkubationsstudier, kol-och kväveanalyser, samt vattenanalyser.

Kvalifikationer 
Högskoleutbildning med inriktning mot naturvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Dokumenterad kunskap och/eller erfarenhet av de angivna arbetsområdena samt erfarenhet av fältarbete i svåra förhållanden, tidigare erfarenhet av att arbeta i områden med stora rovdjur (isbjörn), god artkunskap (speciellt för fjäll och arktiska ekosystem) och teknisk vana. B-körkort är meriterande men inget krav.

Arbetet kräver personer med stor noggrannhet, självständighet och initiativrikedom. Du som söker har även god samarbetsförmåga och en problemlösande attityd. 

Anställning 
Anställningen är tidsbegränsad fr o m 2023-06-01 tills vidare dock längst t o m 2023-10-31.  Placering vid Institutionen för geovetenskaper.

Intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Dr. Mats Björkman, 0730-581145, [email protected]

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2023-04-21

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Jr karterande geolog sökes till spännande uppdrag hos Bergab i Göteborg!

Ansök    Nov 17    Framtiden i Sverige AB    Geolog
Är du junior och har ett gediget intresse för geologi och kartering? Vill du arbeta med ett mångmiljardprojekt inom infrastruktur? Nu har du chansen att arbeta på ett av Sveriges vassaste företag inom branschen! OM FÖRETAGET Bergab ett fristående specialistföretag som erbjuder tekniska konsulttjänster inom områdena berg, mark, vatten och miljö baserat på nytänkande, lång erfarenhet och ett starkt engagemang. Med över 40 års erfarenhet leds företaget av ... Visa mer
Är du junior och har ett gediget intresse för geologi och kartering? Vill du arbeta med ett mångmiljardprojekt inom infrastruktur? Nu har du chansen att arbeta på ett av Sveriges vassaste företag inom branschen!


OM FÖRETAGET
Bergab ett fristående specialistföretag som erbjuder tekniska konsulttjänster inom områdena berg, mark, vatten och miljö baserat på nytänkande, lång erfarenhet och ett starkt engagemang. Med över 40 års erfarenhet leds företaget av tre värdeord som genomsyrar det dagliga arbetet; engagemang, kunskap och samarbetsförmåga. Bergab erbjuder tjänster under alla skeden av projekt - från förstudier till underhållsbesiktningar.
Med Bergabs samlade kunskap, medarbetares goda samarbetsförmåga och det stora engagemang som alltid läggs ned i uppdrag, är detta den största garantin för ett väl genomfört arbete och nöjda beställare.


DINA ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att tillhöra ett team bestående av geologer och bergtekniker. Som karterande geolog kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av geologisk kartering vid tunneldrivning och anvisning av bergförstärkning. Karteringen kan ske under obekväma arbetstider. Utöver kartering ingår för- och efterarbete, vilket kan innebära framtagande av karteringsunderlag i CAD, uppladdning av protokoll och ritningar i produktionsdatabas, möten, uppföljning av resultat, etc. Dina arbetsuppgifter är således:

• Fortlöpande kartera berget som underlag till förstärkning i tunnel och bergskärning
• Föreslå bergförstärkning ensam eller tillsammans med den samordnande geologen eller annan person inom teknikområde Berg
• Delta i prognosarbetet
• Delta i utvärdering- och berguppföljningsarbeten
• Kärnkartering


Skallkrav

• Relevant utbildning från högskola/universitet inom geologi, bergteknik eller liknande
• Goda kunskaper i officepaketet
• Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• B-körkort
Meriterande
• Kunskap inom GIS eller CAD


DIN PROFIL
För att passa i rollen som karterande geolog behöver du vara driven och tekniskt intresserad. Vi ser att du är en inkännande lagspelare som på ett prestigelöst sätt tar dig an arbetsuppgifter, vare sig det är dina egna eller för att stötta upp en kollega. Du behöver även vara flexibel då kartering kan ske obekväma arbetstider.
Du är engagerad i din upplärningsprocess genom att aktivt ställa frågor och vilja lära dig. Då det förekommer en del kundkontakt i rollen kommer en god social förmåga väl till hands här.

OM OSS
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du vara uthyrd som konsult genom Framtiden AB.

VILLKOR
Startdatum: Januari 2023 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Göteborg
Omfattning: Heltid Visa mindre

Labb- och fältassistent

Ansök    Okt 19    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för geovetenskaper har 75 medarbetare. Institutionen utbildar naturgeografer, geologer och g... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för geovetenskaper har 75 medarbetare. Institutionen utbildar naturgeografer, geologer och geografer som kan fylla det ökade behovet av geovetare i samhället. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra starka forskningsområden är klimatologi, biogeokemi, petrologi/geokemi och tillämpad geovetenskap. 

Arbetsuppgifter 
Arbetet avser laborativt arbete, databearbetning och förberedelser inför fältarbete. Laborativa moment varierar inom verksamhet för ekosystemsvetenskap, såsom analys och hantering av stabila- (15N, 13C) och radioaktiva (14C, 33P) isotoper, gaskromatografi, mikrobiella analyser, inkubationsstudier, kol-och kväveanalyser samt vattenanalyser. Databearbetning avser fluxberäkningar och mark- och klimatdata samt bearbetning av större datasett, temporala och spatiala analyser.

Kvalifikationer 
Högskoleutbildning med inriktning mot naturvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Dokumenterad kunskap och/eller erfarenhet av de angivna arbetsområdena samt erfarenhet av fältarbete. B-körkort och även körkort för snöskoter/terränghjuling är meriterande men inget krav.

Arbetet kräver personer med stor noggrannhet, självständighet och initiativrikedom. Du som söker har även god samarbetsförmåga och en problemlösande attityd. 

Anställning 
Anställningen är tidsbegränsad i fyra månader from november 2022, eller enligt överenskommelse. Omfattningen är 60% av heltid. Placering vid Institutionen för geovetenskaper.

Intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Dr. Mats Björkman, 0730-581145, [email protected]


Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-11-03


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Projektassistent i arktisk ekologi och biodiversitet

Ansök    Dec 1    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för geovetenskaper har 75 medarbetare. Institutionen utbildar naturgeografer, geologer och geo... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för geovetenskaper har 75 medarbetare. Institutionen utbildar naturgeografer, geologer och geografer som kan fylla det ökade behovet av geovetare i samhället. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra starka forskningsområden är klimatologi, biogeokemi, petrologi/geokemi och tillämpad geovetenskap. Mer information finns pa? va?r webbplats: https://www.gu.se/geovetenskaper

Arbetsuppgifter 
I arbetsuppgifterna ingår att skriva vetenskapliga artiklar samt analysera vegetationsdata från ett uppvärmningsförsök i de svenska fjällen.

Arbetet förutsätter goda kunskaper om de svenska fjällekosystemen. Det krävs expertis i fylogenetiska analyser av molekylära data, taxonomisk, funktionell och fylogenetiska diversitetsanalyser, samt arktisk ekologi. Vidare krävs självständighet och kreativ förmåga, dessutom mycket goda färdigheter i engelska samt erfarenhet och självständighet vid skrivande av manuskript.

Kvalifikationer 
- Doktorsexamen inom naturvetenskap med inriktning mot miljövetenskap

- Djupa kunskaper inom Arktisk ekologi och evolutionära processer

Det är meriterande med forskning och publikationer om hur klimatförändringen påverkar arktisk vegetation och biodiversitet.

Arbetet kräver stor noggrannhet, självständighet och initiativrikedom. Du som söker har även god samarbetsförmåga och en problemlösande attityd.

Anställning 
Anställningen är tidsbegränsad i tre månader from 1 januari 2023, eller enligt överenskommelse. Omfattningen är 100% av heltid. Placering vid Institutionen för geovetenskaper. 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta prof. Robert Björk, 0704-546541, [email protected]

Fackliga?organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-12-16

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Junior Geolog

Ansök    Okt 7    Meet a Group international AB    Geolog
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär. Om företaget Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om a... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär.


Om företaget
Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om att samhället ska kunna utvecklas i harmoni med människor och miljö. Detta gör de genom att säkerställa trygghet i samband med sprängning och markarbeten genom att tillhandahålla tjänster inom omgivningspåverkan och bergteknik.


Om teamet & rollen
Vi söker nu en geolog som kan stärka upp teamet på heltid antingen från Stockholm eller Göteborg. Vi ser helst att du är en berggrundsgeolog med fokus på bergstabilitet i någon form. Du har antingen jobbat med projektering och förundersökningar eller i produktion. All typ av erfarenhet från bergstabilitet och infrastruktur är meriterande. Du kan även ha arbetat med dessa frågor inom gruvindustrin. Vi ser även positivt på ifall du har arbetat med projekt inom geoteknik/hydrogeologi.
Arbetet är en mix av fält och kontorsjobb, man jobbar produktionsnära och har mycket kontakt med olika entreprenörer.
Du kommer få arbeta i ett team med bland annat byggledare, bergprojektörer, bergsmekaniker, bergtekniker, riskanalytiker. Att samarbeta tvärvetenskapligt är vår styrka då vi på så vis kan utveckla varandra.


Dina ansvarsområden kommer att inkludera, men inte vara begränsade till:
Framtagande av Ingenjörsgeologisk prognos i systemhandlings- respektive bygghandlingsskede. I detta ingår borrplanering och kärnkartering.
Bergbottenbesiktningar inför uppförande av fastigheter, vindkraftverk eller kranuppställning.
Släntbesiktningar med åtgärdsförslag vid ex GC-vägar.
Inspektion av tunnlar och andra undermarksanläggningar.
Agera rådgivande åt kollegor över hela landet i geologiska frågeställningar samt även mot entreprenörer/byggherrar.Om dig
Vi söker dig som är berggrundsgeolog och har erfarenhet från gruvor, produktion, byggledning, som projektör eller med geohydrologi.
Men det absolut viktigaste vi letar efter i dig som söker är att du är ansvarsfull, noggrann, nyfiken, samt att du är kommunikativ och tycker om att arbeta i team.


Kvalifikationer
Relevant utbildning (geolog, geovetare med inriktning mot berggrundsgeologi och /eller strukturgeologi)
1 – 3 års erfarenhet från antingen gruvindustrin och /eller infrastruktur.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skriftFörmåner
Extra semesterdagar
Privat sjukförsäkring för snabbare vård
Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
Matsubvention
Bra försäkringar och förmånligt pensionsavtal
Flexibel arbetsmiljö och arbetstimmar
En familjär och stöttande arbetsplats där samanhållningen är på topp Visa mindre

Junior Geolog

Ansök    Sep 26    Meet a Group international AB    Geolog
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär. Om företaget Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om a... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär.


Om företaget
Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om att samhället ska kunna utvecklas i harmoni med människor och miljö. Detta gör de genom att säkerställa trygghet i samband med sprängning och markarbeten genom att tillhandahålla tjänster inom omgivningspåverkan och bergteknik.


Om teamet & rollen
Vi söker nu en geolog som kan stärka upp teamet på heltid antingen från Stockholm eller Göteborg. Vi ser helst att du är en berggrundsgeolog med fokus på bergstabilitet i någon form. Du har antingen jobbat med projektering och förundersökningar eller i produktion. All typ av erfarenhet från bergstabilitet och infrastruktur är meriterande. Du kan även ha arbetat med dessa frågor inom gruvindustrin. Vi ser även positivt på ifall du har arbetat med projekt inom geoteknik/hydrogeologi.
Arbetet är en mix av fält och kontorsjobb, man jobbar produktionsnära och har mycket kontakt med olika entreprenörer.
Du kommer få arbeta i ett team med bland annat byggledare, bergprojektörer, bergsmekaniker, bergtekniker, riskanalytiker. Att samarbeta tvärvetenskapligt är vår styrka då vi på så vis kan utveckla varandra.


Dina ansvarsområden kommer att inkludera, men inte vara begränsade till:
Framtagande av Ingenjörsgeologisk prognos i systemhandlings- respektive bygghandlingsskede. I detta ingår borrplanering och kärnkartering.
Bergbottenbesiktningar inför uppförande av fastigheter, vindkraftverk eller kranuppställning.
Släntbesiktningar med åtgärdsförslag vid ex GC-vägar.
Inspektion av tunnlar och andra undermarksanläggningar.
Agera rådgivande åt kollegor över hela landet i geologiska frågeställningar samt även mot entreprenörer/byggherrar.Om dig
Vi söker dig som är berggrundsgeolog och har erfarenhet från gruvor, produktion, byggledning, som projektör eller med geohydrologi.
Men det absolut viktigaste vi letar efter i dig som söker är att du är ansvarsfull, noggrann, nyfiken, samt att du är kommunikativ och tycker om att arbeta i team.


Kvalifikationer
Relevant utbildning (geolog, geovetare med inriktning mot berggrundsgeologi och /eller strukturgeologi)
1 – 3 års erfarenhet från antingen gruvindustrin och /eller infrastruktur.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skriftFörmåner
Extra semesterdagar
Privat sjukförsäkring för snabbare vård
Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
Matsubvention
Bra försäkringar och förmånligt pensionsavtal
Flexibel arbetsmiljö och arbetstimmar
En familjär och stöttande arbetsplats där samanhållningen är på topp Visa mindre

Junior Geolog

Ansök    Okt 3    Meet a Group international AB    Geolog
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär. Om företaget Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om a... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär.


