Lediga jobb som Förvaltningsjurist i Göteborg

Se lediga jobb som Förvaltningsjurist i Göteborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Göteborg som finns hos arbetsgivaren.

Koordinator till enheten Utredning och juridik

Ansök    Jan 14    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: • öka kvaliteten i undervisningen för att ö... Visa mer
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara en del av ett team där lösningsfokus, samordning och serviceinriktning är ledord. Då kan jobbet som koordinator inom avdelningen Styrning och ledning, enheten utredning och juridik, vara något för dig. Som koordinator är du en viktig resurs för ledningsgruppen i ett av våra fyra utbildningsområden. Du kommer dels att vara kontaktperson för rektorer och annan ledningspersonal i ett av utbildningsområdena, dels att tillsammans med tre övriga koordinatorer samordna och stötta i verksamhetsnära system och processer.

Grundskoleförvaltningen är en stor organisation där det behövs effektiva kontaktvägar. De centrala stödavdelningarna består av specialistfunktioner och i utbildningsområdena finns den verksamhetsnära ledningen av allt som sker i skolorna. Som koordinator kommer du utgöra en länk mellan dessa delar. Du har överblick över den centrala förvaltningen, digitala system som används och aktuella behov som framförs av rektorer.

Att vara kontaktperson innebär bland annat att vara den person som rektorer, biträdande rektorer m.fl. vänder sig till när de har frågor eller ställs inför dilemman. Du hjälper till att söka svaren och vägleder fram till rätt instans. Det förekommer också en hel del tillfällen när du blir spindeln i nätet, och flexibilitet är en viktig egenskap. Exempel på verksamhetsnära processer som behöver samordnas är personalutbildningar såsom introduktion av nyanställda rektorer och biträdande, anordnande av lovskola, sommarfritids samt att förbereda och skriva protokoll vid lokal facklig samverkan.

Exempel på system som du som koordinator kommer stötta rektorerna i är Stratsys, Göteborgs Stads verktyg för planering och uppföljning och DF Respons, verktyg för anmälan om kränkande behandling till huvudman. Du ansvarar även för att hålla utbildningar i dessa system och utveckla dem efter verksamhetens behov.

I rollen som koordinator kommer du samverka med samtliga avdelningar inom Grundskoleförvaltningen. Det är viktigt att du vill arbeta i team och utvecklas genom kollegialt lärande.

Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom pedagogik eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget samt god kännedom om grundskolans och grundsärskolans verksamhet.

Du har dokumenterad erfarenhet av att arbetat med digitala system och administrativa processer vilket innefattar såväl att handha systemen som att utbilda och handleda andra. Du har goda kunskaper om vanligt förekommande arbetsuppgifter för rektorer och vilka utmaningar det kan innebära. Det är dessutom meriterande om du har arbetslivserfarenhet av arbete på huvudmannanivå eller från en myndighet inom området skola. Du har arbetat processinriktat i teamsamverkan eller liknande. Att ha arbetat rådgivande och coachande är meriterande.

Som person är du serviceinriktad och lyhörd för verksamheternas behov. Du är strukturerad och noggrann och är intresserad av verksamhetsnära processer. Du tar initiativ, bidrar med förslag till förbättringar och ser det som självklart att stödja där det behövs. Då de uppdrag som kommer är varierande krävs hög grad av flexibilitet.

Du har lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift samt goda kunskaper inom Information- och kommunikationsteknik (IKT).

Vi ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

ÖVRIGT
Urvalet sker löpande under annonseringstiden.

I den här rekryteringen använder vi oss av arbetspsykologisk testning.

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Visa mindre

Föredragande jurist - tidsbegränsad

Ansök    Jan 17    Sveriges Domstolar    Förvaltningsjurist
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 280 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskild... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 280 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Vi erbjuder ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljö och likabehandling och anser att balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra. Vi arbetar även kontinuerligt med kvalitets- och utvecklingsarbete. Vi finns i trevliga och moderna lokaler i centrala Göteborg.Domstolen har för närvarande sex dömande avdelningar som var och en har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – skatterätt eller socialförsäkringsrätt. Migrationsmålen är numera fördelade över alla avdelningar. Avdelningarnas målkanslier samt enheten för registratur och arkiv leds av en målkanslichef och fyra enhetschefer. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av enheten för administrativt kansli och enheten för IT, säkerhet och service.Inledning
Förvaltningsrätten i Göteborg söker en eller flera föredragande jurister för tidsbegränsade vikariat.

”Som föredragande jurist känns mitt arbete viktigt och meningsfullt när jag tillsammans med domaren i målet bidrar till en opartisk rättstillämpning i varje enskilt mål. Det är också viktigt för mig att kunna ha balans i livet och släppa arbetet när jag går hem”.

Så här beskriver en föredragande jurist sitt arbete på Förvaltningsrätten i Göteborg och varför hen trivs så bra i sin roll.

Arbetsuppgifter
I din roll som föredragande jurist arbetar du både tillsammans med domstolens domare (rådmän och fiskaler) och även självständigt med att bereda mål inför avgörande. Du arbetar med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver förslag till domar och beslut samt deltar vid muntliga förhandlingar. Du ges också möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat utbildningar vid Domstolsakademin och genom interna utbildningar vid domstolen.

Vi söker nu ett flertal jurister för tidsbegränsade anställningar. Vilken avdelning du kommer att arbeta på planeras utifrån önskemål och verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Du har juristexamen är en skicklig jurist. Med det menar vi att du har goda juridiska kunskaper och en god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av juridiskt utredningsarbete på domstol.

Som föredragande jurist har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett gott omdöme. Du ska ha en god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en hög kapacitet att arbeta självständigt.

Övrigt
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som föredragande jurist och vad just du vill bidra med. Ange också gärna om det är något speciellt rättsområde som intresserar dig lite extra.

Vi vill att du bifogar ditt examensbevis och vi ber vi dig också att bifoga eventuella andra relevanta intyg.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Jurist

Ansök    Jan 4    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Fastighetskontoret är arbetsplatsen för dig som vill vara med och påverka utvecklingen av Göteborg. Med rollen som markägare skapar vi förutsättningar för framtidens boende och näringsliv i vår stad. Fastighetskontoret verkar under fastighetsnämnden som ansvarar för Göteborgs mark- och bostadspolitik och har en central roll i stadens tillväxt och utveckling. Vi är cirka 260 anställda och vårt kontor är centralt beläget nära Brunnsparken och Centralstatio... Visa mer
Fastighetskontoret är arbetsplatsen för dig som vill vara med och påverka utvecklingen av Göteborg. Med rollen som markägare skapar vi förutsättningar för framtidens boende och näringsliv i vår stad. Fastighetskontoret verkar under fastighetsnämnden som ansvarar för Göteborgs mark- och bostadspolitik och har en central roll i stadens tillväxt och utveckling.

Vi är cirka 260 anställda och vårt kontor är centralt beläget nära Brunnsparken och Centralstationen. Arbetsplatsen kännetecknas av öppenhet, god stämning och engagemang. Vi har spännande uppdrag och medarbetare med bred erfarenhet och stor kunskap. Hos oss får du stort ansvar och kan aktivt bidra till stadens utveckling.
Anta utmaningen, tillsammans bygger vi staden!

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och genom juridisk vägledning bidra till utvecklingen av framtidens Göteborg? Till enheten Juridik och ärendeprocess söker vi nu en kvalificerad jurist med fastighetsrättslig inriktning.
Fastighetskontoret företräder kommunen i dess egenskap av fastighetsägare. Som jurist ger du vägledning och utgör stöd för kontorets ledning och de olika verksamhetsavdelningarna i framför allt fastighetsrättsliga frågor. Till arbetsuppgifterna hör att medverka i stadsutvecklingsprojekt och förvaltning av stadens mark med juridisk rådgivning vid bl a avtalsskrivning och förhandling med externa parter samt inför politiska beslut. I din roll ingår också att agera ombud i tvister vid främst mark- och miljödomstol. Arbetet är omväxlande och innebär kontakter med många yrkeskategorier, såväl internt som externt.

Du kommer att ingå i en grupp om åtta jurister som bidrar med expertkunskap inom de olika rättsområden som kontoret verkar inom, exempelvis hyres- och arrenderätt, miljörätt, och offentlig upphandling. Till enheten Juridik och ärendeprocess hör även kontorets registratorer, arkivarier och nämndsekreterare.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har juristexamen och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom det fastighetsrättsliga området, gärna med inriktning mot plan- och bygglagstiftning samt fastighetsbildningsfrågor. Du bör ha viss processvana. Erfarenhet från arbete vid mark- och miljödomstol eller kommunal förvaltning med ansvar för plan- och bygglovsfrågor är särskilt meriterande. Du är van att arbeta självständigt med stort eget ansvar och är bra på att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Som person har du ett konsultativt och serviceinriktat arbetssätt och förmåga och intresse avatt arbeta tillsammans med andra. Du är pragmatisk utan att släppa på kravet på hög kvalitet i din rådgivning. Uppdraget kräver vidare att du har god analytisk förmåga, helhetssyn, gott omdöme och stor integritet.ÖVRIGT
Urval och intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden, så vänta inte med att ansöka.

Som medarbetare på fastighetskontoret i Göteborgs stad får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjligheter till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.
På fastighetskontoret arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans med vår idrotts- och friskvårdsförening erbjuder vi både träning och trivselaktiviteter, exempelvis hälsovecka, kräftskiva och bowlingturnering. Som anställd erbjuds du friskvårdsbidrag, cykelförmån, massage på arbetstid och träning på idrottsanläggningar till rabatterat pris.

Till rekryteringsföretag och annonsörer

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialrättsjurist till Socialförvaltningen Nordost

Ansök    Dec 17    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Socialförvaltningen Nordost arbetar för att ge invånare i nordöstra Göteborg en likvärdig och effektiv välfärd med möjlighet att leva trygga och självständiga liv. Förvaltningen ger stöd till individer och familjer enligt Socialtjänstlagen. Vi erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Dessutom arbetar förvaltningen aktivt med krisstöd, trygghetsfrågor, föreningsliv, folkhälsa samt kontakter med invånare... Visa mer
Socialförvaltningen Nordost arbetar för att ge invånare i nordöstra Göteborg en likvärdig och effektiv välfärd med möjlighet att leva trygga och självständiga liv. Förvaltningen ger stöd till individer och familjer enligt Socialtjänstlagen. Vi erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Dessutom arbetar förvaltningen aktivt med krisstöd, trygghetsfrågor, föreningsliv, folkhälsa samt kontakter med invånare och civilsamhälle.
Välkommen till en helt ny förvaltning i ett dynamiskt stadsområde - här jobbar vi för gemenskap och öppenhet med fokus på dem vi är till för!

ARBETSUPPGIFTER
Socialförvaltningen Nordost söker nu, tillsammans med Socialförvaltning Centrum, en socialrättsjurist. Tjänsten är organisatoriskt placerad i Nordost men kommer också till hälften ha som uppdrag att stötta Socialförvaltning Centrum. Som jurist hos oss blir du en del av avdelningen stab och kommunikation och är underställd kanslichefen. Avdelningen ansvarar för frågor kopplat till nämnd, utskott, registratur, juridik, arkiv, kommunikation, informationssäkerhet och IT. Du kommer arbeta tätt tillsammans med ytterligare en socialrättsjurist inom samma organisation samt tillsammans med jurister i övriga socialförvaltningar och nätverk över staden.

I tjänsten som jurist bistår du med kvalificerat juridiskt stöd till chefer och handläggare inom förvaltningen. I uppdraget ingår att säkerställa att förvaltningen har en rättssäker ärendehantering. Du kan få företräda nämnden i rätten. I uppdraget ingår bland annat att uppdatera juridisk information inom förvaltningens område, upprätta och säkerställa att rutiner och riktlinjer i verksamheten följer lagar och praxis, omvärldsbevaka och lämna analyser av rättsläget, kvalitetssäkra skrivelser till domstolar och myndigheter. Du kommer att vägleda socialsekreterare i lagstiftning, rättspraxis och handläggningsprocesser. Du identifierar kompetensutvecklingsbehov, planerar och genomför utbildningar och tar fram stödmaterial.

KVALIFIKATIONER
För den här tjänsten krävs att du har juristexamen eller motsvarande. Du ska även ha erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig förvaltning. Du behöver goda kunskaper i SoL, LVU, LVM, föräldrabalken, kommunallagen, offentlighets- och sekretesslagen och förvaltningslagen. Vi ser det som meriterande om du är notariemeriterad eller har erfarenhet av att arbeta med processföring i förvaltningsdomstol eller allmän domstol. Det är även meriterande om du har god kunskap inom avtalsrätt och GDPR samt erfarenhet av arbete med familjerättsliga frågor. Uppdraget kräver goda IT-kunskaper.

Som jurist är du mål- och resultatorienterad och stimuleras av att bidra till en effektiv och
kvalitetsmedveten organisation. Du har en god förmåga att arbeta systematiskt och prioritera på ett effektivt sätt. Du trivs i en roll där du får möjlighet att arbeta självständigt och ta stort ansvar, samtidigt som du värdesätter och själv bidrar till ett bra samarbete och verksamhetsutveckling inom förvaltningen.

För att lyckas i tjänsten behöver du ha en god analytisk och strategisk förmåga, vara lyhörd och kommunikativ samt ha god förmåga att kunna påverka andra. Tjänsten ställer också krav på att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Förvaltningsjurist

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens närmsta strategiska och administrativa stöd. Stab... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens närmsta strategiska och administrativa stöd. Staben ansvarar bland annat för verksamhetsplanering, samordning och uppföljning av universitetets verksamhet. Inom universitetsledningens stab finns sektionerna för arkiv och registratur, förvaltningsjuridik, gemensamma förvaltningens kansli samt ledningsstöd. Den sektion som du som förvaltningsjurist kommer att tillhöra är sektionen för förvaltningsjuridik.

Om du precis som oss inom sektionen brinner för ”handläggning av ärenden”, att ”utforma interna regelverk”, tycker det är kul att ”säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt och juridisk hög kvalitet” så är det här precis rätt jobb för dig. Vi hoppas också att du inte ser byråkrati som ett skällsord, och juridik som något nödvändigt ont, utan förutsättningar för att en myndighet kan fungera. Kanske tycker du till och med att det är riktigt roligt och lustfyllt med förvaltningsrätt.

Nedan beskrivs mer utförligt arbetsuppgifterna och de kvalifikationer vi söker. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningsjurist med fokus på dataskydd bistår du universitetsledningen, fakulteter, institutioner samt det övriga administrativa stödet med IT-relaterad juridik, dataskyddsfrågor samt allmän förvaltningsjuridik. Vidare ingår arbete med att utforma interna regelverk, riktlinjer och policys för universitetets verksamhet samt att delta i interna informations- och utbildningsinsatser.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:


• bistå verksamheten med juridisk rådgivning och expertis inom IT-relaterad juridik och dataskyddsfrågor, samt i arbetet med risk- och konsekvensbedömningar,
• att handlägga ärenden om registrerades rättigheter enligt dataskyddsförordningen,
• rådge i frågor om hantering av forskningsdata och den juridiska kontexten kring etikprövning,
• delta i utformningen av universitetets styrdokument och regler,
• delta i utbildningar, seminarier och informationsmöten för att informera om gällande regelverk och regeltillämpning.

Du kommer att samverka med andra inom universitetet och då särskilt övriga kompetenser inom dataskyddsgruppen, samt med universitetets externa dataskyddsombud.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen och några års arbetslivserfarenhet som jurist.

Starkt meriterande är aktuell erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor och IT-rätt. Meriterande är även erfarenhet av arbete vid universitet eller högskola av arbete inom området förvaltningsrätt. Vi ser gärna att du fullgjort notarietjänstgöring. Den utåtriktade rollen med många interna och externa kontaktytor förutsätter både social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga.

Du a?r mån om att arbeta enligt fo?rvaltningslagens besta?mmelser om en snabb, effektiv och ra?ttssa?ker handla?ggning och har förmågan att planera och strukturera ditt arbete, särskilt vid hög arbetsbelastning och stressade situationer. Som jurist har du förmåga att enkelt, professionellt och tydligt kommunicera med icke-jurister. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och vill bidra till gemenskap och god arbetsmiljö. Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förutsätter att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp och har en stark service- och ansvarskänsla

Anställning
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 18 månader, på heltid, 100%, med placering tillsvidare på sektionen för förvaltningsjuridik vid universitetsledningens stab. Tillträde enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande
Intervjuer kan komma att hållas löpande.

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta chefsjurist Sara Dahlberg, tel: 031-786 5711, epost: [email protected]

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-01-16.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Vikarierande socialrättsjurist till Socialförvaltningen Nordost

Ansök    Dec 20    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Socialförvaltningen Nordost arbetar för att ge invånare i nordöstra Göteborg en likvärdig och effektiv välfärd med möjlighet att leva trygga och självständiga liv. Förvaltningen ger stöd till individer och familjer enligt Socialtjänstlagen. Vi erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Dessutom arbetar förvaltningen aktivt med krisstöd, trygghetsfrågor, föreningsliv, folkhälsa samt kontakter med invånare... Visa mer
Socialförvaltningen Nordost arbetar för att ge invånare i nordöstra Göteborg en likvärdig och effektiv välfärd med möjlighet att leva trygga och självständiga liv. Förvaltningen ger stöd till individer och familjer enligt Socialtjänstlagen. Vi erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Dessutom arbetar förvaltningen aktivt med krisstöd, trygghetsfrågor, föreningsliv, folkhälsa samt kontakter med invånare och civilsamhälle.
Välkommen till en helt ny förvaltning i ett dynamiskt stadsområde - här jobbar vi för gemenskap och öppenhet med fokus på dem vi är till för!

ARBETSUPPGIFTER
Socialförvaltningen Nordost söker nu en socialrättsjurist för ett halvårs föräldravikariat med möjlighet till förlängning. Som jurist hos oss blir du en del av avdelningen stab och kommunikation och är underställd kanslichefen. Avdelningen ansvarar för frågor kopplat till nämnd, utskott, registratur, juridik, arkiv, kommunikation, informationssäkerhet och IT. Du kommer arbeta tätt tillsammans med ytterligare en socialrättsjurist inom samma organisation samt tillsammans med jurister i övriga socialförvaltningar och nätverk över staden.

I tjänsten som jurist bistår du med juridiskt stöd till chefer och handläggare inom förvaltningen. I uppdraget ingår att säkerställa att förvaltningen har en rättssäker ärendehantering. Du kan få företräda nämnden i rätten. I uppdraget ingår bland annat att uppdatera juridisk information inom förvaltningens område, upprätta och säkerställa att rutiner och riktlinjer i verksamheten följer lagar och praxis, omvärldsbevaka och lämna analyser av rättsläget, kvalitetssäkra skrivelser till domstolar och myndigheter. Du kommer att vägleda socialsekreterare i lagstiftning, rättspraxis och handläggningsprocesser. Du identifierar kompetensutvecklingsbehov, planerar och genomför utbildningar och tar fram stödmaterial.

KVALIFIKATIONER
För den här tjänsten krävs att du har juristexamen eller motsvarande. Du ska även ha erfarenhet av kvalificerat handläggnings- eller utredningsarbete inom offentlig förvaltning. Du behöver goda kunskaper i SoL, LVU, LVM, föräldrabalken, kommunallagen, offentlighets- och sekretesslagen och förvaltningslagen. Vi ser det som meriterande om du är notariemeriterad eller har erfarenhet av att arbeta med processföring i förvaltningsdomstol eller allmän domstol. Uppdraget kräver goda IT-kunskaper.

Som jurist är du mål- och resultatorienterad och stimuleras av att bidra till en effektiv och
kvalitetsmedveten organisation. Du har en god förmåga att arbeta systematiskt och prioritera på ett effektivt sätt. Du trivs i en roll där du får möjlighet att arbeta självständigt och ta stort ansvar, samtidigt som du värdesätter och själv bidrar till ett bra samarbete och verksamhetsutveckling inom förvaltningen.

För att lyckas i tjänsten behöver du ha en god analytisk och strategisk förmåga, vara lyhörd och kommunikativ samt ha god förmåga att kunna påverka andra. Tjänsten ställer också krav på att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Medarbetare till dataskyddsenheten

Ansök    Dec 6    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att bidra till att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor. Idag är vi drygt 700 anställda. Läs mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice ARBETSUPPGIFTER Vi är Göteborg! Nu söker vi dig som är jurist eller har an... Visa mer
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att bidra till att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor. Idag är vi drygt 700 anställda.
Läs mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice

ARBETSUPPGIFTER
Vi är Göteborg! Nu söker vi dig som är jurist eller har annan utbildning som bedöms som relevant för tjänsten och minst några års erfarenhet från praktiskt juridiskt arbete eller dataskyddsarbete.

Dataskyddsenheten är en central funktion inom Göteborgs Stad som bistår alla stadens förvaltningar och bolag med rådgivning, utbildning, stöd och efterlevnadskontroll inom dataskydd och dataskyddslagstiftning. Enheten består av elva specialister, med olika bakgrund och kompetens, som arbetar tillsammans för att tillhandahålla rollen som dataskyddsombud till staden.

Vi letar efter dig som är intresserad av dataskyddsfrågor, verksamhetsutveckling och frågor inom integritet, IT och juridik. Arbetet innebär vida kontakter med stadens olika verksamheter samtidigt som det också ger många juridiska, tekniska och praktiska utmaningar i en allt mer digitaliserad värld.