Om företaget
Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om att samhället ska kunna utvecklas i harmoni med människor och miljö. Detta gör de genom att säkerställa trygghet i samband med sprängning och markarbeten genom att tillhandahålla tjänster inom omgivningspåverkan och bergteknik.


Om teamet & rollen
Vi söker nu en geolog som kan stärka upp teamet på heltid antingen från Stockholm eller Göteborg. Vi ser helst att du är en berggrundsgeolog med fokus på bergstabilitet i någon form. Du har antingen jobbat med projektering och förundersökningar eller i produktion. All typ av erfarenhet från bergstabilitet och infrastruktur är meriterande. Du kan även ha arbetat med dessa frågor inom gruvindustrin. Vi ser även positivt på ifall du har arbetat med projekt inom geoteknik/hydrogeologi.
Arbetet är en mix av fält och kontorsjobb, man jobbar produktionsnära och har mycket kontakt med olika entreprenörer.
Du kommer få arbeta i ett team med bland annat byggledare, bergprojektörer, bergsmekaniker, bergtekniker, riskanalytiker. Att samarbeta tvärvetenskapligt är vår styrka då vi på så vis kan utveckla varandra.


Dina ansvarsområden kommer att inkludera, men inte vara begränsade till:
Framtagande av Ingenjörsgeologisk prognos i systemhandlings- respektive bygghandlingsskede. I detta ingår borrplanering och kärnkartering.
Bergbottenbesiktningar inför uppförande av fastigheter, vindkraftverk eller kranuppställning.
Släntbesiktningar med åtgärdsförslag vid ex GC-vägar.
Inspektion av tunnlar och andra undermarksanläggningar.
Agera rådgivande åt kollegor över hela landet i geologiska frågeställningar samt även mot entreprenörer/byggherrar.Om dig
Vi söker dig som är berggrundsgeolog och har erfarenhet från gruvor, produktion, byggledning, som projektör eller med geohydrologi.
Men det absolut viktigaste vi letar efter i dig som söker är att du är ansvarsfull, noggrann, nyfiken, samt att du är kommunikativ och tycker om att arbeta i team.


Kvalifikationer
Relevant utbildning (geolog, geovetare med inriktning mot berggrundsgeologi och /eller strukturgeologi)
1 – 3 års erfarenhet från antingen gruvindustrin och /eller infrastruktur.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skriftFörmåner
Extra semesterdagar
Privat sjukförsäkring för snabbare vård
Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
Matsubvention
Bra försäkringar och förmånligt pensionsavtal
Flexibel arbetsmiljö och arbetstimmar
En familjär och stöttande arbetsplats där samanhållningen är på topp Visa mindre

Junior Geolog

Ansök    Sep 23    Meet a Group international AB    Geolog
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär. Om företaget Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om a... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär.


Om företaget
Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om att samhället ska kunna utvecklas i harmoni med människor och miljö. Detta gör de genom att säkerställa trygghet i samband med sprängning och markarbeten genom att tillhandahålla tjänster inom omgivningspåverkan och bergteknik.


Om teamet & rollen
Vi söker nu en geolog som kan stärka upp teamet på heltid antingen från Stockholm eller Göteborg. Vi ser helst att du är en berggrundsgeolog med fokus på bergstabilitet i någon form. Du har antingen jobbat med projektering och förundersökningar eller i produktion. All typ av erfarenhet från bergstabilitet och infrastruktur är meriterande. Du kan även ha arbetat med dessa frågor inom gruvindustrin. Vi ser även positivt på ifall du har arbetat med projekt inom geoteknik/hydrogeologi.
Arbetet är en mix av fält och kontorsjobb, man jobbar produktionsnära och har mycket kontakt med olika entreprenörer.
Du kommer få arbeta i ett team med bland annat byggledare, bergprojektörer, bergsmekaniker, bergtekniker, riskanalytiker. Att samarbeta tvärvetenskapligt är vår styrka då vi på så vis kan utveckla varandra.


Dina ansvarsområden kommer att inkludera, men inte vara begränsade till:
Framtagande av Ingenjörsgeologisk prognos i systemhandlings- respektive bygghandlingsskede. I detta ingår borrplanering och kärnkartering.
Bergbottenbesiktningar inför uppförande av fastigheter, vindkraftverk eller kranuppställning.
Släntbesiktningar med åtgärdsförslag vid ex GC-vägar.
Inspektion av tunnlar och andra undermarksanläggningar.
Agera rådgivande åt kollegor över hela landet i geologiska frågeställningar samt även mot entreprenörer/byggherrar.Om dig
Vi söker dig som är berggrundsgeolog och har erfarenhet från gruvor, produktion, byggledning, som projektör eller med geohydrologi.
Men det absolut viktigaste vi letar efter i dig som söker är att du är ansvarsfull, noggrann, nyfiken, samt att du är kommunikativ och tycker om att arbeta i team.


Kvalifikationer
Relevant utbildning (geolog, geovetare med inriktning mot berggrundsgeologi och /eller strukturgeologi)
1 – 3 års erfarenhet från antingen gruvindustrin och /eller infrastruktur.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skriftFörmåner
Extra semesterdagar
Privat sjukförsäkring för snabbare vård
Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
Matsubvention
Bra försäkringar och förmånligt pensionsavtal
Flexibel arbetsmiljö och arbetstimmar
En familjär och stöttande arbetsplats där samanhållningen är på topp Visa mindre

Vi söker Miljökonsult till kontoret i Göteborg

Ansök    Sep 22    DeKa Enviro AB    Geolog
DeKa Enviro växer! Det senaste året har vi haft en kraftig organisk tillväxt och trenden vi ser är att det håller i sig. Nu söker vi fler miljökonsulter till vårt kontor på World Trade Center i Göteborg.   Om jobbet Som miljökonsult kommer du att fokusera på miljöfrågor inom förorenad områden. Du kommer att fungera som oberoende konsult inom många olika branscher. Som miljökonsult tillhör du projektledningen och medverkar på projektmöten både med vår... Visa mer
DeKa Enviro växer! Det senaste året har vi haft en kraftig organisk tillväxt och trenden vi ser är att det håller i sig.

Nu söker vi fler miljökonsulter till vårt kontor på World Trade Center i Göteborg.

 

Om jobbet

Som miljökonsult kommer du att fokusera på miljöfrågor inom förorenad områden. Du kommer att fungera som oberoende konsult inom många olika branscher. Som miljökonsult tillhör du projektledningen och medverkar på projektmöten både med våra kunder, tillsynsmyndigheter och internt. Ett nära samarbete med andra bolag i närliggande branscher gör att vi utför stora såväl som små komplexa projekt som spänner över flera kompetensområden. Våra kunder finns inom alla branscher, privata och offentliga.

Vill du arbeta på ett företag där du kommer att medverka i olika projekt med olika moment, från bakgrundsundersökningar och fältprovtagningar till utredningar och rapporteringar, då ska du söka till oss. Exempel på uppdrag kan vara miljötekniska undersökningar, MIFO utredningar, miljökontroller i samband med avhjälpandeåtgärd kontrollprovtagningar i grundvatten, EDD, statusrapporter mm.

Vi har kontor i WTC i Göteborg, närhet till kommunikationer finns.

Om dig


Vi söker dig som har breda kunskaper inom miljöarbete. Du har en relevant examen från högskola/universitet utbildning i området och vi tror att du har minst 1 års erfarenheter av kvalificerat arbete inom miljöområdet, gärna som konsult. Du trivs med ett självständigt arbete samtidigt som du arbetar bra tillsammans med andra. Du har troligen erfarenhet från utredningsarbete och spetskompetens inom exempelvis riskbedömningar eller olika typer av föroreningar i mark, grundvatten, sediment eller byggnader. Du är mån om dina kunder och gör alltid ditt yttersta för att involvera och entusiasmera kollegor i projekten. Vi söker dig som liksom oss vill göra skillnad. Du utstrålar serviceanda långt ut i fingerspetsarna och tror på att du kan göra stor skillnad för våra kunder och miljön, på riktigt. Vidare är du både noggrann och med en förmåga att få saker ur händerna. Du gillar att varva fältarbete med kontorsarbete. Du är duktig på att utrycka dig i såväl tal som skrift.

Tillsammans har vi riktigt roligt samtidigt som vi levererar kundvärde utöver det vanliga!

B körkort krävs för tjänsten

Vi erbjuder


Att få utvecklas kompetensmässigt i ett företag där alla medarbetare är den viktigaste resursen i företaget. Vi har roligt och en härlig gemenskap på DeKa Enviro.


Att vi genomför hållbara uppdrag för våra kunder och för framtiden. Vi tänker nytt, vi tänker högt med en platt organisation där alla är med och levererar och påverkar!


Vi vet att det är medarbetarnas olikheter som får organisationer att växa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som prioriterar balans mellan arbete och fritid. Så självklart har vi flex och låter våra konsulter planera sitt arbete så att både kunder och vi själva är nöjda.


 


Om DeKa Enviro


Vår övertygelse är att engagerade och involverade kollegor alltid levererar bäst service och kvalitet, i tid och enligt budget till våra kunder. Vi är ett nytänkande miljökonsultbolag med framåtanda baserat på stor erfarenhet och kompetens.


Vi vinner uppdrag efter uppdrag inom såväl den privata som offentliga marknaden och arbetar med olika bolag från många olika branscher!


Vi fokuserar på det som vi brinner för allra mest; Att erbjuda projektanpassade, smarta och långsiktigt hållbara miljölösningar – för kunden och miljön samtidigt som vi lär oss och utvecklas tillsammans!


Vi har kontor i Lund, Göteborg och Stockholm


Läs mer om oss på www.dekaenviro.se


Välkommen med din ansökan idag


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande. Visa mindre

Junior Geolog

Ansök    Sep 19    Meet a Group international AB    Geolog
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär. Om företaget Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om a... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär.


Om företaget
Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om att samhället ska kunna utvecklas i harmoni med människor och miljö. Detta gör de genom att säkerställa trygghet i samband med sprängning och markarbeten genom att tillhandahålla tjänster inom omgivningspåverkan och bergteknik.


Om teamet & rollen
Vi söker nu en geolog som kan stärka upp teamet på heltid antingen från Stockholm eller Göteborg. Vi ser helst att du är en berggrundsgeolog med fokus på bergstabilitet i någon form. Du har antingen jobbat med projektering och förundersökningar eller i produktion. All typ av erfarenhet från bergstabilitet och infrastruktur är meriterande. Du kan även ha arbetat med dessa frågor inom gruvindustrin. Vi ser även positivt på ifall du har arbetat med projekt inom geoteknik/hydrogeologi.
Arbetet är en mix av fält och kontorsjobb, man jobbar produktionsnära och har mycket kontakt med olika entreprenörer.
Du kommer få arbeta i ett team med bland annat byggledare, bergprojektörer, bergsmekaniker, bergtekniker, riskanalytiker. Att samarbeta tvärvetenskapligt är vår styrka då vi på så vis kan utveckla varandra.


Dina ansvarsområden kommer att inkludera, men inte vara begränsade till:
Framtagande av Ingenjörsgeologisk prognos i systemhandlings- respektive bygghandlingsskede. I detta ingår borrplanering och kärnkartering.
Bergbottenbesiktningar inför uppförande av fastigheter, vindkraftverk eller kranuppställning.
Släntbesiktningar med åtgärdsförslag vid ex GC-vägar.
Inspektion av tunnlar och andra undermarksanläggningar.
Agera rådgivande åt kollegor över hela landet i geologiska frågeställningar samt även mot entreprenörer/byggherrar.Om dig
Vi söker dig som är berggrundsgeolog och har erfarenhet från gruvor, produktion, byggledning, som projektör eller med geohydrologi.
Men det absolut viktigaste vi letar efter i dig som söker är att du är ansvarsfull, noggrann, nyfiken, samt att du är kommunikativ och tycker om att arbeta i team.


Kvalifikationer
Relevant utbildning (geolog, geovetare med inriktning mot berggrundsgeologi och /eller strukturgeologi)
1 – 3 års erfarenhet från antingen gruvindustrin och /eller infrastruktur.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skriftFörmåner
Extra semesterdagar
Privat sjukförsäkring för snabbare vård
Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
Matsubvention
Bra försäkringar och förmånligt pensionsavtal
Flexibel arbetsmiljö och arbetstimmar
En familjär och stöttande arbetsplats där samanhållningen är på topp Visa mindre

Junior Geolog

Ansök    Sep 16    Meet a Group international AB    Geolog
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär. Om företaget Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om a... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär.


Om företaget
Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om att samhället ska kunna utvecklas i harmoni med människor och miljö. Detta gör de genom att säkerställa trygghet i samband med sprängning och markarbeten genom att tillhandahålla tjänster inom omgivningspåverkan och bergteknik.