I den här rollen kommer du bland annat att:
- vara ansvarig för att leda och planera arbetet mot ett antal av de verksamheter som ingår i enhetens uppdrag
- arbeta med rådgivning inom dataskyddslagstiftning och dataskydd
- omvärldsbevaka och hålla verksamheterna informerade genom utbildningar, nyhetsrapportering och digitala kanaler
- genomföra efterlevnadskontroller hos verksamheterna och rapportera rekommendationer och iakttagelser till styrelser/nämnder
- arrangera och hålla i seminarier, nätverksträffar eller liknande kunskapshöjande åtgärder
- delta i olika projekt och vara del i verksamheternas dagliga arbete med dataskyddsfrågor
- bistå vid personuppgiftsincidenter och konsekvensbedömningar.

KVALIFIKATIONER
Du har en juristexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms som relevant för tjänsten och arbetslivserfarenhet antingen från praktiskt juridiskt arbete eller från dataskyddsarbete. Din förmåga att göra rättsutredningar och tillämpa juridisk metod applicerat på praktiska frågeställningar är god.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom offentlig sektor och kunskap om regelverken rörande offentlighet och sekretess, arkivering, etc. Det är också meriterande om du har goda kunskaper om dataskyddslagstiftningen liksom om du har erfarenhet av arbete i rollen som dataskyddsombud, dataskyddsansvarig eller liknande. Har du kunskaper inom något av områdena offentlig upphandling, digitalisering, IT-rätt, IT-säkerhet och/eller informationssäkerhet så är det också en merit.

För att lyckas i rollen behöver du vara en lagspelare men också en person som kan hantera stort ansvar på egen hand. Du är bra på att kommunicera både i tal och skrift och känner dig bekväm i rollen som föredragshållare. Du har en väl utvecklad känsla för service och en mycket god social förmåga samtidigt som du kan upprätthålla en hög integritet. Du arbetar systematiskt och kan prioritera för att genomföra uppdraget på ett effektivt sätt.

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt. På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Vi arbetar tillitsbaserat och hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete.

Vi erbjuder dig flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv. Intraservice har ett aktivt hälsoarbete och du erbjuds olika friskvårdsförmåner. Sedan flera år tillbaka är vi en miljödiplomerad arbetsplats.

Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer för att effektivisera processen, varför vi ber dig att söka så snart om möjligt. Dock kommer alla ansökningar inom ansökningstiden att beaktas.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Förvaltningsjurist

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens närmsta strategiska och administrativa stöd. Stab... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens närmsta strategiska och administrativa stöd. Staben ansvarar bland annat för verksamhetsplanering, samordning och uppföljning av universitetets verksamhet. Inom universitetsledningens stab finns sektionerna för arkiv och registratur, förvaltningsjuridik, gemensamma förvaltningens kansli samt ledningsstöd. Den sektion som du som förvaltningsjurist kommer att tillhöra är sektionen för förvaltningsjuridik.

Om du precis som oss inom sektionen brinner för ”handläggning av ärenden”, att ”utforma interna regelverk”, tycker det är kul att ”säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt och juridisk hög kvalitet” så är det här precis rätt jobb för dig. Vi hoppas också att du inte ser byråkrati som ett skällsord, och juridik som något nödvändigt ont, utan förutsättningar för att en myndighet kan fungera. Kanske tycker du till och med att det är riktigt roligt och lustfyllt med förvaltningsrätt.

Nedan beskrivs mer utförligt arbetsuppgifterna och de kvalifikationer vi söker. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Arbetsuppgifter

Som förvaltningsjurist med fokus på dataskydd bistår du universitetsledningen, fakulteter, institutioner samt det övriga administrativa stödet med IT-relaterad juridik, dataskyddsfrågor samt allmän förvaltningsjuridik. Vidare ingår arbete med att utforma interna regelverk, riktlinjer och policys för universitetets verksamhet samt att delta i interna informations- och utbildningsinsatser.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:bistå verksamheten  med juridisk rådgivning och expertis inom IT-relaterad juridik och dataskyddsfrågor, samt i arbetet med risk- och konsekvensbedömningar,att handlägga ärenden om registrerades rättigheter enligt dataskyddsförordningen,rådge i frågor om hantering av forskningsdata och den juridiska kontexten kring etikprövning,delta i utformningen av universitetets styrdokument och regler,delta i utbildningar, seminarier och informationsmöten för att informera om gällande regelverk och regeltillämpning.Du kommer att samverka med andra inom universitetet och då särskilt övriga kompetenser inom dataskyddsgruppen, samt med universitetets externa dataskyddsombud.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och några års arbetslivserfarenhet som jurist.

Starkt meriterande är aktuell erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor och IT-rätt. Meriterande är även erfarenhet av arbete vid universitet eller högskola av arbete inom området förvaltningsrätt. Vi ser gärna att du fullgjort notarietjänstgöring. Den utåtriktade rollen med många interna och externa kontaktytor förutsätter både social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga.

Du a?r mån om att arbeta enligt fo?rvaltningslagens besta?mmelser om en snabb, effektiv och ra?ttssa?ker handla?ggning och har förmågan att planera och strukturera ditt arbete, särskilt vid hög arbetsbelastning och stressade situationer. Som jurist har du förmåga att enkelt, professionellt och tydligt kommunicera med icke-jurister. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och vill bidra till gemenskap och god arbetsmiljö. Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förutsätter att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp och har en stark service- och ansvarskänsla.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, på heltid, 100%, med placering tillsvidare på sektionen för förvaltningsjuridik vid universitetsledningens stab. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillsättningsförfarande

Intervjuer kan komma att hållas löpande.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta chefsjurist Sara Dahlberg, tel: 031-786 5711, epost: [email protected]

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-01-21.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Kammarrätten i Göteborg söker nyutexaminerade jurister till Traineeprogram

Ansök    Dec 17    Sveriges Domstolar    Förvaltningsjurist
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Kammarrätten i Göteborg Styrkan i vårt rättssamhälle sitter både i månghundraåriga traditioner och förmågan till förnyelse. Som anställd i S... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Kammarrätten i Göteborg
Styrkan i vårt rättssamhälle sitter både i månghundraåriga traditioner och förmågan till förnyelse.

Som anställd i Sveriges domstolar blir du en del av båda. Därför satsar vi på engagerade, ansvarstagandemedarbetare som vill upprätthålla rättssamhället och samtidigt utvecklas som person.

Kammarrätten i Göteborg är den näst största av Sveriges fyra kammarrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål som överklagas från förvaltningsrätterna i Göteborg, Karlstad och Malmö.

I kammarrätten handläggs ett mycket stort antal olika slags mål. Vanliga måltyper är socialförsäkringsmål, skattemål och mål som gäller tvång mot person, t.ex. mål om omhändertagande av barn och unga, s.k. LVU-mål. Andra exempel är upphandlingsmål, mål om utlämnande av allmän handling och mål om laglighetsprövning av kommunala beslut. Vanligt förekommande är också mål om ekonomiskt bistånd, mål som gäller tillstånd att inneha vapen, serveringstillstånd och körkort samt kriminalvårdsmål. Kännetecknande för rättskipningen i kammarrätten är den mycket stora variationen av mål.

I kammarrättens uppdrag ingår ett ansvar för den fyraåriga domarutbildningen som fullgörs genom bl.a. utbildning av kammarrättsfiskaler fram till förordnande som kammarrättsassessorer. Kammarrätten anställer också löpande nyexaminerade jurister inom ramen för ett traineeprogram.

Kammarrätten är centralt belägen i Göteborg och har ungefär 120 medarbetare. Organisationen består av tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Vår gemensamt framtagna medarbetarpolicy ger uttryck för vad vi anser vara ett gott medarbetarskap och består av tre samverkande delar – laganda, ansvar och engagemang.

Inledning
Är du nyutexaminerad jurist, eller i slutet av din juristutbildning, och vill pröva att arbeta i allmän förvaltningsdomstol? Vill du få en unik möjlighet att tidigt i din karriär testa arbetet i överrätt? Efter tio månader som traineejurist kommer du att vara väl rustad för din framtida karriär, både i och utanför domstol.

I mars 2022 startar en ny omgång av traineeprogrammet vid Kammarrätten i Göteborg.

Arbetet innebär 
Som traineejurist arbetar du på samma sätt som domstolens föredragande jurister. Du gör rättsutredningar, föredrar mål som ska avgöras och skriver förslag till domar och beslut. Du kan också få delta vid muntliga förhandlingar. Vi erbjuder dig ett viktigt och meningsfullt arbete med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter inom olika rättsområden. Du får arbeta med många av de varierande måltyper som avgörs av de allmänna förvaltningsdomstolarna, det kan exempelvis vara körkortsmål, mål om ekonomiskt bistånd eller tvångsvård av unga. Du får även genomgå ett utbildningspaket i domstolens regi.

Som traineejurist arbetar du tio månader i kammarrätten. Traineeprogrammet ger dig en unik möjlighet att pröva arbete i överrätt redan i inledningen av din yrkeskarriär.

Kravprofil
Vi söker dig som

- har tagit examen vid juristprogrammet med mycket gott resultat, tidigast den 1 februari 2021 och senast i början av februari 2022
- har lätt för att arbeta självständigt
- har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är ansvarsfull, engagerad och noggrann
- har lätt för att samarbeta med kollegor och
- har ett mycket gott omdöme.

Urval och tillsättning
Utöver de formella kraven kommer hänsyn att tas till om du under dina studier har visat ett särskilt intresse för offentlig rätt eller förvaltningsprocessrätt. Du ska i ditt personliga brev motivera vad du kan bidra med som traineejurist utifrån kravprofilen. Dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet är avgörande vid rekryteringen. Kammarrätten strävar efter jämställdhet och ökad mångfald vid tillsättningen av anställningarna.

Ansökan
Ansökan ska ha kommit in till kammarrätten senast den 24 januari 2022. Du gör en ansökan för denna anställning via vårt rekryteringsverktyg Varbi – Du loggar in som arbetssökande. Därefter följer du anvisningarna i systemet.

Till ansökan ska bifogas studieintyg, examensbevis och ett personligt brev där du beskriver varför du söker anställning som traineejurist. Har du inte fått ditt examensbevis kan du komplettera med det, dock senast den 10 februari 2022. Examensbevis ska ha kommit in till kammarrätten innan beslut om anställning meddelas.

Ansökningarna kommer att behandlas löpande. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del i urvalsprocessen.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad med början den 1 mars 2022 till och med den 31 december 2022 (allmän visstidsanställning).

Antal platser: En eller flera

Lön: Månadslön

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Jurister rättsligt stöd till Göteborg

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Vi behöver fler jurister, som kan tänk... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Vi behöver fler jurister, som kan tänka strategiskt och kreativt. Det handlar om allt från att stödja våra handläggare att alltid fatta korrekta beslut enligt gällande lagar och regler, till att ge stöd i IT-utveckling och dataskyddsfrågor. Det handlar även om att utveckla och förädla regelverket bakom de 21 miljoner beslut Försäkringskassan fattar varje år, så att det blir tydligare och mer förutsägbart.

Ansvar och arbetsuppgifter

Arbetet som jurist inom en försäkringsavdelning innebär ett särskilt ansvar för en korrekt och likformig tillämpning av socialförsäkringen och annan gällande lagstiftning. Med utgångspunkt i den rättsliga styrningen ansvarar du för att bevaka rättsutvecklingen inom försäkringsområdet där du verkar. Genom att vara ett nära rättsligt stöd till handläggare och till utvecklingsverksamhet bidrar du till en god rättslig kvalitet. Du stödjer chefer och medarbetare i rättsliga frågor och delar med dig av din kunskap. Du bidrar till gott samarbete både inom avdelningen och med andra avdelningar, inklusive myndighetens Rättsavdelning. Som jurist hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Nu söker vi jurister till följande försäkringsavdelningar: Sjukförsäkring, Funktionsnedsättning och varaktigt nedsatt arbetsförmåga, Nationell tandvård internationell vård och arbetsmarknadsstöd, Gemensamma försäkringsfrågor och Barn och familj.

Vi söker dig som


• har jur.kand.- eller juristexamen
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• kommunicerar klart, tydligt och strukturerat i både tal och skrift
• samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål
• har erfarenhet av juridiskt arbete exempelvis på myndighet eller domstol

Det är meriterande om du


• har goda kunskaper i förvaltningsrätt och socialförsäkringsjuridik
• har goda kunskaper i offentlighet och sekretess, övrig myndighetsjuridik inklusive dataskyddsfrågor
• har kunskaper inom internationell EU-lagstiftning
• har kunskaper inom aktuell avdelnings försäkringsområde

 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Placering på någon av följande orter: Stockholm, Göteborg, Malmö eller Umeå

Kontakt


Rekryterande chefer för frågor om tjänsten: Per-Arne Dahlberg: (Sjukförsäkring) 010-116 94 37. Maria Ekengren: (Funktionsnedsättning) 010-116 18 18. Kristina Boija: (Gemensamma försäkringsfrågor) 010-116 15 68. Vivianne Yllenius: (Nationell tandvård, internationell vård och arbetsmarknadsstöd) 010-111 78 25. Pia Rydqvist: (Barn och familj) 010-111 60 62.

HR-specialist för frågor om rekryteringsprocessen: Jenny Nilsson 010-111 43 60 (Kajsa Söderlund 010-111 65 99 under perioden 18 - 26 november). Fackförbundet ST: Annika Borg 010-116 34 74, Anne Catrine Gemzell 010-111 25 29. Saco-S: Maria Lindgren 010-113 43 67. Seko: Johanna Grundström 010-115 30 44.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 6 december 2021. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Jurist till Jämställdhetsmyndigheten

Målet för jämställdhetsarbetet i Sverige är att kvinnor och män ska ha samma makt och möjligheter att forma samhället och sina egna liv. Arbetet omfattar bland annat frågor om inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete och kroppslig integritet. Jämställdhetsmyndigheten, som inrättades den 1 januari 2018, ska säkerställa att regeringens jämställdhetspolitik får genomslag genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken. Myndigh... Visa mer
Målet för jämställdhetsarbetet i Sverige är att kvinnor och män ska ha samma makt och möjligheter att forma samhället och sina egna liv. Arbetet omfattar bland annat frågor om inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete och kroppslig integritet.

Jämställdhetsmyndigheten, som inrättades den 1 januari 2018, ska säkerställa att regeringens jämställdhetspolitik får genomslag genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken. Myndighetens uppgift är att samordna, följa upp och på olika sätt ge stöd inom jämställdhetens områden.

Nu söker vi en jurist som vill utvecklas med oss! 

Arbetsuppgifter

Som jurist på Jämställdhetsmyndigheten kommer du att vara juridiskt stöd i frågor som rör myndigheten och förvalta det juridiska stödet inom myndigheten. Du kommer att arbeta under chefsjuristen med att ge juridiskt stöd till myndighetens medarbetare och chefer. 

Arbetet omfattar bland annat upphandlingsarbete och övriga förvaltningsrättsliga frågor samt att ta fram och kvalitetssäkra olika typer av dokument, till exempel myndighetsbeslut, styrdokument, remissvar och andra yttranden. Du kommer också att medverka i utvecklingsprojekt och intern utbildning inom myndigheten samt i utredningsarbete inom myndighetens politikområde.

Kvalifikationer


• juris kandidatexamen eller juristexamen
• flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet                                     
• flerårig erfarenhet av arbete med offentlig upphandling inkl. avtalsarbete
• mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska språket både muntligt och i skrift
• erfarenhet och kunskaper i offentlighet- och sekretess (TF och OSL)
• erfarenhet och kunskaper i förvaltningsrätt

Vi ser det som meriterande om du har


• erfarenhet av myndighetens sakfrågor
• erfarenhet av remissarbete 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. De personliga egenskaper vi särskilt värdesätter är:


• En mycket god förmåga att arbeta med andra i olika yrkeskategorier samt att skapa och upprätthålla goda relationer i yrkesmässiga sammanhang
• Att du visar ödmjukhet inför din egen roll och för andra, samt är prestigelös i ditt förhållningssätt
• Att du har ett strategiskt och proaktivt tänk kopplat till juridikens möjligheter och begränsningar
• Att du är strukturerad och ordningsam samt har förmåga att se helheter och samband

Anställningsinformation

Tjänsten är placerad på Jämställdhetsmyndighetens kontor i Angered. På grund av Covid-19-pandemin arbetar vi för tillfället digitalt i stor utsträckning. Resor i tjänsten kan förekomma.

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

Praktisk information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Anna Tingbäck, chefsjurist, 031-392 90 49. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Mona Axelsson, HR-strateg, 031-392 90 81. Fackliga kontaktpersoner för Saco-S Jennifer Bolin 031–392 90 21 och Robert Kristiansen ST 031–392 90 83.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Jämställdhetsmyndigheten välkomnar sökanden med olika erfarenheter och bakgrunder.

Välkommen med din ansökan senast 31 oktober. Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Visa mindre

Rättsliga experter till Rättsavdelningen på Försäkringskassan

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.   Är du beredd att göra skillnad?  F... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

 

Är du beredd att göra skillnad? 

Försäkringskassan behöver fler jurister, som kan tänka strategiskt och kreativt. Det handlar om att utveckla och förädla regelverket bakom de 21 miljoner beslut Försäkringskassan fattar varje år, så att det blir tydligare och mer förutsägbart. Framförallt handlar det om att använda dina kunskaper och erfarenheter till att göra skillnad för enskilda människor och hela samhället. Det är ett stort ansvar. Vill du dela det med oss?

Försäkringskassan genomför nu flera förändringar som påverkar Rättsavdelningens uppdrag, arbetsformer och organisation. Tre centrala insatser är att stärka och utveckla arbetet med den rättsliga styrningen av myndigheten och det rättsliga utvecklingsarbetet samt att skapa ett rättsligt stöd som arbetar nära våra handläggare. Rättsavdelningens kärnuppgifter kommer från och med årsskiftet vara att stå för dels rättslig styrning, dels rättsligt utvecklingsarbete. Det interna rättsliga stödet i socialförsäkringsfrågor kommer i fortsättningen bedrivas på respektive försäkringsavdelning. Breddningen och förstärkningen av det rättsliga arbetet på Rättsavdelningen gör att vi nu behöver anställa fler jurister.

 

Ansvar och arbetsuppgifter

Arbetet som rättslig expert på Rättsavdelningen innebär att ansvara för, utveckla och leda den rättsliga styrningen av Försäkringskassans verksamhet. Det betyder att arbeta med rättslig styrning till verksamhetens olika delar och vara föreskrivande i det rättsliga utvecklingsarbetet. Vi analyserar de olika regelverk som styr Försäkringskassans verksamhet och genomför rättslig uppföljning. Genom rättslig styrning och regelutveckling skapar du förutsättningar för en enhetlig och korrekt rättstillämpning på Försäkringskassan. Rättsavdelningen för myndighetens talan i prejudikatfrågor och i högsta domstolsinstans. Vi svarar på remisser från riksdagen, regeringen och andra myndigheter. Vi har även ansvaret för det strategiska arbetet för en god förvaltningskultur och för det rättsliga arbetets digitala transformation. Rättsavdelningen är stabsfunktion i rättsliga frågor till styrelse och generaldirektör.

Rättsavdelningens arbete med rättslig styrning och rättsligt utvecklingsarbete kommer från årsskiftet att vara organiserade i verksamhetsområdena Rättslig styrning respektive Utveckling och samordning. Som rättslig expert arbetar du självständigt, med stort eget ansvar och mandat. Du bidrar till ett gott samarbete både inom avdelningen och med andra avdelningars rättsfunktioner.

Nu söker vi flera rättsliga experter till Rättsavdelningen och de olika områdena. Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete, med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi utgår i vårt arbete från Försäkringskassans etiska kod och värderar en god arbetsmiljö.  Medarbetarna har möjlighet att arbeta en viss del av sin arbetstid på distans. 

 

Vi söker dig som


• har juristexamen
• är notariemeriterad eller har erfarenhet av juridiskt arbete i domstol
• är stabil och har förmåga att skapa förtroende hos olika samarbetspartners
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål
• har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

 

Det är meriterande om du har, en eller flera


• mycket goda kunskaper i socialförsäkringsjuridik
• goda kunskaper i EU-rätt
• goda kunskaper i offentlighet- och sekretess, IT rätt samt diskrimineringslagen
• erfarenhet av internationellt juridiskt arbete
• erfarenhet från kammarrätt eller Högsta förvaltningsdomstolen tex. som assessor
• erfarenhet av arbete i Regeringskansliet
• annan relevant erfarenhet från myndighet
• erfarenhet och god förmåga av processföring i domstol i högre instans
• erfarenhet och god förmåga av att leda projekt

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Övrigt

Rekryteringen avser en eller flera tillsvidaretjänster, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Stationeringsort är Stockholm, Malmö, Göteborg eller Sundsvall. 