Om teamet & rollen
Vi söker nu en geolog som kan stärka upp teamet på heltid antingen från Stockholm eller Göteborg. Vi ser helst att du är en berggrundsgeolog med fokus på bergstabilitet i någon form. Du har antingen jobbat med projektering och förundersökningar eller i produktion. All typ av erfarenhet från bergstabilitet och infrastruktur är meriterande. Du kan även ha arbetat med dessa frågor inom gruvindustrin. Vi ser även positivt på ifall du har arbetat med projekt inom geoteknik/hydrogeologi.
Arbetet är en mix av fält och kontorsjobb, man jobbar produktionsnära och har mycket kontakt med olika entreprenörer.
Du kommer få arbeta i ett team med bland annat byggledare, bergprojektörer, bergsmekaniker, bergtekniker, riskanalytiker. Att samarbeta tvärvetenskapligt är vår styrka då vi på så vis kan utveckla varandra.


Dina ansvarsområden kommer att inkludera, men inte vara begränsade till:
Framtagande av Ingenjörsgeologisk prognos i systemhandlings- respektive bygghandlingsskede. I detta ingår borrplanering och kärnkartering.
Bergbottenbesiktningar inför uppförande av fastigheter, vindkraftverk eller kranuppställning.
Släntbesiktningar med åtgärdsförslag vid ex GC-vägar.
Inspektion av tunnlar och andra undermarksanläggningar.
Agera rådgivande åt kollegor över hela landet i geologiska frågeställningar samt även mot entreprenörer/byggherrar.Om dig
Vi söker dig som är berggrundsgeolog och har erfarenhet från gruvor, produktion, byggledning, som projektör eller med geohydrologi.
Men det absolut viktigaste vi letar efter i dig som söker är att du är ansvarsfull, noggrann, nyfiken, samt att du är kommunikativ och tycker om att arbeta i team.


Kvalifikationer
Relevant utbildning (geolog, geovetare med inriktning mot berggrundsgeologi och /eller strukturgeologi)
1 – 3 års erfarenhet från antingen gruvindustrin och /eller infrastruktur.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skriftFörmåner
Extra semesterdagar
Privat sjukförsäkring för snabbare vård
Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
Matsubvention
Bra försäkringar och förmånligt pensionsavtal
Flexibel arbetsmiljö och arbetstimmar
En familjär och stöttande arbetsplats där samanhållningen är på topp Visa mindre

Junior Geolog

Ansök    Sep 9    Meet a Group international AB    Geolog
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär. Om företaget Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om a... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär.


Om företaget
Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om att samhället ska kunna utvecklas i harmoni med människor och miljö. Detta gör de genom att säkerställa trygghet i samband med sprängning och markarbeten genom att tillhandahålla tjänster inom omgivningspåverkan och bergteknik.


Om teamet & rollen
Vi söker nu en geolog som kan stärka upp teamet på heltid antingen från Stockholm eller Göteborg. Vi ser helst att du är en berggrundsgeolog med fokus på bergstabilitet i någon form. Du har antingen jobbat med projektering och förundersökningar eller i produktion. All typ av erfarenhet från bergstabilitet och infrastruktur är meriterande. Du kan även ha arbetat med dessa frågor inom gruvindustrin. Vi ser även positivt på ifall du har arbetat med projekt inom geoteknik/hydrogeologi.
Arbetet är en mix av fält och kontorsjobb, man jobbar produktionsnära och har mycket kontakt med olika entreprenörer.
Du kommer få arbeta i ett team med bland annat byggledare, bergprojektörer, bergsmekaniker, bergtekniker, riskanalytiker. Att samarbeta tvärvetenskapligt är vår styrka då vi på så vis kan utveckla varandra.


Dina ansvarsområden kommer att inkludera, men inte vara begränsade till:
Framtagande av Ingenjörsgeologisk prognos i systemhandlings- respektive bygghandlingsskede. I detta ingår borrplanering och kärnkartering.
Bergbottenbesiktningar inför uppförande av fastigheter, vindkraftverk eller kranuppställning.
Släntbesiktningar med åtgärdsförslag vid ex GC-vägar.
Inspektion av tunnlar och andra undermarksanläggningar.
Agera rådgivande åt kollegor över hela landet i geologiska frågeställningar samt även mot entreprenörer/byggherrar.Om dig
Vi söker dig som är berggrundsgeolog och har erfarenhet från gruvor, produktion, byggledning, som projektör eller med geohydrologi.
Men det absolut viktigaste vi letar efter i dig som söker är att du är ansvarsfull, noggrann, nyfiken, samt att du är kommunikativ och tycker om att arbeta i team.


Kvalifikationer
Relevant utbildning (geolog, geovetare med inriktning mot berggrundsgeologi och /eller strukturgeologi)
1 – 3 års erfarenhet från antingen gruvindustrin och /eller infrastruktur.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skriftFörmåner
Extra semesterdagar
Privat sjukförsäkring för snabbare vård
Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
Matsubvention
Bra försäkringar och förmånligt pensionsavtal
Flexibel arbetsmiljö och arbetstimmar
En familjär och stöttande arbetsplats där samanhållningen är på topp Visa mindre

Junior Geolog

Ansök    Sep 12    Meet a Group international AB    Geolog
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär. Om företaget Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om a... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär.


Om företaget
Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om att samhället ska kunna utvecklas i harmoni med människor och miljö. Detta gör de genom att säkerställa trygghet i samband med sprängning och markarbeten genom att tillhandahålla tjänster inom omgivningspåverkan och bergteknik.


Om teamet & rollen
Vi söker nu en geolog som kan stärka upp teamet på heltid antingen från Stockholm eller Göteborg. Vi ser helst att du är en berggrundsgeolog med fokus på bergstabilitet i någon form. Du har antingen jobbat med projektering och förundersökningar eller i produktion. All typ av erfarenhet från bergstabilitet och infrastruktur är meriterande. Du kan även ha arbetat med dessa frågor inom gruvindustrin. Vi ser även positivt på ifall du har arbetat med projekt inom geoteknik/hydrogeologi.
Arbetet är en mix av fält och kontorsjobb, man jobbar produktionsnära och har mycket kontakt med olika entreprenörer.
Du kommer få arbeta i ett team med bland annat byggledare, bergprojektörer, bergsmekaniker, bergtekniker, riskanalytiker. Att samarbeta tvärvetenskapligt är vår styrka då vi på så vis kan utveckla varandra.


Dina ansvarsområden kommer att inkludera, men inte vara begränsade till:
Framtagande av Ingenjörsgeologisk prognos i systemhandlings- respektive bygghandlingsskede. I detta ingår borrplanering och kärnkartering.
Bergbottenbesiktningar inför uppförande av fastigheter, vindkraftverk eller kranuppställning.
Släntbesiktningar med åtgärdsförslag vid ex GC-vägar.
Inspektion av tunnlar och andra undermarksanläggningar.
Agera rådgivande åt kollegor över hela landet i geologiska frågeställningar samt även mot entreprenörer/byggherrar.Om dig
Vi söker dig som är berggrundsgeolog och har erfarenhet från gruvor, produktion, byggledning, som projektör eller med geohydrologi.
Men det absolut viktigaste vi letar efter i dig som söker är att du är ansvarsfull, noggrann, nyfiken, samt att du är kommunikativ och tycker om att arbeta i team.


Kvalifikationer
Relevant utbildning (geolog, geovetare med inriktning mot berggrundsgeologi och /eller strukturgeologi)
1 – 3 års erfarenhet från antingen gruvindustrin och /eller infrastruktur.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skriftFörmåner
Extra semesterdagar
Privat sjukförsäkring för snabbare vård
Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
Matsubvention
Bra försäkringar och förmånligt pensionsavtal
Flexibel arbetsmiljö och arbetstimmar
En familjär och stöttande arbetsplats där samanhållningen är på topp Visa mindre

Miljökonsulter inom förorenade områden

Ansök    Apr 28    Dge Mark och Miljö AB    Geolog
Om DGE. Vi som arbetar på DGE gör det framför allt för att vi uppskattar att arbeta i en kreativ, familjär och prestigelös miljö. Vi har förmånen att arbeta med miljö- och hållbarhetsrelaterade frågeställningar, från de långsiktiga visionerna till praktiska detaljfrågor som måste lösas här och nu, hos några av Sveriges mest spännande industribolag. Liksom våra kunders olika branschtillhörighet är våra medarbetares bakgrund tvärvetenskaplig, hos oss arbetar... Visa mer
Om DGE. Vi som arbetar på DGE gör det framför allt för att vi uppskattar att arbeta i en kreativ, familjär och prestigelös miljö. Vi har förmånen att arbeta med miljö- och hållbarhetsrelaterade frågeställningar, från de långsiktiga visionerna till praktiska detaljfrågor som måste lösas här och nu, hos några av Sveriges mest spännande industribolag.
Liksom våra kunders olika branschtillhörighet är våra medarbetares bakgrund tvärvetenskaplig, hos oss arbetar miljövetare, biologer, kemister, geologer och civilingenjörer tillsammans och över våra tre regionkontor, Göteborg, Kalmar och Malmö. Det är på detta sätt vi upplever vi förvaltar vår kompetens och kunskap på bästa sätt och blir starka tillsammans. Låter det som en arbetsgivare för dig? Härligt!
DGE:s mål är att vara en trygg arbetsplats och inspirera till utveckling oavsett om du befinner dig i inlärningsfasen i början av din karriär eller vill utmana dig själv och vår organisation med nya idéer, lösningar och tjänster. DGE:s framgångar är vårt gemensamma ansvar och varje medarbetares förtjänst.
Om tjänsten. Vi söker nu dig som framför allt vill vara med i vår grupp inom förorenade områden men som, om intresse finns, även kan komma att bidra inom våra andra tjänsteområden. Vårt tjänsteutbud inom förorenade områden är brett och vi arbetar i offentliga uppdrag men framför allt åt våra industrikunder, med bland annat utredningar, statusrapporter och riskbedömningar. De tjänster som vi nu tänker oss innebär, beroende på din erfarenhet och kunskap, allt från uppdragsledning och utvärdering på kontoret till fältarbete och provtagning på plats hos kunden. Alla på DGE arbetar brett i projekten hos oss, vi uppskattar den gemenskap och delaktighet detta ger. Varje person har både ansvar och frihet att planera och genomföra arbetet självständigt, sköta kontakt med kunderna och andra intressenter men vi stöttar självklart varandra i alla lägen och är alltid minst två konsulter i varje uppdrag!
Om dig. Önskvärda kvalifikationer och erfarenheter som är viktiga för att lyckas tror vi är:
· Utbildning inom naturvetenskap, miljö eller teknik med inriktning/intresse av miljöfrågor
· Gärna erfarenhet av arbete med förorenade områden
· Ett intresse för hållbar utveckling
· Omtanke, engagemang, ansvars- och initiativtagande
· Flexibilitet och prestigelöshet
· Ett eget driv och förmåga att ta stort eget ansvar. Med ansvaret kommer en lika stor frihet att planera sitt arbete.
Som person är du praktiskt lagd och har intresse av att jobba ute i verksamheterna. Du har fått höra att du tar ansvar och initiativ samt är flexibel och anpassningsbar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!
Lokalisering. Tjänsterna finns i Göteborg och Malmö men då våra uppdrag och kunder finns över hela landet förekommer resor och övernattningar i tjänsten. Visa mindre

Geolog till Nitro Consult – Göteborg, Hybrid

Ansök    Sep 9    EdZa AB    Geolog
Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär. Om företaget Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om att samhället ska kunna utvecklas i harmoni med människor och miljö. Detta gör de genom att säkerställa t... Visa mer
Vi söker nu för Nitro Consults räkning en geolog som vill jobba med många spännande projekt och utvecklas i sin roll och karriär.

Om företaget
Nitro Consult är ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag med rötter från Alfred Nobel. Tillsammans med sina medarbetare driver de en miljösäker samhällsutveckling med visionen om att samhället ska kunna utvecklas i harmoni med människor och miljö. Detta gör de genom att säkerställa trygghet i samband med sprängning och markarbeten genom att tillhandahålla tjänster inom omgivningspåverkan och bergteknik.

Om teamet rollen
Vi söker nu en geolog som kan stärka upp teamet på heltid antingen från Stockholm eller Göteborg. Vi ser helst att du är en berggrundsgeolog med fokus på bergstabilitet i någon form. Du har antingen jobbat med projektering och förundersökningar eller i produktion. All typ av erfarenhet från bergstabilitet och infrastruktur är meriterande. Du kan även ha arbetat med dessa frågor inom gruvindustrin. Vi ser även positivt på ifall du har arbetat med projekt inom geoteknik/hydrogeologi.
Arbetet är en mix av fält och kontorsjobb, man jobbar produktionsnära och har mycket kontakt med olika entreprenörer.
Du kommer få arbeta i ett team med bland annat byggledare, bergprojektörer, bergsmekaniker, bergtekniker, riskanalytiker. Att samarbeta tvärvetenskapligt är vår styrka då vi på så vis kan utveckla varandra.

Dina ansvarsområden kommer att inkludera, men inte vara begränsade till: Framtagande av Ingenjörsgeologisk prognos i systemhandlings- respektive bygghandlingsskede. I detta ingår borrplanering och kärnkartering.
Bergbottenbesiktningar inför uppförande av fastigheter, vindkraftverk eller kranuppställning.
Släntbesiktningar med åtgärdsförslag vid ex GC-vägar.
Inspektion av tunnlar och andra undermarksanläggningar.
Agera rådgivande åt kollegor över hela landet i geologiska frågeställningar samt även mot entreprenörer/byggherrar.

Om dig
Vi söker dig som är berggrundsgeolog och har erfarenhet från gruvor, produktion, byggledning, som projektör eller med geohydrologi.
Men det absolut viktigaste vi letar efter i dig som söker är att du är ansvarsfull, noggrann, nyfiken, samt att du är kommunikativ och tycker om att arbeta i team.

Kvalifikationer Relevant utbildning (geolog, geovetare med inriktning mot berggrundsgeologi och /eller strukturgeologi)
1 – 3 års erfarenhet från antingen gruvindustrin och /eller infrastruktur.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

Förmåner Extra semesterdagar
Privat sjukförsäkring för snabbare vård
Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
Matsubvention
Bra försäkringar och förmånligt pensionsavtal
Flexibel arbetsmiljö och arbetstimmar
En familjär och stöttande arbetsplats där samanhållningen är på topp

Välkommen med din ansökan!
Tror du att detta skulle passa dig, eller kanske någon du känner? Vi har ett löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag, tveka därför inte - utan skicka in din ansökan redan idag!
Rekryteringen kommer hållas av Ed:Za Group. Har du några frågor eller funderingar relaterade till tjänsten och processen är du varmt välkommen att kontakta oss.
#LI-Hybrid Visa mindre

Vi söker Miljökonsult till kontoret i Göteborg

Ansök    Jun 1    DeKa Enviro AB    Geolog
DeKa Enviro växer! Det senaste året har vi haft en kraftig organisk tillväxt och trenden vi ser är att det håller i sig. Nu söker vi fler miljökonsulter till Göteborg.   Om jobbet Som miljökonsult kommer du att fokusera på miljöfrågor inom förorenad områden. Du kommer att fungera som oberoende konsult inom många olika branscher. Som miljökonsult tillhör du projektledningen och medverkar på projektmöten både med våra kunder, tillsynsmyndigheter och in... Visa mer
DeKa Enviro växer! Det senaste året har vi haft en kraftig organisk tillväxt och trenden vi ser är att det håller i sig.

Nu söker vi fler miljökonsulter till Göteborg.

 

Om jobbet

Som miljökonsult kommer du att fokusera på miljöfrågor inom förorenad områden. Du kommer att fungera som oberoende konsult inom många olika branscher. Som miljökonsult tillhör du projektledningen och medverkar på projektmöten både med våra kunder, tillsynsmyndigheter och internt. Du kommer även att vid behov kunna arbeta med strategiska miljötjänster såsom riskutredningar, tillståndsärenden, MKB mm. Ett nära samarbete med andra bolag i närliggande branscher gör att vi utför stora såväl som små komplexa projekt som spänner över flera kompetensområden. Våra kunder finns inom alla branscher, privata och offentliga.

Vill du arbeta på ett företag där du kommer att medverka i olika projekt med olika moment, från bakgrundsundersökningar och fältprovtagningar till utredningar och rapporteringar, då ska du söka till oss. Exempel på uppdrag kan vara miljötekniska undersökningar, MIFO utredningar, miljökontroller i samband med avhjälpandeåtgärd kontrollprovtagningar i grundvatten, EDD, statusrapporter mm.

Vi har kontor i WTC i Göteborg, närhet till kommunikationer finns.

Om dig


Vi söker dig som har breda kunskaper inom miljöarbete. Du har en relevant examen från högskola/universitet utbildning i området och vi tror att du har minst 1 års erfarenheter av kvalificerat arbete inom miljöområdet, gärna som konsult. Du trivs med ett självständigt arbete samtidigt som du arbetar bra tillsammans med andra. Du har troligen erfarenhet från utredningsarbete och spetskompetens inom exempelvis riskbedömningar eller olika typer av föroreningar i mark, grundvatten, sediment eller byggnader. Du är mån om dina kunder och gör alltid ditt yttersta för att involvera och entusiasmera kollegor i projekten. Vi söker dig som liksom oss vill göra skillnad. Du utstrålar serviceanda långt ut i fingerspetsarna och tror på att du kan göra stor skillnad för våra kunder och miljön, på riktigt. Vidare är du både noggrann och med en förmåga att få saker ur händerna. Du gillar att varva fältarbete med kontorsarbete. Du är duktig på att utrycka dig i såväl tal som skrift.

Tillsammans har vi riktigt roligt samtidigt som vi levererar kundvärde utöver det vanliga!

B körkort krävs för tjänsten

Vi erbjuder


Att få utvecklas kompetensmässigt i ett företag där alla medarbetare är den viktigaste resursen i företaget. Vi har roligt och en härlig gemenskap på DeKa Enviro.


Att vi genomför hållbara uppdrag för våra kunder och för framtiden. Vi tänker nytt, vi tänker högt med en platt organisation där alla är med och levererar och påverkar!


Vi vet att det är medarbetarnas olikheter som får organisationer att växa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som prioriterar balans mellan arbete och fritid. Så självklart har vi flex och låter våra konsulter planera sitt arbete så att både kunder och vi själva är nöjda.


 


Om DeKa Enviro


Vår övertygelse är att engagerade och involverade kollegor alltid levererar bäst service och kvalitet, i tid och enligt budget till våra kunder. Vi är ett nytänkande miljökonsultbolag med framåtanda baserat på stor erfarenhet och kompetens.


Vi vinner uppdrag efter uppdrag inom såväl den privata som offentliga marknaden och arbetar med olika bolag från många olika branscher!


Vi fokuserar på det som vi brinner för allra mest; Att erbjuda projektanpassade, smarta och långsiktigt hållbara miljölösningar – för kunden och miljön samtidigt som vi lär oss och utvecklas tillsammans!


Vi har kontor i Lund, Göteborg och Stockholm


Läs mer om oss på www.dekaenviro.se


Välkommen med din ansökan idag


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande. Visa mindre

Specialist Bergteknik

Ansök    Apr 4    Trafikverket    Geolog
Som Specialist Bergteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. -Specialisten blir aldrig fullärd, det finns alltid en sak till att lära och Trafikverket ger stora möjligheter till ett livslångt lärande. Att röra sig bland skickliga kollegor är en förmån som skärper den egna förmågan, skickar en blivande kollega med. Specialis... Visa mer
Som Specialist Bergteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.
-Specialisten blir aldrig fullärd, det finns alltid en sak till att lära och Trafikverket ger stora möjligheter till ett livslångt lärande. Att röra sig bland skickliga kollegor är en förmån som skärper den egna förmågan, skickar en blivande kollega med.


Specialist Bergteknik

Arbetsuppgifter

Hos oss på verksamhetsområde Underhåll kommer du som specialist och bergtekniker att vara ett anläggningsnära expertstöd vid förbättring och underhåll av väg- och järnvägsanläggningen. Som specialist är du engagerad och drivande i frågor som är viktiga för att våra tunnlar och andra geokonstruktioner, till exempel bergskärningar, ska vara tillgängliga och robusta med avseende på bärighet, tillstånd och livscykelkostnader (LCC).
Här ingår även att vara ett expertstöd vid akuta händelser i anläggningen samt att vara stöd i planering och genomförande vid byggande intill väg eller järnväg. Det kommer att vara viktigt att du bygger upp en god anläggningskännedom.
Du kommer också att få många arbetsuppgifter i vårt mer förutsättningsskapande expertstöd. Detta är ett strategiskt och långsiktigt arbete för att utveckla metodik och regelverk kring våra väg- och järnvägstunnlar och bergskärningar. Det kan handla om
erfarenhetsåterföring från underhållsskedet när det gäller att initiera och driva FOI och metodutveckling, metodutveckling ofta med fokus på digitala tillämpningar
omvärldsbevakning
engagemang i arbetet med digitaliserat arbetssätt
teknikområdesansvar

Som specialist inom bergteknik i förvaltningen tycker jag den största fördelen med jobbet är att du får vara just specialist - jag gillar tanken på att vara den tekniska kunskapsbäraren med god kunskap om regelverk, fortsätter medarbetaren.
Rollen innebär ett nära samarbete med kollegor runt om i landet men också med nationella och internationella samarbetspartners.
Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.
Tjänstens placeringsort är Göteborg, Linköping, Solna, Borlänge eller Östersund.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 12/5, 13/5 och den 16/5.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen behöver du kunna arbeta självständigt och ha förmågan att analysera och lösa problem. Samtidigt är du en person som har en god samarbetsförmåga och trivs med att vara en del av ett team. Du har lätt för att skapa förtroende och har förmågan att knyta kontakter i din yrkesroll. Därutöver behöver du ha god kommunikativ förmåga, för att kunna agera rådgivare och förmedla budskap.
Vi söker dig som
har civilingenjörsutbildning inom väg och vatten eller samhällsbyggnad med inriktning bergteknik, alternativt har du motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet i närtid och annan utbildning som vi sammantaget bedömer som likvärdigt
har flerårig arbetslivserfarenhet i närtid inom området ingenjörsgeologi eller tillämpad geologi
kan utrycka dig väl på svenska i tal och skrift
har goda kunskaper i engelska i tal och skrift
har körkort för personbil

Det är meriterande om du har
erfarenhet av underhållsarbete och innovativa tekniska lösningar inom området bergteknik
kännedom eller kunskap om Trafikverkets regelverk

Varmt välkommen med din ansökan!Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-LR2

Läs mer här

Intresserad av verksamhetsområdet Underhåll? Läs mer om oss och våra lediga tjänster här!

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/medarbetare-till-underhall/ Visa mindre

Biträdande forskare

Ansök    Feb 7    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för geovetenskaper har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forsk... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för geovetenskaper har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Huvudsakliga forskningsteman är "Klimat och klimatförändringar", "Jordytans processer" och "Geosfären". Institutionens forskningsstrategi fokuserar på vidareutveckling av geosystemvetenskap.

Vi arbetar med frågor knutna till ekosystemvetenskap som markanvändning kopplat till växthusgaser, brunifiering i arktis, biogeokemi mm. Vid Skogaryd forskningsstation bedrivs fältforskning i ett catchment med skog, myr och sjö. Fältmätningar på restaurerad myrmark bedrivs också i Småland och Jämtland. Ytterligare information finns på https://www.gu.se/forskning/en-handbok-som-visar-hur-vi-bast-atgardar-organogen-mark-fran-hoga-vaxthusgasemissioner-till-sankor samt https://www.gu.se/geovetenskaper/skogaryd-research-catchment

Arbetsuppgifter
I det här projektet sammanställer vi kunskap och mätdata om växthusgasemissioner från dikad tidigare våtmark som nu används för skogs- och jordbruk samt emissioner från återvätningsmarker. Vi gör också modellberäkningar för att täcka in längre tidsserier och förändrad markanvändning där det hittills inte finns mätdata. Syftet är att förse myndigheter och markägare med bra underlag för både redovisning av emissioner från dikad torvmark och underlag för åtgärder som leder till låga emissioner. Det förmedlar vi genom att skriva en handbok på svenska. 

Som biträdande forskare arbetar du nära samman med övriga forskare i projektet. Tillsammans skriver vi en lättillgänglig handbok som tydligt visar på bättre upplösning av emissionsfaktorer och åtgärder som leder till emissionsminskningar. I arbetsuppgifterna ingår att läsa vetenskaplig litteratur inom området och sammanställa data för ändamålet. Du arbetar också med att presentera de modellresultat som forskare inom projektet tar fram med modellerna CoupModel och ForSAFE, som ska visa på effekter av ändrad markanvändning och klimat över tid. Centralt i ditt arbete är att sammanställa och presentera forskningen i text och bild. Förutom ’Handboken’ som skrivs på svenska kommer du att delta i vetenskaplig publicering på engelska.

Projektet är ett samarbete mellan forskare vid Göteborgs universitet, Stockholms universitet och Lunds universitetet, och involverar samverkan med markägare, myndigheter och intresseorganisationer.

Kvalifikationer
Vi söker en person med kunskap om hur växthusgaser bildas och konsumeras i jord- växtekosystemet och som har erfarenhet av arbete med växthusgaser i samband med markanvändning. Särskilt viktigt är förståelse av hur torvmarker fungerar med de biogeokemiska kretsloppen för kol och kväve i ekosystemet. Erfarenhet av fältmätningar och modelleringsarbete är en merit. Förutom en bred kunskap om processer i ekosystem behövs en färdighet i att skriva och framställa kunskap på ett tillgängligt vis för beslutsfattare och allmänheten. En bra bakgrund är också ett intresse för klimatfrågan där ändrad markanvändning kan minska växthusgasemissioner och en inblick i hur växthusgaser beräknas med IPCC’s emissionsfaktorer och som rapporteras till UNFCCC.

Det krävs minst en masterexamen i naturvetenskap t.ex. naturgeografi, miljövetenskap, biologi, ekologi, hydrologi eller biogeokemi. Doktorsexamen är meriterande. Att behärska svenska språket är ett krav och därutöver behövs god kunskap i engelska.