 

Kontakt


Vill du veta mer om anställningarna är du välkommen att kontakta rekryterande chefer Angelica Bagger 010-111 47 95, Moa Beijer 010-116 45 32, Henrik Nordler 010-111 83 89 och Annacarin Rathsman 010-118 69 77. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta: HR specialist Jenny Nilsson 010-111 43 60. Vid fackliga frågor kontakta Fackförbundet ST: Behzad Barkhodaee 010-116 22 96, Saco-S: Maria Lindgren 010-113 43 67, Seko: Johanna Grundström 010-115 30 44.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 19 december. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Jurist - Vikariat

Ansök    Okt 1    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Lokalförvaltningen skapar miljöer där livet får ta plats genom att bygga, anpassa och förvalta lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag är 150 000 göteborgare verksamma i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som vi sköter om. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en hyresjurist till fastighetsstaben på fastighetsavdelningen. Detta är ett vikariat som sträcker sig tom 2022-... Visa mer
Lokalförvaltningen skapar miljöer där livet får ta plats genom att bygga, anpassa och förvalta lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag är 150 000 göteborgare verksamma i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som vi sköter om.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en hyresjurist till fastighetsstaben på fastighetsavdelningen. Detta är ett vikariat som sträcker sig tom 2022-09-30. Fastighetsavdelningen har rollen som fastighetsägare och ansvarar för att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler med god teknisk status och nöjda hyresgäster. Detta uppnås genom ett nära samarbete med våra hyresgäster och dess verksamheter, lokalförvaltningens övriga avdelningar och andra aktörer i staden. Fastighetsavdelningen är internt beställare av investeringsprojekt, planerade underhållsåtgärder, reparationer samt tillsyn och skötsel.

Arbetet som hyresjurist på fastighetsavdelningen består av att handlägga hyresjuridiska frågor i nära samarbete med avdelningens övriga jurister, förvaltare och ledning. I uppdraget ingår också att stödja hela förvaltningen med juridisk rådgivning, främst inom hyresjuridik. Genom detta arbete bidrar du till att skapa största möjliga nytta för förvaltningen och bidra till dess måluppfyllelse. I rollen samverkar och samarbetar du med övriga avdelningar/områden/enheter inom lokalförvaltningen samt med övriga förvaltningar i Göteborgs Stad på ett processorienterat sätt.

Dina arbetsuppgifter;
• Genomföra omförhandlingar/hyresförhandlingar av hyresavtal avseende inhyrt och uthyrt lokalbestånd.
• Hantera uppsägningar från externa hyresgäster i det egna beståndet samt hantera uppsägningar avseende inhyrda lokaler
• Hyra ut och hyres sätta lokaler i eget bestånd till externa hyresgäster.
• Driva hyresjuridiska ärenden i nära samarbete med förvaltare och ledningen.
• Löpande avtalsförvaltning i form av arkivering, avtalstolkning etc.
• Omvärldsbevaka och följa branschutvecklingen.
• Ansvara för att upprätthålla och utveckla rutiner och styrande dokument inom området
• Representera lokalförvaltningen/nämnden i hyresnämnden enligt delegationsordningKVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen från juridisk högskoleutbildning. För att passa in i rollen som hyresjurist hos oss på lokalförvaltningen är det meriterande om du tidigare har arbetat med förhandlingar och har erfarenhet av fastighetsbranschen samt hyreslagstiftning. Vidare är det meriterande att du har erfarenhet av arbete i en processorienterad och politiskt styrd organisation.

Vi ser även att du:
• Arbetar utifrån kundperspektiv med ett lösningsorienterat förhållningssätt
• Van att arbeta självständigt
• Strukturerad och noggrann
• God kommunikativ förmåga i både tal och skrift
• Förmåga att skapa förtroendefulla relationer
• Förmåga att planera och prioritera
• Analytisk förmåga
• Utvecklingsinriktad
• Samarbetsinriktad
ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Våra medarbetare har breda och varierade kompetenser. Vi arbetar i trevliga lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykel förmåner. Vi på Lokalförvaltningen arbetar för ett hållbart arbetsliv. Med detta menar vi att du skall kunna kombinera ett spännande och givande yrkesliv med ett hållbart och rikt liv utanför arbetet. Vi strävar efter att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män och en spridning när det gäller ålder på enheten. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Junior förvaltningsjurist

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens strategiska och administrativa stöd. Staben ansva... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens strategiska och administrativa stöd. Staben ansvarar bla för verksamhetsplanering, samordning och uppföljning av universitetets verksamhet. Inom staben finns sektionerna för arkiv och registratur, förvaltningsjuridik, gemensamma förvaltningens kansli samt ledningsstöd. 

Vi söker nu en junior förvaltningsjurist till vår sektion för förvaltningsjuridik. Om du som vi brinner för ”handläggning av ärenden”, att ”utforma interna regelverk” och  ”säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt och juridisk hög kvalitet” så är det här rätt jobb för dig. Nedan beskrivs mer utförligt arbetsuppgifterna och de kvalifikationer vi söker. Kontakta oss gärna så berättar vi mer. Läs hela annonsen på arbetsgivarens webbplats här.

Arbetsuppgifter
Som junior förvaltningsjurist deltar du i sektionens arbete med att bistå universitetsledningen, fakulteter och institutioner i förvaltnings- och högskolejuridiska frågor. Det ingår arbete med att utforma interna regelverk, riktlinjer och policys för universitetets verksamhet samt att delta i interna informations- och utbildningsinsatser. I arbetsuppgifterna ingår bla att: 


• bistå med juridisk rådgivning med förvaltningsrättsligt fokus inom verksamheten,
• handlägga ärenden rörande misstänkt vilseledande vid examination,
• handlägga ärenden rörande utlämnande av allmänna handlingar,
• delta i utbildningar, seminarier och informationsmöten för att informera om gällande regelverk och regeltillämpning,
• delta i utformningen av universitetets styrdokument och regler

Kvalifikationer
Vi söker dig som är nyutexaminerad jurist sedan maximalt ett år tillbaka. Tidigare erfarenhet av juridiskt arbete inom förvaltningsrätt är meriterande. Den utåtriktade rollen med interna och externa kontaktytor förutsätter social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Du är mån om att arbeta enligt förvaltningslagens bestämmelser om snabb, effektiv och rättssäker handläggning och har förmågan att planera och strukturera ditt arbete, särskilt vid hög arbetsbelastning och stressade situationer. Som jurist har du förmåga att enkelt, professionellt och tydligt kommunicera med icke-jurister. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och vill bidra till gemenskap och god arbetsmiljö. Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning. Som jurist är du pragmatisk och lösningsorienterad och  kanprioritera i ärenden som åläggs dig. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förutsätter att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp och har en stark service- och ansvarskänsla.

Anställning
Anställningen är ett vikariat på heltid,100%, tom oktober 2022 eller tills ordinarie är åter, placering tills vidare vid sektionen för förvaltningsjuridik. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-10-03. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten. Universitetet tillämpar individuell lönesättning.Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Förvaltningsjurist

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens närmsta strategiska och administrativa stöd. Stab... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens närmsta strategiska och administrativa stöd. Staben ansvarar bla för verksamhetsplanering, samordning och uppföljning av universitetets verksamhet. Inom staben finns sektionerna för arkiv och registratur, förvaltningsjuridik, gemensamma förvaltningens kansli samt ledningsstöd. Du kommer att tillhöra sektionen för förvaltningsjuridik.

Om du brinner för ”handläggning av ärenden”, att ”utforma interna regelverk”, att ”säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt och juridisk hög kvalitet” så är det rätt jobb för dig. Du inte ser byråkrati som ett skällsord, och juridik som något nödvändigt ont, utan förutsättningar för att en myndighet kan fungera. Kanske tycker du till och med att det är riktigt roligt och lustfyllt med förvaltningsrätt. Läs hela annonsen här.

Arbetsuppgifter
Du bistår i förvaltnings- och högskolejuridiska frågor, med att utforma interna regelverk, riktlinjer och policys för universitetets verksamhet samt att delta i interna informations- och utbildningsinsatser.

I arbetsuppgifterna ingår bla att: 


• bistå med juridisk rådgivning och expertis med förvaltningsrättsligt fokus inom verksamheten,
• handlägga ärenden rörande utlämnande av allmänna handlingar,
• svara på remisser och handlägga tillsynsärenden,
• delta i utformningen av universitetets styrdokument och regler,
• delta i utbildningar, seminarier och informationsmöten för att informera om gällande regelverk och regeltillämpning.

Kvalifikationer
Vi söker dig med juristexamen och minst 8 års arbetslivserfarenhet av självständigt juridiskt arbete. Aktuell erfarenhet vid universitet eller högskola av arbete inom området förvaltningsrätt är meriterande, liksom erfarenhet av ärendehandläggning och intern juridisk rådgivning vid myndighet. Vi ser gärna att du fullgjort notarietjänstgöring. Den utåtriktade rollen med interna och externa kontaktytor förutsätter både social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga.

Du a?r mån om att arbeta enligt fo?rvaltningslagens besta?mmelser om en snabb, effektiv och ra?ttssa?ker handla?ggning och har förmågan att planera och strukturera ditt arbete, särskilt vid hög arbetsbelastning och stressade situationer. Som jurist har du förmåga att enkelt, professionellt och tydligt kommunicera med icke-jurister. Det är viktigt med en god samarbetsförmåga och att bidra till gemenskap och god arbetsmiljö. Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förutsätter att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp och har en stark service- och ansvarskänsla.

Anställning
Anställningen är tillsvidare, heltid, 100%, med placering tills vidare på sektionen för förvaltningsjuridik. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-10-22.  

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Medarbetare med juridisk kompetens till dataskyddsenheten

Ansök    Jun 4    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi levererar tjänster till stadens förvaltningar och bolag, vilket bland annat innebär att utveckla och tillhandhålla gemensamma arbetssätt, verktyg, IT-stöd och mallar. Våra verksamhetsområden är HR, ekonomi och operativt inköp, IT, kommunikation, ledning och styrning, servicecenter, vård och omsorg samt utbildn... Visa mer
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi levererar tjänster till stadens förvaltningar och bolag, vilket bland annat innebär att utveckla och tillhandhålla gemensamma arbetssätt, verktyg, IT-stöd och mallar. Våra verksamhetsområden är HR, ekonomi och operativt inköp, IT, kommunikation, ledning och styrning, servicecenter, vård och omsorg samt utbildning, kultur och fritid.
Vi är cirka 700 anställda, och är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor.
Läs mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice


ARBETSUPPGIFTER
Vi är Göteborg! Nu söker vi dig som är jurist eller har annan utbildning som bedöms som relevant för tjänsten och minst några års erfarenhet från praktiskt juridiskt arbete eller dataskyddsarbete.

Dataskyddsenheten är en central funktion inom Göteborgs Stad som bistår alla stadens förvaltningar och bolag med rådgivning, utbildning, stöd och efterlevnadskontroll inom dataskydd och dataskyddslagstiftning. Enheten består av elva specialister, med olika bakgrund och kompetens, som arbetar tillsammans för att tillhandahålla rollen som dataskyddsombud till staden. Idag är majoriteten jurister.