Följande kriterier kommer att tillämpas vid urval av sökande:


• Krav på minst mastersexamen inom relevant ämnesbakgrund
• Visad förmåga att framställa vetenskap i text och bild på svenska och engelska
• Kunskap om torvmarker, särskilt produktion och konsumtion av biogena växthusgaser
• Erfarenhet av mätning av växthusgaser i fält och/eller modellering av växter och jord.
• Intresse av klimatfrågan och inblick i klimatrapporteringens metoder för beräkning av växthusgaser
• God erfarenhet av att samarbeta i projekt
• God kunskap i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt

Anställning
Arbetsform: tidsbegränsad anställning i 16 månader på heltid                                           

Placering: institutionen för geovetenskaper

Tillträde: 1 maj eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen
Åsa Kasimir, projektledare. Institutionen för geovetenskaper, Göteborgs universitet, [email protected] tfn 0704 911361.

Louise C. Andresen. Institutionen för geovetenskaper, Göteborgs universitet, [email protected] tfn 031 7862865

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". 

Ansökan ska vara skriven på svenska och innehålla:


• Ett följebrev med motivering som beskriver lämplighet och intresse för tjänsten (max en A4-sida)
• Ett CV innehållande utbildning, publikationer, kvalifikationer och tidigare erfarenhet
• En kopia av examensbevis
• Kontaktuppgifter till minst två referenser

Ansökan kan också innehålla


• En länk till doktorsavhandling
• Andra handlingar som sökanden anser vara viktiga

Intervjuer är planerade att äga rum på Geovetarcentrum, Institutionen för Geovetenskaper, GU den 23 mars.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-03-16

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Labb- och fältassistent

Ansök    Mar 23    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för geovetenskaper (GEO) samt Institutionen för biologi och miljövetenskap (BioEnv) söker et... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för geovetenskaper (GEO) samt Institutionen för biologi och miljövetenskap (BioEnv) söker ett antal labb- och fältassistenter inför sommarsäsongen 2022.

Anställningsform: säsongsanställning under ramperioden 2022-05-01 till 2022-10-30

Omfattning: heltid 

Placering: Institutionen för Geovetenskaper / Institutionen för Miljövetenskaper

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Arbetsuppgifter 
Under sommarhalvåret 2022 finns behov av säsongsanställd personal för arbete i fält och laboratorier där längden på säsongsanställningen varierar beroende på arbetsuppgifter och förutsättningar.

Arbetsområde Latnjajaure Fältstation:

Fältbaserat arbete kommer under sommaren 2022 att ske vid Latnjajaure fältstation (Absiko). Vistelserna i fält kommer att vara från 1 vecka upp till 3 månader, där login är av enklare standard. Fältarbetsuppgifterna varierar efter behov men kan innehålla mätningar av naturliga emissioner av växthusgaser från ekosystem, vegetationsinventeringar, artidentifiering (växter, mossar, lavar), väder observationer, jord- och vattenprovtagningar, installationer och underhåll av teknisk utrustning, samt databearbetning. En stor del av arbetet innebär att följa protokoll utskickade inom ramen för ITEX (International Tundra Experiment). Längre vistelser utan mobil och fasta kommunikationsnät är att vänta.

Arbetsområde Disko forskningsstation:

Fältbaserat arbete kommer under sommaren 2022 att ske vid fältlokaler runt Disko (Grönland). Vistelserna i fält kommer att vara från 2 veckor upp till 2 månader. Eventuellt kommer vistelserna att innehålla en karantänperiod vid ankomst p.g.a. lokala pandemirestriktioner, alternativt att lokaliseringen för fältuppdraget flyttas. Fältarbetsuppgifterna varierar efter behov men kan innehålla mätningar av naturliga emissioner av växthusgaser från ekosystem, vegetationsinventeringar, artidentifiering (växter, mossar, lavar), jord- och vattenprovtagningar, installationer och underhåll av teknisk utrustning, samt databearbetning. Längre vistelser utan mobil och fasta kommunikationsnät är att vänta.

Arbetsområde Adventdalen:

Fältbaserat arbete kommer under sommaren 2022 att ske vid fältlokaler runt Longyearbyen (Svalbard). Vistelserna i fält kommer att vara från 2 veckor upp till 2 månader. Eventuellt kommer vistelserna innehålla en karantänperiod vid ankomst p.g.a. lokala pandemirestriktioner, alternativt att lokaliseringen för fältuppdraget flyttas. Fältarbetsuppgifterna varierar efter behov men kan innehålla mätningar av naturliga emissioner av växthusgaser från ekosystem, vegetationsinventeringar, artidentifiering (växter, mossar, lavar), jord- och vattenprovtagningar, installationer och underhåll av teknisk utrustning, samt databearbetning. De anställda måste vara villiga att gå en vapenutbildning och bära gevär på grund av förekomsten av isbjörnar på Svalbard.

De laborativa delarna från de ovanstående arbetsområdena kommer att ske vid institutionen för Geovetenskaper vid Göteborgs universitet. Laborativa moment varierar inom verksamhet för Ekosystemsvetenskap: bl.a. analys och hantering av stabila- (15N, 13C) och radioaktiva (14C, 33P) isotoper, gaskromatografi, mikrobiella analyser, inkubationsstudier, kol-och kväveanalyser, samt vatten analyser.

Sökande kan specificera önskat arbetsområde i ansökan, men tilldelning av arbetsuppgifter och längd på vistelser tas fram i dialog mellan sökande och ansvarig personal. Personer som får anställning kan komma att arbeta på en eller flera arbetsområden.

Kvalifikationer 
Högskoleutbildning med inriktning mot naturvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Dokumenterad kunskap och/eller erfarenhet av de angivna arbetsområdena samt erfarenhet av fältarbete i svåra förhållanden, tidigare erfarenhet av att arbeta i områden med stora rovdjur (isbjörn), god artkunskap (speciellt för fjäll och arktiska ekosystem) och teknisk vana.

B-körkort och även körkort för snöskoter/terränghjuling är meriterande men inget krav.

Arbetet kräver stor noggrannhet, självständighet, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och en problemlösande attityd.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Dr Mats P. Björkman, tel: 0730-581145, email: [email protected]

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-04-20

Intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Civilingenjör/Naturvetare med kompetens inom hydraulik

Därför ska du jobba hos oss, rekryterande chef Sofia Åström berättar: Hos oss på SMHI kan du påverka din vardag och arbetsplats redan från första dagen och snabbt bli en i gruppen. Vår verksamhet präglas av nytänkande och hög kompetens med kundens bästa i fokus. Vi är en grupp engagerade medarbetare som drivs av att hela tiden utveckla oss. Det gör vi bland annat genom ett nära samarbete mellan erfarna och mindre erfarna medarbetare i alla våra uppdrag. K... Visa mer
Därför ska du jobba hos oss, rekryterande chef Sofia Åström berättar:

Hos oss på SMHI kan du påverka din vardag och arbetsplats redan från första dagen och snabbt bli en i gruppen. Vår verksamhet präglas av nytänkande och hög kompetens med kundens bästa i fokus. Vi är en grupp engagerade medarbetare som drivs av att hela tiden utveckla oss. Det gör vi bland annat genom ett nära samarbete mellan erfarna och mindre erfarna medarbetare i alla våra uppdrag. Kontinuerliga utbildningsinsatser är också prioriterat hos oss, men viktigast av allt är att känna arbetsglädje. Det ska vara roligt att gå till jobbet och vi arbetar aktivt för att skapa en sammansvetsad grupp genom olika gemensamma aktiviteter.

Som konsult hos oss är fokus på beräkning och analys av processer i hav, sjö och vattendrag, med syfte att bedöma mänsklig påverkan på vattenmiljön respektive hur omgivningen påverkar mänskliga aktiviteter i eller nära vatten. Vi arbetar med många spännande och intressanta projekt och ser en ökad efterfrågan av våra tjänster.

Jag finns vid din sida för att stötta, utmana och ge goda råd. SMHI har en starkt förankrad värdegrund där personligt ansvar, delaktighet och tillit är några av ledorden och som medarbetare hos oss ser jag att du har förmågan att koppla ihop dessa värdeord med din roll i verksamheten.

Så här jobbar du som konsult hos oss!

Tillsammans med dina kollegor arbetar du som handläggare och projektledare inom spännande projekt som är en del av samhällsutvecklingen. Vanliga projekt innefattar bearbetning och analys av modelldata, hydraulisk modellering och klimatanalyser. Du driver allt från små projekt till övergripande översvämningskarteringar. Kundkontakter och att bidra i säljarbetet ingår som en naturlig del. Vi styrs av tydliga mål och ekonomiska ramar, och det är viktigt att ha förståelse för att arbeta efter mål och budget. En annan viktig faktor är att ha god förmåga att sätta sig in i kundens behov och bidra aktivt i projekten med kritiskt tänkande.

Gruppen har medarbetare placerade både i Göteborg och Norrköping så båda orterna är möjliga placeringsorter för dig. Jag som kommer vara din chef är stationerad i Göteborg. Vi möts både på plats på båda orterna men jobbar också mycket digitalt via videomöten.

Det här är du!

För att trivas i rollen är du en person som är duktig på problemlösning och tycker om att använda sin befintliga kunskap för att lösa nya problem där du omsätter kundens behov till en lösning som SMHI kan erbjuda. Du kan välja rätt verktyg vilket kan innebära att kombinera teoretiska kunskaper med analys av data, eller att kunna välja rätt modellverktyg för uppgiften.

Du har erfarenhet av att hantera externa kontakter och kan vårda och utveckla dessa. Din samarbetsförmåga är god och du kan förmedla din kunskap till både kunder och kolleger, såväl i dialog, som vid föreläsningar och i skriftliga rapporter. Ett krav är att du både talar och skriver bra svenska och engelska.

Vi söker dig som är Civilingenjör/naturvetare eller motsvarande och som har goda kunskaper inom hydraulisk problemlösning och erfarenhet av klimathydrologiska problemställningar.

Erfarenhet av ArcGis/QGIS och av hydrauliska modelleringsverktyg (exempelvis MIKE, HEC-RAS) är ett krav och det är meriterande med goda kunskaper av datahanteringsverktyg, så som Matlab och Python och av scripting i ArcGIS/QGIS. Ytterligare ett plus är om du har erfarenhet av två- eller tredimensionell modellering.

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbete med vattenvård, samt restaurering och åtgärdsarbete i vattenmiljöer är meriterande. Även arbete med konsekvensanalyser, riskanalyser och förslag till åtgärder rörande klimatanpassning är meriterande.

Din ansökan:

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt men inte senare än 29 augusti 2021.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna gruppchef Sofia Åström eller HR-specialist Karin Lien Aspeqvist. Fackliga representanter är för ST, Julia Zabori och för SACO, Johan Arvelius. Samtliga kan nås på telefon 011-495 80 00 eller via e-post [email protected]. Eftersom det är semestertider når du oss säkrast efter den 15 augusti.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. 


SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

Tänk på att de handlingar och uppgifter du skickar till SMHI genom din ansökan blir en allmän handling. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på att i första hand skriva det som du bedömer är relevant i förhållande till kraven på tjänsten. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Visa mindre

Utbildningsassistenter, geologi

Ansök    Sep 16    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för geovetenskaper har 65 anställda. Vi utbildar naturgeografer, geologer och geografer som ... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för geovetenskaper har 65 anställda. Vi utbildar naturgeografer, geologer och geografer som kan fylla det ökade behovet av geovetare i samhället.
Våra starka forskningsområden är klimatologi, biogeokemi, petrologi/geokemi och tillämpad geovetenskap. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar.

Institutionen för geovetenskaper söker ett antal utbildningsassistenter för intermittent anställning (timanställning).

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att hjälpa till med laborationsmoment inom kurser i geologi och geovetenskap. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att, i diskussion med kursansvarig, förbereda laborationen inklusive material, vilket kan ske både på institutionen och i fält. Vid genomförandet av laborationen ingår att presentera aktiviteten och handleda studenterna. Arbetsuppgifterna kan inkludera att rätta studenternas laborationer. Visst deltagande i forskningen som stöd till olika forskare kan också förekomma.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha avklarat kursen GV1410 eller motsvarande, samt avklarat 150 hp inom geovetenskaper. Ett krav är att du har goda kunskaper i svenska på nivå C1 och engelska samt god datorvana. Du har lätt att sätta dig in i specifika problem och kan komma fram till ett lösningsalternativ som du kan förmedla till studenten. Tidigare erfarenheter i handledning är meriterande.

Du måste ha erfarenhet av laborationsmoment i några av följande, ange i ansökan vilka:
• Berggrundskartering i Göteborgsområdet
• Jordartskartering i Göteborgsområdet
• Mineral-, bergart- och jordidentifikation
• Kornstorleksanalys (sikt, hydrometer och pipet)
• Petrografiskmikroskopering
• Hydrogeologiska fältarbete i Göteborgsområdet
• Enklare hydrokemiska analyser i laboratoriet samt förberedning av vattenprover
• Geografiska informationssystem (GIS)
• Geofysiska instrument som resistivitet, gravimetri osv.
• Geokemiska analyser (provförberedning, LA-ICPMS och SEM-EDS)

Anställning

Anställningen är en intermittent anställning. Varierande antal arbetstimmar vid behov under perioden oktober 2021 till oktober 2022. Placering vid institutionen för geovetenskap. Din officiella titel vid universitetet blir assistent.