Vi söker nu fler medarbetare med olika kompetens, men med ett gemensamt intresse för dataskyddsfrågor. Vi letar efter dig som är intresserad av verksamhetsutveckling och frågor inom integritet, IT och juridik. Arbetet innebär vida kontakter med stadens olika verksamheter samtidigt som det också ger många juridiska, tekniska och praktiska utmaningar i en allt mer digitaliserad värld.

I den här rollen kommer du bland annat att:
- vara ansvarig för att leda och planera arbetet mot ett antal av de verksamheter som ingår i enhetens uppdrag
- arbeta med rådgivning inom dataskyddslagstiftning och dataskydd
- omvärldsbevaka och hålla verksamheterna informerade genom utbildningar, nyhetsrapportering och digitala kanaler
- genomföra efterlevnadskontroller hos verksamheterna och rapportera rekommendationer och iakttagelser till styrelser/nämnder
- arrangera och hålla i seminarier, nätverksträffar eller liknande kunskapshöjande åtgärder
- delta i olika projekt och vara del i verksamheternas dagliga arbete med dataskyddsfrågor
- bistå vid personuppgiftsincidenter och konsekvensbedömningar

KVALIFIKATIONER
Du har en juristexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms som relevant för tjänsten. Du har arbetslivserfarenhet antingen från praktiskt juridiskt arbete eller dataskyddsarbete. Du har en god förmåga att göra rättsutredningar och tillämpa juridisk metod applicerat på praktiska frågeställningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom offentlig sektor och kunskap om regelverken rörande offentlighet och sekretess, arkivering, etc. Det är också meriterande om du har goda kunskaper om dataskyddslagstiftningen liksom om du har erfarenhet av arbete i rollen som dataskyddsombud, dataskyddsansvarig eller liknande. Har du kunskaper inom något av områdena offentlig upphandling, digitalisering, IT-rätt, IT-säkerhet och/eller informationssäkerhet så är det också en merit.

För att lyckas i rollen behöver du vara en lagspelare men också en person som kan hantera stort ansvar på egen hand. Du är bra på att kommunicera både i tal och skrift och känner dig bekväm i rollen som föredragshållare. Du har en väl utvecklad känsla för service och en mycket god social förmåga samtidigt som du kan upprätthålla en hög integritet. Du arbetar systematiskt och kan prioritera för att genomföra uppdraget på ett effektivt sätt.

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.

På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete. Vi erbjuder dig flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv. Intraservice har ett aktivt hälsoarbete och du erbjuds olika friskvårdsförmåner.

Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan och att bli en viktig pusselbit i vårt lagbygge!

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer för att effektivisera processen, varför vi ber dig att söka så snart om möjligt. Dock kommer alla ansökningar inom ansökningstiden att beaktas.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Regionjurist inom IT och digitalisering

Beskrivning Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret är vi drygt 1500 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare. Våra avdelningar arbetar med frågor som rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kommunikation, ekonomi, H... Visa mer
Beskrivning
Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret är vi drygt 1500 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Våra avdelningar arbetar med frågor som rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kommunikation, ekonomi, HR, inköp och IT.

Juridiska enheten inom Koncernkontoret i Västra Götalandsregionen arbetar dels med att tillvarata Västra Götalandsregionens intressen i rättsliga frågor, dels med att lämna kvalificerad juridisk rådgivning till Västra Götalandsregionens olika verksamheter. På enheten finns 12 tjänster. Centrala rättsområden för Västra Götalandsregionens verksamheter är kommunalrätt, offentlig upphandling, offentlighet och sekretess, förvaltningsrätt, hälso- och sjukvårdsrätt, konkurrensrätt, avtalsrätt, personuppgiftsbehandling och IT-rätt.

Ditt uppdrag
Vi söker nu en regionjurist inom området digitaliserings- och IT-juridik. Tjänsten innebär att du är ett kvalificerat juridiskt expertstöd vid digitaliseringen av hälso- och sjukvården och i utvecklingen av informationssäkerhets- och IT-säkerhetsarbetet i Västra Götalandsregionen.

Arbetet innebär bland annat att ge löpande juridiskt stöd till IT-, säkerhets- och inköpsorganisationen i samband med upphandling och kravställning av nya IT-lösningar, att granska IT-avtal och dataskyddsrelaterade avtal (såsom PuB-avtal) och att delta med juridisk rådgivning i samband med Västra Götalandsregionens dataskydds- och informationssäkerhetsarbete (exempelvis i samband med risk- och sårbarhetsanalyser, informationsklassningar och konsekvensanalyser).

I arbetsuppgifterna ingår även att bidra till att utveckla arbetsprocesser inom området, medverka vid framtagande av styrande dokument, lämna yttranden i juridiska frågor, hålla i utbildnings- och informationsinsatser och i övrigt vara behjälplig i de ärenden som förekommer på juridiska enheten.

De juridiska frågor som uppkommer spänner över många rättsområden såsom avtalsrätt, dataskydd och sekretess. Rådgivningen sker i nära samarbete med andra kvalificerade jurister.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på https://insidan.vgregion.se/min-anstallning/formaner/

Du får möjlighet att arbeta med omfattande och komplexa projekt som har stor betydelse för samhället tillsammans med andra kompetenta medarbetare inom olika professioner. Arbetet utförs med frihet och självständighet och du har stort inflytande över hur du utför dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som förutom juristexamen har flera års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete inom något av de rättsområden som tjänsten omfattar.

Vi ser det meriterande om du har:
Erfarenhet av arbete med dataskyddsjuridik och upprättande av IT-avtal är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av juridiskt arbete inom politiskt styrd organisation.

Vem är du?
Förutom goda juridiska kunskaper och förmåga att arbeta snabbt, noggrant och självständigt ställs höga krav på att du är lyhörd och flexibel och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är initiativrik och drivande med hög integritet. Du arbetar prestigelöst i samarbete med andra och kommunicerar på ett förtroendefullt sätt i olika sammanhang. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

- Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
- Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
- Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Arbetet innebär resor främst inom Västra Götalandsregionen men även nationellt.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Jurist inom socialrätt till dataskyddsenheten

Ansök    Jun 4    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi levererar tjänster till stadens förvaltningar och bolag, vilket bland annat innebär att utveckla och tillhandhålla gemensamma arbetssätt, verktyg, IT-stöd och mallar. Våra verksamhetsområden är HR, ekonomi och operativt inköp, IT, kommunikation, ledning och styrning, servicecenter, vård och omsorg samt utbildn... Visa mer
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi levererar tjänster till stadens förvaltningar och bolag, vilket bland annat innebär att utveckla och tillhandhålla gemensamma arbetssätt, verktyg, IT-stöd och mallar. Våra verksamhetsområden är HR, ekonomi och operativt inköp, IT, kommunikation, ledning och styrning, servicecenter, vård och omsorg samt utbildning, kultur och fritid.
Vi är cirka 700 anställda, och är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor.
Läs mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice


ARBETSUPPGIFTER
Vi är Göteborg! Nu söker vi dig som är jurist och har kompetens inom socialrättens område.

Dataskyddsenheten är en central funktion inom Göteborgs Stad som bistår alla stadens förvaltningar och bolag med rådgivning, utbildning, stöd och efterlevnadskontroll inom dataskydd och dataskyddslagstiftning. Enheten består av elva specialister, med olika bakgrund och kompetens, som arbetar tillsammans för att tillhandahålla rollen som dataskyddsombud inom staden. Idag är majoriteten jurister.

Vi söker nu fler medarbetare, med olika kompetens, men med ett gemensamt intresse för dataskyddsfrågor. Vi letar efter dig som är intresserad av verksamhetsutveckling och frågor inom integritet, IT och juridik. Arbetet innebär vida kontakter med stadens olika verksamheter samtidigt som det också ger många juridiska, tekniska och praktiska utmaningar i en allt mer digitaliserad värld. Ofta är arbetet komplext och kunskaper krävs inom andra juridiska områden för att navigera rätt rörande skyddet för personuppgifter. Just nu har vi ett behov av att förstärka med kompetens inom socialrätt.

I den här rollen kommer du bland annat att:
- vara ansvarig för att leda och planera arbetet mot ett antal av de verksamheter som ingår i enhetens uppdrag, särskilt med inriktning mot socialtjänst, funktionsstöd och kommunal hälso- och sjukvård
- arbeta med rådgivning inom dataskyddslagstiftning och dataskydd
- omvärldsbevaka och hålla verksamheterna informerade genom utbildningar, nyhetsrapportering och digitala kanaler
- genomföra efterlevnadskontroller hos verksamheterna och rapportera rekommendationer och iakttagelser till styrelser/nämnder
- arrangera och hålla i seminarier, nätverksträffar eller liknande kunskapshöjande åtgärder
- delta i olika projekt och vara del i verksamheternas dagliga arbete med dataskyddsfrågor

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom juridik och mycket goda kunskaper om juridisk metod. Du har både kunskaper och erfarenhet från socialrättens område.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom offentlig sektor . Det är också meriterande om du har kunskaper inom dataskyddskyddslagstiftning, men det är inte något krav.

För att lyckas i rollen behöver du vara en lagspelare men också en person som kan hantera stort ansvar på egen hand. Du är bra på att kommunicera både i tal och skrift och känner dig bekväm i rollen som föredragshållare. Du har en väl utvecklad känsla för service och en mycket god social förmåga samtidigt som du kan upprätthålla en hög integritet. Du arbetar systematiskt och kan prioritera för att genomföra uppdraget på ett effektivt sätt.

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.

På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete. Vi erbjuder dig flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv. Intraservice har ett aktivt hälsoarbete och du erbjuds olika friskvårdsförmåner.

Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan och att bli en viktig pusselbit i vårt lagbygge!

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer för att effektivisera processen, varför vi ber dig att söka så snart om möjligt. Dock kommer alla ansökningar inom ansökningstiden att beaktas.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Upphandlingsjurist till Inköp och upphandling i Göteborg stad

Ansök    Maj 17    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
ARBETSUPPGIFTER Då en av våra upphandlingsjurister tillika nämndsekreterare kommer att vara föräldraledig under ca ett års tid söker vi nu en vikarie till vår grupp med fyra jurister på förvaltningen. I rollen som upphandlingsjurist är du med och bidrar till att Inköp och upphandlings upphandlingar hanteras affärsmässigt och juridiskt korrekt. Du kommer till en upphandlingsorganisation i framkant, där du får möjlighet att arbeta med upphandling och inköpsf... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER
Då en av våra upphandlingsjurister tillika nämndsekreterare kommer att vara föräldraledig under ca ett års tid söker vi nu en vikarie till vår grupp med fyra jurister på förvaltningen. I rollen som upphandlingsjurist är du med och bidrar till att Inköp och upphandlings upphandlingar hanteras affärsmässigt och juridiskt korrekt. Du kommer till en upphandlingsorganisation i framkant, där du får möjlighet att arbeta med upphandling och inköpsfrågor inom ett brett verksamhetsområde.