Övrigt

Det kan även tillkomma arbetsuppigfter som att ansvara för att studenterna vid Göteborgs universitet utför sin tentamen på ett rättssäkert sätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att dela ut tentamina (tentamensexemplar) och att se till att dessa lämnas in på rätt sätt. Du kontrollerar att respektive student är anmäld till aktuell tentamen och har godkänd legitimation samt övervaka skrivningen för att upptäcka vilseledande beteende och oegentligheter. I dagsläget utförs dessa arbetsuppgifter digitalt, men kan komma att ändras.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Johan Hogmalm, Viceprefekt, 031-786 29 49, [email protected]

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom https://web103.reachmee.com/ext/I005/1035/main?site=6?=SE&validator=3038fcf1516ea1184a6da70a891f87da&rmpage=job&rmjob=21919. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.


Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-10-05
 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Geolog

Ansök    Jan 17    Cantera IT-Partner AB    Geolog
Cantera söker ambitiösa och drivna konsulter med mycket god teknisk kompetens och relevant utbildning. Vi tror att du trivs med att ställas inför nya utmaningar och att du förstår vikten av att sätta kunden i fokus. Geologens huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att: ? Fortlöpande kartera berget som underlag till förstärkning, tunnel och bergskärning ? Föreslå bergförstärkning ensam eller tillsammans med den samordnande geologen eller annan person in... Visa mer
Cantera söker ambitiösa och drivna konsulter med mycket god teknisk kompetens och relevant utbildning. Vi tror att du trivs med att ställas inför nya utmaningar och att du förstår vikten av att sätta kunden i fokus.


Geologens huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:
? Fortlöpande kartera berget som underlag till förstärkning, tunnel och bergskärning
? Föreslå bergförstärkning ensam eller tillsammans med den samordnande geologen
eller annan person inom teknikområde Berg
? Delta i prognosarbetet
? Delta i utvärdering- och berguppföljningsarbeten
? Kärnkartering
? Driva och delta i utveckling av digitala hjälpmedel för kartering och dokumentation
Geologen kommer tillsammans med den övriga geologorganisationen förse projektet
fortlöpande med den information om de geologiska förhållandena som projektet kommer
att kräva. Det är av stor vikt att den geologiska karteringen sker på ett för projektet
enhetligt sätt, varför stor del av uppföljningen kommer att ske digitalt. Geologen
kommer även att delta i utvecklingen och implementeringen av sådana system.
Stora delar av stationsdelarna i Västlänken utgörs av stora bergrum med komplex geometri
och de geologiska uppföljningsarbetena kommer att vara en mycket viktig del
vid byggnationen av dessa bergtunnlar.
Geologen ansvarar för att den utförda karteringen sparas och dokumenteras enligt anvisade
rutiner. En stor del av arbetet ska dokumenteras i databas respektive som separata
PM och ritningar. Geologen deltar i framtagandet av relations- och förvaltningshandlingar.


Kompetenskrav


? Utbildningskrav:
o Universitetsutbildning Geologi, fil. kand./fil. mag./fil. lic. eller Bergteknik/
Ingenjörsgeologi motsvarande högskoleingenjör.
? Erfarenhetskrav:
o Ska ha minst tre (3) månaders erfarenhet av tunnelkartering och bergförstärkning
vid nybyggnation av tunnel enligt Q-systemet under de
senaste fyra (4) åren.
o Goda kunskaper i officepaketet (Word, Excel, PowerPoint, Outlook)


Vid ansökan märk ansökan med Geolog


Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande och positionen kan bli tillsatt innan slutdatum.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser Visa mindre

Geotekniker till Planenheten, Göteborg

Ansök    Aug 18    Unik Resurs i Sverige AB    Geolog
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med stöd till kommuner, länsstyrelser och övriga myndigheter avseende geotekniska säkerhetsfrågor i planprocessen. Del av tiden kommer du att arbeta med kunskapsförmedling och tillämpad forskning inom geoteknikområdet. Tjänsten är placerad i Göteborg eller Linköping vid avdelningen Effektivare markbyggande. Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hå... Visa mer
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med stöd till kommuner, länsstyrelser och övriga myndigheter avseende geotekniska säkerhetsfrågor i planprocessen. Del av tiden kommer du att arbeta med kunskapsförmedling och tillämpad forskning inom geoteknikområdet.

Tjänsten är placerad i Göteborg eller Linköping vid avdelningen Effektivare markbyggande.

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga skred, ras och erosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Miljödepartementet och har totalt cirka 90 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hos oss erbjuds du intressanta och varierande arbetsuppgifter som har stor betydelse för framtidens samhällsplanering. SGI ska, som statens sakkunnigorgan, bidra till att riskerna för ras, skred och erosion minskar. Detta gör vi bland annat genom att ge stöd till myndigheter och kommuner. Samhällets behov av stöd för att förebygga risker och förhindra skador vid naturolyckor som ras, skred och erosion har successivt ökat och kommer ytterligare att accentueras till följd av den höga exploateringstakten och den pågående klimatförändringen. Intresset från kommuner och länsstyrelser att arbeta aktivt med frågorna har under senare tid ökat. Vi ser därför en ökad efterfrågan av SGI:s expertstöd vad gäller geotekniska frågeställningar i bland annat planprocessen.

Genom forskning, rådgivning och kunskapsförmedling arbetar SGI med frågor kopplade till effektivare markbyggande samt samhällets anpassning till klimatförändringen och dess inverkan på släntstabilitet, föroreningsspridning och erosion.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att delas mellan expertstöd med särskilt ansvar vad gäller geotekniska säkerhetsfrågor (skred, ras och erosion) till länsstyrelser, kommuner och myndigheter samt kunskapsförmedling och tillämpad forskning inom geoteknikområdet.

Du kommer ingå i SGI:s Planenhet som bl. a handlägger ärenden avseende detalj- och översiktsplaner, planering av infrastruktur och ärenden från mark- och miljödomstol.

Du erbjuds tillfälle att utveckla vår verksamhet och delta i myndighetsövergripande samarbeten. Tjänsten innebär många externa kontakter med främst myndigheter och kommuner men också kontakter med forskningsaktörer. Arbetet innebär, förutom att leda egna uppdrag, också att medverka i andras uppdrag inom SGI:s verksamhet.

I arbetet ingår att vara en del av SGI:s beredskapsorganisation som geotekniskt stöd till framförallt räddningstjänsten i händelse av eller vid tidiga indikationer på ras eller skred.

Kvalifikationer

Vi söker dig med civilingenjörsexamen från Väg- och vattenbyggnadsprogrammet (Samhällsbyggnadsteknik) vid teknisk högskola eller motsvarande kompetens samt erfarenhet inom geotekniskt utredningsarbete.

För tjänsten krävs goda geotekniska kunskaper inom framförallt släntstabilitet och grundläggningsteknik samt geotekniskt utrednings- och projekteringsarbete. Arbetslivserfarenhet av geotekniskt arbete i planprocessen och relaterad kunskap om Plan- och bygglagen samt arbete hos annan myndighet med geoteknisk verksamhet är meriterande. Det är även meriterande om du är forskarutbildad eller har erfarenhet av att driva forskningsprojekt.

Vi vill att du ska ha intresse för samhällets och geoteknikbranschens behov av utveckling. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är viktigt att du finner glädje i externa kontakter och uppskattar samarbete.

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. Vi ser gärna att du inspireras av vårt samhällsuppdrag samt kan dela statens gemensamma värdegrund; http://www.swedgeo.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/.

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Statens geotekniska institut (SGI) med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se. Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag!

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjer enligt GDPR. I din ansökan önskar vi meritförteckning i vilket du skriftligt ansöker till den utlysta tjänsten.

För frågor gällande tjänsten eller processen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam nedan;

Lovisa Holgersson, [email protected], 070 – 774 01 31 eller

Sanna Ödenhed, [email protected], 070 - 441 97 51

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till! Visa mindre

Gästlärare inom GIS, remote sensing och klimat

Ansök    Dec 16    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för geovetenskaper har runt 70 anställda. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskap... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för geovetenskaper har runt 70 anställda. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning och ämneslärarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra starka forskningsområden är klimatologi, biogeokemi, petrologi/geokemi och tillämpad geovetenskap.

Ytterligare information finns på vår webbplats: https://gvc.gu.se

Ämnesbeskrivning
På Institutionen för geovetenskaper bedrivs undervisning inom geovetenskap och geografi. Institutionen ger ett antal mycket uppskattade distanskurser inom GIS, remote sensing och klimat och vi behöver nu rekrytera ytterligare en lärare för specifikt för dessa kurser.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av vidareutveckling, undervisning, rättning och återkopplingen inom distanskurser i GIS, remote sensing och klimat.  Undervisningen bedrivs på distans och huvudsakligen på svenska, men till viss del även på engelska. Arbetsuppgifterna kan även omfatta vissa administrativa uppgifter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst master/magisterexamen med tydlig koppling till GIS och Remote sensing. Kunskaper inom naturgeografi med fokus på klimat är meriterande. Tidigare erfarenheter av undervisning och då främst digital undervisning är också meriterande. Goda kunskaper inom svenska är ett krav (motsvarande svensk gymnasiekompetens).

De sökandes personliga egenskaper samt pedagogisk skicklighet för att utföra de beskrivna arbetsuppgifterna kommer att beaktas vid bedömningen av lämpligheten för anställningen. 

Anställning
Anställningsform: Gästlärare, Visstidsanställning 24 mån

Omfattning: 100%

Placering: Institutionen för Geovetenskaper, Göteborg

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

 

Kontaktuppgifter för anställningen
Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Roland Barthel på +46 31 786 1953 eller [email protected]

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-01-06

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Forskare

Ansök    Dec 4    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för geovetenskaper har runt 70 anställda. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskap... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för geovetenskaper har runt 70 anställda. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra starka forskningsområden är klimatologi, biogeokemi, petrologi/geokemi och tillämpad geovetenskap. Institutionens strategi lägger tonvikt på vidare utveckling av geosystemvetenskap.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av att leda och utveckla nätverk mellan forskare, företag och myndigheter inom vattenresurser i utvecklingsländer. Du ansvarar för nätverksaktiviteter och en av de största aktiviteterna är bland annat uppbyggnaden utav en databas som kartlägger förekomsten av grundvattentunnlar i västra Asien och Mellanöstern och deras förhållande till den geologiska miljön. Du koordinerar även en sommarskola och en workshop som syftar till att introducera fallstudiemetoder för internationellt samarbete inom nätverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorsexamen inom naturvetenskap med inriktning mot geovetenskap, geologi eller vad arbetsgivaren bedömer som motsvarande är ett krav. Du som söker skall ha dokumenterad erfarenhet av geologiska markprocesser, geovetenskapliga miljöstudier, fallstudier inom naturresurshushållning samt handledning av studenter och praktikanter. Meriterande är ett stort nätverk mot företag inom ovan nämnda ämnen.
Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal som skrift.

Anställning
Anställningen är visstid på 10 % till och med 2021-12-31 med placering vid institutionen för geovetenskaper. Anställningen ska tillträdas i januari. 

 

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Roland Barthel, prefekt på tfn 031- 786 1953, mail [email protected].

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-12-20

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Vi söker Miljökonsult med humor och driv till kontoret i Göteborg

Ansök    Jul 2    DeKa Enviro AB    Geolog
DeKa Enviro växer! Det senaste året har vi haft en kraftig organisk tillväxt och trenden vi ser är att det håller i sig. Nu söker vi fler erfarna miljökonsulter till Göteborg.   Om jobbet Som miljökonsult kommer du att fokusera på miljöfrågor inom förorenad mark och byggnader. Du kommer att fungera som oberoende konsult inom många olika branscher. Som miljökonsult tillhör du projektledningen och medverkar på projektmöten både med våra kunder, tillsyn... Visa mer
DeKa Enviro växer! Det senaste året har vi haft en kraftig organisk tillväxt och trenden vi ser är att det håller i sig.

Nu söker vi fler erfarna miljökonsulter till Göteborg.

 

Om jobbet

Som miljökonsult kommer du att fokusera på miljöfrågor inom förorenad mark och byggnader. Du kommer att fungera som oberoende konsult inom många olika branscher. Som miljökonsult tillhör du projektledningen och medverkar på projektmöten både med våra kunder, tillsynsmyndigheter och internt. Ett nära samarbete med andra bolag i närliggande branscher gör att vi utför stora såväl som små komplexa projekt som spänner över flera kompetensområden. Våra kunder finns inom alla branscher, privata och offentliga.

Vill du arbeta på ett företag där du kommer att arbeta i olika projekt med olika moment, från bakgrundsundersökningar och fältprovtagningar till utredningar och rapporteringar, då ska du söka till oss. Exempel på uppdrag kan vara miljötekniska undersökningar, MIFO utredningar, miljökontroller i samband med avhjälpandeåtgärd kontrollprovtagningar i grundvatten, EDD, statusrapporter mm.

 

Om dig


Vi söker dig som har breda kunskaper inom miljöarbete. Du har en eftergymnasial utbildning i området och vi tror att du har minst tre års erfarenheter av kvalificerat arbete inom miljöområdet, gärna som konsult. Du trivs med ett självständigt arbete samtidigt som du arbetar bra tillsammans med andra. Du har troligen erfarenhet från utredningsarbete, uppdragsledning och spetskompetens inom exempelvis riskbedömningar eller olika typer av föroreningar i mark, grundvatten, sediment eller byggnader. Du är mån om dina kunder och gör alltid ditt yttersta för att involvera och entusiasmera kollegor i projekten. Vi söker dig som liksom oss vill göra skillnad. Du utstrålar serviceanda långt ut i fingerspetsarna och tror på att du kan göra stor skillnad för våra kunder och miljön, på riktigt. Tillsammans har vi riktigt roligt samtidigt som vi levererar kundvärde utöver det vanliga!

Vi erbjuder


Att få utvecklas kompetensmässigt i ett företag där alla medarbetare är den viktigaste resursen i företaget. Vi har roligt och en härlig gemenskap på DeKa Enviro.


Att vi genomför hållbara uppdrag för våra kunder och för framtiden. Vi tänker nytt, vi tänker högt med en platt organisation där alla är med och levererar och påverkar!


Vi vet att det är medarbetarnas olikheter som får organisationer att växa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som prioriterar balans mellan arbete och fritid. Så självklart har vi flex och låter våra konsulter planera sitt arbete så att både kunder och vi själva är nöjda.


 


Om DeKa Enviro


Platt organisation och högt i tak utvecklar oss tillsammans!


Vår övertygelse är att engagerade och involverade kollegor alltid levererar bäst service och kvalitet, i tid och enligt budget till våra kunder. Vi är ett nytänkande miljökonsultbolag med framåtanda baserat på stor erfarenhet och kompetens.


Vi vinner uppdrag efter uppdrag inom såväl den privata som offentliga marknaden och arbetar med olika bolag från många olika branscher!


Vi fokuserar på det som vi brinner för allra mest; Att erbjuda projektanpassade, smarta och långsiktigt hållbara miljölösningar – för kunden och miljön samtidigt som vi lär oss och utvecklas tillsammans!


Vi har kontor i Lund, Göteborg och Stockholm


Läs mer om oss på www.dekaenviro.se Visa mindre

Forskare i naturgeografi med inriktning mot geomorfologi

Ansök    Jun 24    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för geovetenskaper har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forsk... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för geovetenskaper har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar. Våra starka forskningsområden är naturresurser, klimatologi, biogeokemi, petrologi/geokemi och tillämpad geovetenskap. Institutionens strategi lägger tonvikt på vidare utveckling av geosystemvetenskap.

Läs mer om oss här: https://gvc.gu.se

Arbetsuppgifter
Kandidaten förväntas utföra jämförande geomorfologiska studier av glaciala och periglaciala landformer på Svalbard och Mars. Arbetsuppgifter består av analys och tolkning samt jämförelse av bilder från fjärranalys, flygfotografering och satelliter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildningsbakgrund inom naturgeografi och doktorsexamen (i Sverige eller utomlands) inom naturgeografi eller geovetenskaper eller vad arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av forskning inom geomorfologi, främst genom vetenskapliga publikationer. Det är starkt meriterande att ha dokumenterad erfarenhet med analys och tolkning samt jämförelse av bilder från fjärranalys, flygfotografering och satelliter. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Anställning
Anställningen är tidsbegränsad på fyra månader om 100% vid institutionen för geovetenskaper. Tillträde 2020-09-01, eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Proprefekt Tobias Rütting på +46 (0)31-786 1873, [email protected].

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-08

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Forskningsassistent

Ansök    Jun 9    Göteborgs Universitet    Geolog
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för geovetenskaper har runt 70 anställda. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskap... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för geovetenskaper har runt 70 anställda. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning med flera geovetenskapliga inriktningar och ämneslärarutbildning. Våra starka forskningsområden är klimatologi, biogeokemi, petrologi/geokemi och tillämpad geovetenskap.

Ytterligare information finns på vår webbplats: https://gvc.gu.se

Arbetsuppgifter
Institutionen för geovetenskaper söker nu en forskningsassistent för arbete med geokemiska analyser och geologiska 3D modeller.

Kvalifikationer
För att bli aktuell för denna anställning krävs att du som söker har magisterutbildning inom geovetenskap med inriktning mot geologi eller vad arbetsgivarens bedömer som motsvarande. Den sökande bör kunna uppvisa erfarenheter inom geokemiska analyser genom provtagning med laserablation, samt arbete med geologisk 3D modeller. Erfarenhet av tidigare arbete med mjukvaran Leapfrog är meriterande. Det är också en fördel om kandidaten har goda kunskaper om regionalgeologi i Sverige. Det är avgörande att kandidaten kan kommunicera väl på svenska då mycket av arbete är kopplat till samarbeta med svenska företag och myndigheter.  

Personliga egenskaper som kommer beaktas vid bedömningen av lämpligheten för anställningen är noggrannhet och samarbetsförmåga

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning forskningsassistent, 6 mån
Omfattning: 60%
Placering: Institutionen för geovetenskaper, Göteborg
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 1:e forskningsingenjör Johan Hogmalm på 031- 786 2949 eller [email protected]

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-06-23

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Professor in Landscape Biogeoscience

Ansök    Jun 3    Göteborgs Universitet    Geolog
The University of Gothenburg tackles society’s challenges with diverse knowledge. 49 000 students and 6 400 employees make the university a large and inspiring place to work and study. Strong research and attractive study programmes attract scientists and students from around the world. With new knowledge and new perspectives, the University contributes to a better future. Subject area Landscape Biogeosciences (Landskap Biogeovetenskap) Subject area desc... Visa mer
The University of Gothenburg tackles society’s challenges with diverse knowledge. 49 000 students and 6 400 employees make the university a large and inspiring place to work and study. Strong research and attractive study programmes attract scientists and students from around the world. With new knowledge and new perspectives, the University contributes to a better future.

Subject area
Landscape Biogeosciences (Landskap Biogeovetenskap)

Subject area description
Ecological, biogeochemical, and environmental research have traditionally focused on specific ecosystems with strict ecosystem boundaries. Yet system interactions, feedbacks and large-scale consequences calls for approaches that integrate across ecosystems to consider whole catchments, landscapes and regions. Landscape biogeosciences deals with the spatial variation (landscape heterogeneity) in biogeochemical fluxes and processes. The subject deals with the exchange of elements and energy between biosphere, pedosphere, atmosphere and hydrosphere, leading to an integrated understanding of the biogeochemical cycles on the landscape scale.

Job assignments
The main job assignments are research within the subject areas, as well as being manager of the GU infrastructure ‘Field stations for Earth System Science’, which is part of the SITES and ICOS networks. Teaching duties (20 %) cover Bachelor and Master courses in Earth Sciences, Geography and Environmental Sciences. Time for competence development will be granted (at least 10%). Other assignments (committee work, administration) may be a part of the position.

The research focus of the successful candidate should focus on how water and nutrient cycles are linked across landscapes, integrating different ecosystems (e.g. forests, wetlands, lakes) within a land-unit. Your research is expected to complement and strengthen the existing research areas biogeochemistry, hydrogeology/hydrogeochemistry and regional climate at the department and to bridge to research at neighbouring departments, as well as other Universities.

As station manager for the GU infrastructure ‘Field stations for Earth System Science’, the successful candidate will be responsible for the facilities, its personnel (currently 5 field and lab technicians) and the quality of data produced at the infrastructure. The main activities within the infrastructure are taking place at the Skogaryd Research Catchment. The aims for the infrastructure are to promote and develop quantification of greenhouse gas (GHG) balances at the landscape scale including land-atmosphere, land-water, and water-atmosphere exchange, as well as to promote investigations of the underlying biogeochemical processes, eco-physiological studies and within-canopy atmospheric chemistry. This infrastructure has several micrometeorological towers for GHG flux measurements, including a roving Eddy covariance system (3D-SkyGas), and a large number of water-flow stations and lake stations, where matter-flow is measured.

The successful candidate is expected to collaborate with the surrounding society and specific stakeholder by connecting the research to societal demands and practical applications. Outreach activities and communication are important job assignments.

 Eligibility
Eligibility rules for employment in a teaching position (“lärare”) are stated in chapter 4, §3-4 of the Higher Education Ordinance (“högskoleförordning”, in Swedish only) and in University of Gothenburg’s regulations for employment (anställningsordning, in Swedish only).

The candidate who is offered the position should have a PhD degree or a comparable foreign degree in a subject area relevant for the position, should be scientifically skilled within the subject area, should have good teaching skills, and should have proven the ability to obtain external research funding.

Assessment
Assessment criteria for employment in a teaching position are stated in chapter 4, §3-4 of the Higher Education Ordinance (“högskoleförordning”, in Swedish only) and in University of Gothenburg’s regulations for employment (“anställningsordning”, in Swedish only).

The assessment of your application will be based primarily on your scientific merits and on your leadership experiences. For the latter, demonstration of the ability to manage and develop research infrastructures, as well as leading a group of technical staff is a very strong merit. Pedagogic experience and skills will will be assessed with the same care.

When assessing scientific proficiency, emphasis will be placed on competence in Landscape Biogeosciences. The successful candidate should have proven experiences in using and interpreting micrometeorological data in a biogeoscientific context, though scientific publication. It is beneficial to have hydrological experience, especially on matter-flow in a landscape perspective. Documented success in attracting external funding in competition is expected.

When assessing pedagogical proficiency, emphasis will be placed on the ability to successfully plan, perform and lead teaching as well as to develop courses. Documented ability to supervise students at different levels is meritorious.

To obtain this position, the successful candidate will be chosen after an overall assessment of their proficiency in the subject area and their capacity to manage and develop the GU infrastructure ‘Field stations for Earth System Science’, are judged to have the highest potential to perform the intended duties for the position, cooperate with others, and contribute to a positive development of the department.


In connection to this recruitment, we have already decided which recruitment channels we should use. We therefore decline further contact with vendors, recruitment and staffing companies. Visa mindre

Uppdragsledare för geotekniska utredningar

Ansök    Dec 20    Unik Resurs i Sverige AB    Geolog
Vi söker i första hand dig med yrkeserfarenhet som är intresserad av att arbeta med uppdragsledning av geotekniska utredningar med fokus på släntstabilitet längs Göta älv. Tjänsten är placerad i Göteborg. Statens Geotekniska Institut, SGI Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskre... Visa mer
Vi söker i första hand dig med yrkeserfarenhet som är intresserad av att arbeta med uppdragsledning av geotekniska utredningar med fokus på släntstabilitet längs Göta älv. Tjänsten är placerad i Göteborg.

Statens Geotekniska Institut, SGI

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Miljödepartementet och har totalt cirka 90 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hos SGI erbjuds du intressanta och varierande arbetsuppgifter som har stor betydelse för framtidens samhällsplanering. SGI ska, som statens sakkunnigorgan, bidra till att riskerna för ras, skred och stranderosion minskar. Detta görs bland annat genom att ge stöd till andra myndigheter och kommuner. Samhällets behov av stöd för att förebygga risker och förhindra skador vid naturolyckor som ras, skred och erosion har successivt ökat och kommer ytterligare att accentueras till följd av den höga exploateringstakten och den pågående klimatförändringen. Intresset från kommuner och länsstyrelser att arbeta aktivt med frågorna har under senare tid ökat.

SGI har fått uppdraget att leda delegationen för Göta älv, som delar ut bidrag för skredsäkring till kommuner och fastighetsägare längs Göta älv. Sekretariatet hos SGI bidrar även med stöd till fastighetsägare och information till allmänheten. Delegationen kommer även under ett antal år framöver handla upp ett större antal utredningar för att få bättre kunskaper om Göta älvdalen.

Genom forskning, rådgivning och kunskapsförmedling arbetar SGI med frågor kopplade till effektivare markbyggande samt samhällets anpassning till klimatförändringen och dess inverkan på släntstabilitet, föroreningsspridning och erosion.

Vad innebär rollen?

Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta uppdragsledning av egna uppdrag men även att leda en grupp av externt upphandlade uppdragsledare som leder detaljerade och fördjupade geotekniska utredningar. Du blir en del av SGI:s sekretariat för delegationen där dina kollegor ansvarar för andra specialiserade utredningar och uppdrag. Upphandling av uppdragen sker enligt ett befintligt ramavtal och du arbetar då nära upphandlare hos SGI. Det är viktigt att du kan ta självständiga beslut i geotekniska frågor, men du har även stöd från dina närmsta kollegor. Du ansvarar för att kontrollera uppdragen mot budget och sköter eventuella ÄTA-ärenden. Sekretariatet har tre medarbetare idag.

Vem söker vi?

Som person har du ett gott samarbete med andra där du har lätt för att utbyta information och erfarenheter med dina kollegor samt inkluderar andra i beslutsfattande. Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete på ett realistiskt sätt samt arbeta utifrån uppsatt tidplan. Du har en god kommunikativ förmåga där du kommunicerar på ett tydligt och effektivt sätt och samlar information för att tydligt skilja på fakta och egna åsikter. Du är även ödmjuk avseende medvetenhet om vilka styrkor du har och när du behöver ta hjälp av andra och du söker gärna feedback i syfte att utvecklas. Du bygger relationer på ett förtroendeingivande sätt där du även har förmågan att anpassa dig efter din motpart. När det inte går som planerat har du förmåga att snabbt anpassa dig till förändringen och fortsätta positivt och engagerar i den nya riktningen.