Du tillhandahåller juridisk rådgivning till upphandlingskollegor och övriga delar i förvaltningen. Framförallt i upphandlingsprocessen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att hantera frågor om utlämnande av allmänna handlingar och sekretessprövning.

I rollen som nämndsekreterare sköter du sammanträdesrutiner, bevakar och förbereder nämndärenden, skriver protokoll, hanterar expediering samt arvodesrapportering för nämndens ledamöter. Vi bedömer att denna del av tjänsten omfattar ca 40 %.
Du kommer att tillhöra upphandlingsavdelningen som består av cirka 40 kompetenta upphandlare/upphandlingsledare, upphandlingsassistenter, jurister och avtalscontrollers uppdelat på fyra enheter. I rollen som nämndsekreterare stöttar du förvaltningsdirektör.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har juristexamen eller motsvarande och några års relevant arbetslivserfarenhet.

Vi ser gärna att du arbetat med upphandlingar/upphandlingsjuridik enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) och har god förståelse för lagstiftningens möjligheter och begränsningar.
Då rollen till stor del är en rådgivande roll ser vi det också som meriterande om rådgivning ingår eller har ingått i dina arbetsuppgifter som jurist.

För att snabbt komma in i rollen som nämndsekreterare ser vi gärna att du har erfarenhet av detta sedan tidigare. Detta är dock inget krav men du bör ha goda kunskaper i kommunallag, förvaltningslag och offentlighets- och sekretesslag samt kännedom inom dataskyddsförordningen (GDPR).

Som person är du prestigelös, du har ett utåtriktat arbetssätt med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du kan strukturera komplicerade frågor och kommunicera lösningar på rättsliga frågeställningar på ett tydligt sätt, såväl muntligt som skriftligt. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet.

Vårt arbete med urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Vill du veta lite mer om oss och hur det är att arbeta på förvaltningen, läs mer på vår jobba hos oss-sida! http://goteborg.se/jobbapainkopochupphandling Följ oss även gärna på LinkedIn. https://www.linkedin.com/company/gbginkop/

Vårt erbjudande
Hos oss får du tillsammans med kunniga och härliga kollegor arbeta med ett meningsfullt uppdrag som påverkar och gör skillnad för många. Vi vill att vår arbetsplats präglas av dialog och samarbete och främjar ett hållbart arbetsliv med balans. Vi arbetar i trevliga lokaler mitt inne i stan och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner.

Övrigt
I den här rekryteringen använder vi oss av arbetspsykologiska test för att säkerställa en jämlik och rättvis behandling. Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Studentmedarbetare

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Är du juriststudent och vill ha ett meriterande extrajobb? Som studentmedarbetare hos oss får du praktisk ... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Är du juriststudent och vill ha ett meriterande extrajobb? Som studentmedarbetare hos oss får du praktisk yrkeserfarenhet inom ditt utbildningsområde samtidigt som du knyter kontakter och utvecklar ditt professionella nätverk. 

Gruppen med förvaltningsjurister inom universitetsledningens stab, sektionen för förvaltningsjuridik, vid gemensamma förvaltningen ger ett universitetsövergripande stöd inom förvaltnings- och högskolerättsliga frågor vid universitetet. Nu söker vi en studentmedarbetare som primärt kommer att bistå juristerna med administrativt stöd kring handläggning av disciplinära ärenden avseende studenter. 

I högskoleförordningens kap 10 framgår när universitetet får vidta disciplinära åtgärder mot student, t.ex. vid försök till vilseledande vid examination. Vid misstanke om disciplinär förseelse upprättar berörd institution en anmälan till rektor. Ärenden inkomna till rektor handläggs sedan av förvaltningsjurist och en handläggare. När ärendet är färdigutrett är standardförfarandet att det behandlas i universitetets Disciplinnämnd, som fattar beslut om eventuella åtgärder. Som sekreterare i nämnden sitter en förvaltningsjurist, som har stöd av en handläggare. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att primärt bistå förvaltningsjuristerna med administrativt stöd kring handläggning av dessa disciplinära ärenden. Detta innefattar bl.a. att bistå med att upprätta dokument såsom förelägganden, kallelser, sammanfattande promemorior inför sammanträdena och beslutsmeddelanden. Detta innefattar också att bistå vid utredning av ärendena samt vid utredning av juridiska frågor rörande disciplinärenden. Även administrativt stöd inom andra arbetsområden kan bli aktuellt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som studerar juridik på juristprogrammet vid svenskt lärosäte, eller som just har avslutat din utbildning.

Vi önskar att du är noggrann, med hög integritet och en god pedagogisk förmåga. Som person är du samarbetsinriktad och tar gärna egna initiativ. Tidigare arbete med liknande uppgifter är meriterande.

Anställning
Anställningen är tidsbegränsad på 1,5 månad, på halvtid 50%, med placering vid universitetsledningens stab. Tillträde i juni 2021 enligt överenskommerlse. 

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Chefsjurist Sara Dahlberg, e-post: [email protected], tel.: 031-786 5711

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-06-06.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Jurist till Myndighetsavdelningen, Förskoleförvaltningen

Ansök    Maj 18    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Göteborgs Stads förskoleförvaltning omfattar cirka 390 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med cirka 30 000 barn. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla förskolan utifrån våra gemensamma inriktningar: Förskolan lägger grunden för barnens fortsatta utbildning En rolig trygg och lärorik förskola för alla barn Vi u... Visa mer
Göteborgs Stads förskoleförvaltning omfattar cirka 390 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med cirka 30 000 barn. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla förskolan utifrån våra gemensamma inriktningar:

Förskolan lägger grunden för barnens fortsatta utbildning
En rolig trygg och lärorik förskola för alla barn
Vi utvecklar förskolan tillsammans
Vi satsar mer där det behövs mest


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en jurist på vikariat från augusti 2021 till augusti 2022 med eventuell möjlighet till förlängning.

Myndighetsavdelningen för Förskoleförvaltningen hanterar frågor som rör nämnden, sköter uppbyggnaden av styrande dokument, arkiv och diarieföring. Avdelningen stöttar förvaltningen i olika juridiska frågor och ansvarar för placering av barn till alla våra förskolor. Uppdraget för avdelningen är att utöva tillsyn av fristående förskoleverksamheter och att ge ett administrativt stöd till chefer i förvaltningen. Avdelningen har även kontakt med olika myndigheter. Det finns 130 medarbetare och en ledningsgrupp på 7 personer på Myndighetsavdelningen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som jurist kommer att bestå i att vara chefsstöd i juridiska frågeställningar samt utreda och utveckla processer inom myndighetsavdelningen och för förskoleförvaltningen. Det kan till exempel handla om att bistå i framtagande av konsekvensbedömningar, upprättande av avtal, sekretessprövning vid utlämning av allmänna handlingar, frågeställningar rörande tolkning av skollagen. I tjänsten ingår även hantering av ärenden gentemot rättsinstanser. Din roll hos oss är viktig och din förmåga att kommunicera och vägleda i juridiska frågor är central i denna tjänst. Du kommer att ingå i en enhet med två delar varav den ena består av förvaltningsjurist, utredare, nämndsekreterare, arkivarie och registrator och den andra av tillsynshandläggare och jurist för tillsyn av fristående verksamheter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Juristexamen
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter motsvarande minst 3 år, såsom kvalificerade utredningar och analyser.
• God förmåga att formulera dig i tal och skrift samt en vana av att skriva rapporter och beslut.
• Tidigare erfarenhet av att ha arbetat med myndighetsutövning.
• Minst 2 års erfarenhet av att ha gjort sekretessbedömningar utifrån OSL.

Meriterande är erfarenhet inom något av följande insiktsområden: skolförfattningar, associationsrätt, ekonomiska regelverk, arbetsmiljö- och arbetsrätt samt pedagogik.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vilket för oss innebär att du är bra på att samverka med många olika yrkesgrupper och har goda kommunikativa förmågor i både tal och skrift. Vi behöver dig som är analytisk och noggrann, har hög integritet, god samarbetsförmåga och är lösningsorienterad.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Visa mindre

Upphandlingsjurist med förvaltningsrättslig inriktning

Ansök    Apr 9    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsfrågor i Göteborgs Stad är samlade i en förvaltning under Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning. Det är en politiskt styrd verksamhet där nämndens uppdrag är att ha det övergripande ansvaret för kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, att för hela stadens räkning anordna arbetsmarknadspolitiska åtgärder och att i övrigt ta de initiativ som behövs för att främja sysselsättningssituationen. Uppdrag... Visa mer
Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsfrågor i Göteborgs Stad är samlade i en förvaltning under Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning. Det är en politiskt styrd verksamhet där nämndens uppdrag är att ha det övergripande ansvaret för kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, att för hela stadens räkning anordna arbetsmarknadspolitiska åtgärder och att i övrigt ta de initiativ som behövs för att främja sysselsättningssituationen. Uppdraget är att vi tillsammans skapar förutsättningar för studier och arbete. Målet för nämnden är en stad där människor jobbar och försörjer sig själva, att bidra till att Göteborg är en företags- och tillväxtvänlig stad, att de upphandlingar som genomförs skapar mervärde för göteborgarna och att bidra till att Göteborgs Stad är en attraktiv arbetsgivare med goda arbetsvillkor.

Förvaltningens två stora avdelningar är Arbetsmarknadsavdelningen och Vuxenutbildningsavdelningen. Till det finns stödavdelningarna Ledningsstab, HR och kansli, Ekonomi och inköp samt Kommunikation och IT. Tillsammans är vi ca 250 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsmarknad och vuxenutbildning söker upphandlings-och avtalsjurist. Tjänsten är placerad vid Ledningsstaben Avdelningen ansvarar för specialistkompetens och processer inom upphandling, uppföljning- och analys samt utredning.

Arbetsmarknad och vuxenutbildningsverksamheten upphandlar större delen av sitt behov av SFI, KOMVUX och arbetsmarknadsinsatser från externa leverantörer med en uppskattad volym av ca 450 MSEK/år.

Tjänsten riktar sig till dig som är jurist och har dokumenterad flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig upphandling och avtal. Du kommer att arbeta med juridisk kvalitetssäkring av upphandlingar och avtal, löpande upphandlingsrättslig rådgivning, samt domstolsprocesser. Ditt arbete kommer också att innefatta utveckling av upphandlingsfunktionens interna upphandlingsrättsliga stöd, samt inkludera kvalitetssäkrande insatser i i upphandlingsarbetet med att utveckla interna processer och rutiner. Dina insatser kommer därigenom vara ett viktigt bidrag i förvaltningens uppbyggnad av såväl strategisk som operativ upphandlingsrättslig och avtalsrättslig kompetens.