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet, dock söker vi dig som har en geoteknisk utbildning samt ett par års erfarenhet av att leda och driva geotekniska utredningar. Vi ser även att du har kunskap inom släntstabilitet samt god svenska i tal och skrift.

Det är starkt meriterande om du har god kunskap kring uppdragsledning enligt ABK09.

Vi ser gärna att du inspireras av vårt samhällsuppdrag samt kan dela statens gemensamma värdegrund; http://www.swedgeo.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/.

Ansök redan idag!

I denna rekrytering samarbetar Statens geotekniska institut (SGI) med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se. Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag!

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjer enligt GDPR. För frågor gällande tjänsten eller processen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam nedan;

Lovisa Holgersson, [email protected], 070 – 774 01 31 eller

Sanna Ödenhed, [email protected], 070 - 441 97 51

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till! Visa mindre

Junior Geolog

Ansök    Sep 16    Cantera AB    Geolog
Cantera söker ambitiösa och drivna konsulter med mycket god teknisk kompetens och relevant utbildning. Vi tror att du trivs med att ställas inför nya utmaningar och att du förstår vikten av att sätta kunden i fokus.Geologens huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att: ? Fortlöpande kartera berget som underlag till förstärkning, tunnel och bergskärning ? Föreslå bergförstärkning ensam eller tillsammans med den samordnande geologen eller övrig bergbyggledn... Visa mer
Cantera söker ambitiösa och drivna konsulter med mycket god teknisk kompetens och relevant utbildning. Vi tror att du trivs med att ställas inför nya utmaningar och att du förstår vikten av att sätta kunden i fokus.Geologens huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att: ? Fortlöpande kartera berget som underlag till förstärkning, tunnel och bergskärning ? Föreslå bergförstärkning ensam eller tillsammans med den samordnande geologen eller övrig bergbyggledning ? Delta i prognosarbetet ? Delta i utvärdering- och berguppföljningsarbeten ? Kärnkartering ? Driva och delta i utveckling av digitala hjälpmedel för kartering och dokumentation Geologen kommer tillsammans med den övriga geologorganisationen förse projektet fortlöpande med den information om de geologiska förhållandena som projektet kommer att kräva. Det är av stor vikt att den geologiska karteringen sker på ett för projektet enhetligt sätt, varför stor del av uppföljningen kommer att ske digitalt. Geologen kommer även att delta i utvecklingen och implementeringen av sådana system. Stora delar av stationsdelarna i Västlänken utgörs av stora bergrum med komplex geometrier och de geologiska uppföljningsarbetena kommer att vara en mycket viktig del vid byggnationen av dessa bergtunnlar. Geologen ansvarar för att den utförda karteringen sparas och dokumenteras enligt anvisade rutiner. En stor del av arbetet ska dokumenteras i databas respektive som separata PM och ritningar. Geologen deltar i framtagandet av relations- och förvaltningshandlingar.Kompetenskrav? Utbildningskrav: o Universitetsutbildning Geologi, fil. kand./fil. mag./fil. lic. Meriterande erfarenheterAtt du har minst ett (1) års erfarenhet av bergbyggnadsteknik, vari geologiska karteringar för bestämning av bergförhållanden, bergkvalitet och bergförstärkningar har ingått.Att du har erfarenhet av databashantering.Att du har erfarenhet av borrkärnekartering enligt Qsystemet eller motsvarande.Att du har erfarenhet från geologiska analysprogram från t ex RocScience eller liknande. Vid ansökan märk ansökan med Junior GeologVi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser Visa mindre

Geolog till projekt Varbergstunneln

Ansök    Sep 12    Golder    Geolog
Golder söker Junior GeologGolder är ett internationellt konsultföretag inom miljö och geo med fokus på projekt inom infrastruktur, gruv- och tillverkande industri. Som konsult hos Golder får du en stimulerande vardag där din expertkunskap involveras i såväl små som stora projekt, och där du dessutom får arbeta över flera olika teknikområden.Utöver pågående infrastrukturprojekt kommer du få möjlighet att arbeta med uppdrag inom gruvindustrin. Arbetsuppgifte... Visa mer
Golder söker Junior GeologGolder är ett internationellt konsultföretag inom miljö och geo med fokus på projekt inom infrastruktur, gruv- och tillverkande industri. Som konsult hos Golder får du en stimulerande vardag där din expertkunskap involveras i såväl små som stora projekt, och där du dessutom får arbeta över flera olika teknikområden.Utöver pågående infrastrukturprojekt kommer du få möjlighet att arbeta med uppdrag inom gruvindustrin. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat strukturgeologi, geologiska undersökningar samt geologisk 3-D modellering. Som geolog på Golder ingår du i vårt affärsområde Geo som totalt sysselsätter ett 90-tal specialister inom jord, berg, vatten och naturresurser.Personlig utveckling och laganda är viktigt! Vi arbetar utifrån en tvärfunktionell organisation och våra uppdrag bemannas både utifrån tekniskt kunnande som personligt engagemang. Vi har även ett stort och aktivt globalt tekniskt nätverk inom Golder för kunskapsutbyte inom spetsfrågor över nationsgränserna.Vi söker dig som har:• Högskole-/universitetsutbildning inom geologi• Erfarenhet av projektering av infrastrukturuppdrag• Erfarenhet av karakterisering och klassificering av berg• Erfarenhet av upprättande av bergtekniska PM och AMA-beskrivningar• Kunskaper inom branschvedertaget bergmekaniskt analysverktyg såsom Plaxis, FLAC, Midas etc• Goda språkkunskaper muntligt och skriftligt i svenska och engelska• Körkort B• Meriterande med erfarenhet från gruvindustrin• Meriterande med erfarenhet av prospektering Som person är du analytisk, innovativ och kan inge ett stort förtroende i olika miljöer och situationer såväl internt som med kunder. Du har en god samarbetsförmåga och motiveras av att arbeta tillsammans med kollegor. Arbetet förutsätter en aktiv dialog med befintliga och potentiella kunder som en del av naturlig den seniora konsultrollen på Golder, både som uppdragsansvarig och tekniskt sakkunnig.Vi erbjuder:• Utmanande och varierande projekt i samverkan med kollegor i Sverige och internationellt• En samlad stor kunskap och erfarenhet hos kollegor som delas genom tekniska nätverk och samarbete i uppdrag• Personlig och teknisk utveckling• En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande• Trevliga och kompetenta kollegor i ett av världens största personalägda konsultbolag inom Geo och MiljöGolder är en global medarbetarägd organisation med över 50 års erfarenhet inom miljö, jord, berg, vatten och naturresurser. Vi har en integritet och omsorg i vår rådgivning och verkar för kostnadseffektiva lösningar och en hållbar samhällsutveckling. Vi har en unik laganda och en vilja att gå ett steg längre i våra tekniska lösningar, vår service och våra relationer. Totalt är vi över 7000 medarbetare varav 190 arbetar på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Luleå. Vi arbetar med projekt inom exempelvis infrastruktur, tillverkande industri och gruvindustri och vi har gjort oss kända för vår expertis och våra innovativa och hållbara lösningar. Låter detta som något för dig? Då är du välkommen att ansöka med CV och personligt brev så snart som möjligt. Rekryteringsarbetet sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Karin Hedenström, Senior Talent Acquisition Specialist, på tel. 0704-16 39 12 alt. [email protected] Visa mindre

Geolog till projekt Varbergstunneln

Ansök    Jul 5    Golder    Geolog
Golder söker Junior GeologGolder är ett internationellt konsultföretag inom miljö och geo med fokus på projekt inom infrastruktur, gruv- och tillverkande industri. Som konsult hos Golder får du en stimulerande vardag där din expertkunskap involveras i såväl små som stora projekt, och där du dessutom får arbeta över flera olika teknikområden.Utöver pågående infrastrukturprojekt kommer du få möjlighet att arbeta med uppdrag inom gruvindustrin. Arbetsuppgifte... Visa mer
Golder söker Junior GeologGolder är ett internationellt konsultföretag inom miljö och geo med fokus på projekt inom infrastruktur, gruv- och tillverkande industri. Som konsult hos Golder får du en stimulerande vardag där din expertkunskap involveras i såväl små som stora projekt, och där du dessutom får arbeta över flera olika teknikområden.Utöver pågående infrastrukturprojekt kommer du få möjlighet att arbeta med uppdrag inom gruvindustrin. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat strukturgeologi, geologiska undersökningar samt geologisk 3-D modellering. Som geolog på Golder ingår du i vårt affärsområde Geo som totalt sysselsätter ett 90-tal specialister inom jord, berg, vatten och naturresurser.Personlig utveckling och laganda är viktigt! Vi arbetar utifrån en tvärfunktionell organisation och våra uppdrag bemannas både utifrån tekniskt kunnande som personligt engagemang. Vi har även ett stort och aktivt globalt tekniskt nätverk inom Golder för kunskapsutbyte inom spetsfrågor över nationsgränserna.Vi söker dig som har:• Högskole-/universitetsutbildning inom geologi• Erfarenhet av projektering av infrastrukturuppdrag• Erfarenhet av karakterisering och klassificering av berg• Erfarenhet av upprättande av bergtekniska PM och AMA-beskrivningar• Kunskaper inom branschvedertaget bergmekaniskt analysverktyg såsom Plaxis, FLAC, Midas etc• Goda språkkunskaper muntligt och skriftligt i svenska och engelska• Körkort B• Meriterande med erfarenhet från gruvindustrin• Meriterande med erfarenhet av prospektering Som person är du analytisk, innovativ och kan inge ett stort förtroende i olika miljöer och situationer såväl internt som med kunder. Du har en god samarbetsförmåga och motiveras av att arbeta tillsammans med kollegor. Arbetet förutsätter en aktiv dialog med befintliga och potentiella kunder som en del av naturlig den seniora konsultrollen på Golder, både som uppdragsansvarig och tekniskt sakkunnig.Vi erbjuder:• Utmanande och varierande projekt i samverkan med kollegor i Sverige och internationellt• En samlad stor kunskap och erfarenhet hos kollegor som delas genom tekniska nätverk och samarbete i uppdrag• Personlig och teknisk utveckling• En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande• Trevliga och kompetenta kollegor i ett av världens största personalägda konsultbolag inom Geo och MiljöGolder är en global medarbetarägd organisation med över 50 års erfarenhet inom miljö, jord, berg, vatten och naturresurser. Vi har en integritet och omsorg i vår rådgivning och verkar för kostnadseffektiva lösningar och en hållbar samhällsutveckling. Vi har en unik laganda och en vilja att gå ett steg längre i våra tekniska lösningar, vår service och våra relationer. Totalt är vi över 7000 medarbetare varav 190 arbetar på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Luleå. Vi arbetar med projekt inom exempelvis infrastruktur, tillverkande industri och gruvindustri och vi har gjort oss kända för vår expertis och våra innovativa och hållbara lösningar. Låter detta som något för dig? Då är du välkommen att ansöka med CV och personligt brev så snart som möjligt. Rekryteringsarbetet sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Karin Hedenström, Senior Talent Acquisition Specialist, på tel. 0704-16 39 12 alt. [email protected] Visa mindre

Extrageolog till SGUs jordartskartering

Är du en nyfiken och noggrann geovetare med fördjupade kunskaper inom kvartärgeologi? Då kanske du är den vi söker!Om tjänsten SGU samlar in stora mängder geologisk information, bland annat inom jordartskartering. Nu behöver vi hjälp med att sammanställa och bearbeta den insamlade informationen och söker därför förstärkning under 2019 till vårt kontor i Göteborg.Arbetsuppgifter I denna roll som extrageolog kommer du arbeta med att tolka, sammanställa och b... Visa mer
Är du en nyfiken och noggrann geovetare med fördjupade kunskaper inom kvartärgeologi? Då kanske du är den vi söker!Om tjänsten SGU samlar in stora mängder geologisk information, bland annat inom jordartskartering. Nu behöver vi hjälp med att sammanställa och bearbeta den insamlade informationen och söker därför förstärkning under 2019 till vårt kontor i Göteborg.Arbetsuppgifter I denna roll som extrageolog kommer du arbeta med att tolka, sammanställa och bearbeta geologisk och geoteknisk information från Göteborgsområdet för 3D-modellering. Du kommer också besöka kommunkontor inom Västra Götaland och inhämta uppgifter om geotekniska borrningar som sedan tolkas och sammanställs. Kompetens Vi söker dig som är, eller utbildar dig till, geovetare med fördjupade kunskaper inom kvartärgeologi. För databashanteringen som ingår i arbetsuppgifterna vill vi att du har erfarenhet av Arc-GIS. Du kommer även att hantera protokoll och dokument på svenska vilket kräver goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.Personliga kvalifikationer Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du är nyfiken, noggrann och tålmodig. Om anställningenAnställningen är en tidsbegränsadanställning för att täcka upp behov av förstärkning under 2019 på SGUs kontor i Göteborg. Omfattning kan diskuteras för att passa in med eventuella studier.Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.Vill du veta mer? Hör då gärna av dig till enhetschef Anna Hedenström, telefon 018-17 92 30. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, telefon 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, telefon 018-17 90 28.Välkommen med din ansökan senast 2019-09-24. Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du når via vår webb-plats www.sgu.se. Om SGUSveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se. Dnr: 411-1823/2019 Visa mindre