Du kommer även att arbeta med andra juridiska frågor inom förvaltningens verksamhetsområde. I arbetet ingår bl.a. att kvalitetssäkra beslut och interna styrdokument, men även löpande juridisk utredning och rådgivning, att hålla i utbildningar inom myndigheten, samt att delta i samverkansgrupper och utvecklingsprojekt. Framträdande rättsområden är t.ex. skollag, offentlighet och sekretess, allmän förvaltnings- och kommunalrätt samt dataskydd. Ditt stöd har ofta en avgörande betydelse för vår verksamhet och vi törs utlova att du sällan kommer att ha tråkigt på arbetet.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har juristexamen och erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har bred juridisk kompetens med tyngdpunkt i upphandlings- och avtalsrätt och minst fyra års relevant erfarenhet inom offentlig förvaltning. Du har god stilistisk förmåga och kan såväl muntligen som skriftligen redogöra för komplicerade juridiska frågor. Som person är du utåtriktad, driven, målorienterad, analytisk och serviceinriktad. Du har en hög förmåga att arbeta i team, är genuint intresserad av förvaltningens uppdrag och är en person som gör lagkamraterna bättre.
ÖVRIGT
Arbetsmarknad och vuxenutbildning har nyrenoverade aktivitetsbaserade lokaler på Brogatan 4.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal. Visa mindre

Rättsliga experter till Rättsavdelningen på Försäkringskassan

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete som spelar en viktig roll i människors liv. Vi är en av Sveriges största myndigheter och finns över hel... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete som spelar en viktig roll i människors liv. Vi är en av Sveriges största myndigheter och finns över hela landet vilket innebär att det finns goda möjligheter till utveckling och rörlighet. Att arbeta med ständiga förbättringar är en viktig del för att nå vårt mål att öka allmänhetens förtroende. De flesta av våra medarbetare arbetar i team där alla får ta ett stort ansvar för det gemensamma arbetet. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi arbetar också aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla får lika möjligheter.

Vi söker flera rättsliga experter till Rättsavdelningen
Rättsavdelningen ansvarar för, utvecklar och leder den rättsliga styrningen av Försäkringskassans verksamhet. Det innebär att avdelningen arbetar med rättslig styrning och stöd till verksamhetens olika delar. Vi analyserar de olika regelverk som styr Försäkringskassans verksamhet och genomför rättslig kvalitetsuppföljning. Rättsavdelningen för även myndighetens talan i olika rättsliga instanser och behandlar remisser från riksdagen, regeringen och andra myndigheter. Rättsavdelningen består av tre verksamhetsområden. De rättsliga experterna arbetar självständigt och är organiserade i team med olika ansvarsområden utifrån de olika socialförsäkringsområden som Försäkringskassan ansvarar för.

Ansvar och arbetsuppgifter
Uppgiften som rättslig expert innebär att du tillsammans med övriga rättsliga experter i teamet genom rättslig styrning och regelutveckling, driver arbetet för en enhetlig och korrekt rättstillämpning av socialförsäkringen i Försäkringskassan. Teamet arbetar med normerande styrdokument och Försäkringskassans vägledningar inom aktuellt försäkringsområde. Tillsammans med de processjuridiska enheterna bevakar teamet tillämpningen av socialförsäkringen och driver fram rättspraxis och prejudikat. 

Vi söker dig som:


• har juristexamen
• är notariemeriterad eller har erfarenhet av juridiskt arbete i domstol
• är stabil och har förmåga att skapa förtroende hos olika samarbetspartners
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål
• har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 

Det är meriterande om du:


• har erfarenhet och god förmåga av att leda projekt
• har mycket goda kunskaper i socialförsäkringsjuridik
• har goda kunskaper i EU-rätt, särskilt avseende regleringen av socialförsäkringen 
• har erfarenhet från kammarrätt eller Högsta förvaltningsdomstolen
• har erfarenhet av arbete i Regeringskansliet
• har annan relevant erfarenhet från myndighet

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Rekryteringen avser en eller flera tillsvidaretjänster samt en tidsbegränsad tjänst t.o.m. 15 mars 2022. Samtliga är heltidstjänster med tillträde enligt överenskommelse, men helst så snart som möjligt. Provanställning kan bli aktuellt. Stationeringsort är Stockholm, Malmö, Göteborg eller Sundsvall.

Om du har frågor
Vill du veta mer om anställningarna är du välkommen att kontakta rekryterande chefer Marita Öberg, 010-111 30 08 och Annacarin Rathsman, 010-118 69 77. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta: HR-specialist Liza Andersson, 010-111 44 95. Vid fackliga frågor kontakta Fackförbundet ST: Behzad Barkhodaee, 010-116 22 96, Saco-S: Erika Nordlander, tel. 010-114 78 75, Seko: Johanna Grundström, 010-115 30 44.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 12 mars 2021. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Planeringsledare inriktning utredning och skoljuridik

Ansök    Apr 26    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: • öka kvaliteten i undervisningen för att ö... Visa mer
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara en del av ett team där juridiskt perspektiv, samarbete, lyhördhet och elevfokus är ledord? Då kan du vara rätt person för denna tjänst. Vi söker en planeringsledare till enheten Utredning och skoljuridik, vilken återfinns inom grundskoleförvaltningens avdelning Kvalitet, samordning och utveckling.

Grundläggande syften för enheten är att verka för likvärdighet och att bidra till kvalitetsutveckling i skolverksamheten. Enheten har ansvar för att tillhandahålla skoljuridiskt stöd dels genom att vara tillgängliga för frågor och ge vägledning, dels genom att uppmärksamma och analysera brister som framkommer i tillsyner och klagomål, dels genom att tillhandahåller olika verktyg som underlättar för rektorer och utbildningschefer att göra rätt ur skoljuridiskt perspektiv. Enheten hanterar bl a kontakter med myndigheter på skolområdet, tar emot och utreder klagomål på huvudmannanivå, beslutar om mottagande i grundsärskolan och handhar anmälningar om kränkande behandling till huvudman.

På enheten ingår arbetsuppgifter som till exempel att:
• Ge råd och stöd vid tolkningar av centrala lagar och regler på skolområdet
• Hålla utbildningar för lärare och rektorer
• Handlägga ärenden till grundskolenämnden och dess individutskott
• Bistå rektorer och utbildningschefer med råd och stöd i tillsynsärenden från Skolinspektionen, BEO, DO, IVO och JO
• Genomföra huvudmannautredningar av klagomål på utbildningen
• Delta i handläggning av en del elevbeslut tex mottagande i grundsärskolan, elevers längre utlandsvistelser och särskild undervisning
• Genomföra utredningar av verksamheten med skoljuridiskt perspektiv
• Leda eller delta i processutveckling och utvecklingsprojekt
• Utarbeta rutiner och riktlinjer för förvaltningsgemensamma processer
• Delta i enhetens utvecklingsarbete
• Delta i uppföljning och analys av enhetens ansvarsområde i syfte att utveckla utbildningen i stadens skolor

I rollen som planeringsledare kommer du arbeta i nära samverkan med en andra personer med liknande uppdrag. Det är därför viktigt att du vill arbeta i team och utvecklas genom kollegialt lärande. I rollen som planeringsledare ingår också omvärldsbevakning inom verksamhetsområdet samt att samverka med andra förvaltningar, kommuner eller organisationer i frågor som berör utbildningsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med för uppdraget relevant högskoleutbildning och med god kännedom om grundskolans och grundsärskolans verksamhet. Vår bedömning är att utbildning inom pedagogik, juridik eller statsvetenskap är ett krav för uppdraget.

Vidare har du:
• Goda kunskaper om skollag och övriga skolförfattningar.
• Minst 2 års arbetslivserfarenhet av arbete på huvudmannanivå eller från en myndighet på skolområdet.
• God kunskap om och erfarenhet av att göra analyser, självständigt ta fram utredningar, rapporter, handlägga ärenden till Skolinspektionen och andra tillsynsmyndigheter samt till nämnd.
• Arbetat processinriktat i teamsamverkan eller liknande och arbetat i politiskt styrd organisation.
• Erfarenhet av samverkan med myndigheter på skolområdet tex Skolinspektionen.

Du har god samverkanskompetens och perspektivmedvetenhet och kan både driva processer och vara lyhörd inför andra. Du behöver också kunna arbeta rådgivande till rektorer med ett coachande förhållningssätt.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Visa mindre

Förvaltningsjurist till Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen

Ansök    Feb 5    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Göteborg befinner sig mitt i ett utvecklingssprång. Staden växer kraftigt och arbetar för att bli en grön och nära storstad. Utmaningarna är många och komplexa. Staden ska leverera välfärdstjänster till en växande befolkning samtidigt som det sker betydande utveckling inom stadsutveckling och infrastruktur. Staden har också ett starkt fokus på arbetet med social hållbarhet för att skapa jämlika livsvillkor för göteborgarna. Ambitionen är att göra Göteborg ... Visa mer
Göteborg befinner sig mitt i ett utvecklingssprång. Staden växer kraftigt och arbetar för att bli en grön och nära storstad. Utmaningarna är många och komplexa. Staden ska leverera välfärdstjänster till en växande befolkning samtidigt som det sker betydande utveckling inom stadsutveckling och infrastruktur. Staden har också ett starkt fokus på arbetet med social hållbarhet för att skapa jämlika livsvillkor för göteborgarna. Ambitionen är att göra Göteborg till en föregångsstad, en stad som tillhör alla. En livlig, tolerant och välmående stad. En hållbar stad öppen för världen.

I Göteborgs stad finns idag 54 äldreboende i kommunal regi, 340 korttidsplatser och 30 öppna träffpunkter för seniorer. Cirka 8400 personer är beviljad hemtjänst och omkring 15?000 personer får kommunal hälso- och sjukvård varje år. Den nya förvaltningen för äldre samt vård och omsorg kommer bestå av över 8000 medarbetare som gemensamt driver den verksamheten varje dag. Vi kommer ha ett stort fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning för att skapa bästa förutsättningar för kärnverksamheten. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation.

ARBETSUPPGIFTER
I ditt uppdrag som förvaltningsjurist kommer du att arbeta konsultativt med att stötta och rådge chefer och medarbetare i lagstiftning och regelverk som styr kommunal och offentlig verksamhet.

I ditt uppdrag ingår att bistå med juridisk rådgivning vid överklaganden och hantering av förelägganden och viten, att bistå nämndsekreterare och handläggare inför beslut i nämnd och utskott, att kvalitetssäkra olika skrivelser och projekt och att delta i handläggning av komplicerade juridiska ärenden. Andra exempel på arbetsuppgifter som kan ingå i tjänsten är att skriva yttranden till myndigheter, medborgare och andra aktörer, att genomföra rättsutredningar, att ge stöd till verksamheterna i att upprätta, tolka och granska avtal, samt att författa styrande dokument.

Vi söker dig som aktivt följer rättsutvecklingen och tar de initiativ som behövs för att förvaltningen ska vara uppdaterad på de lagar och regler som gäller. Det kan därför innebära att du vid behov genomför utbildnings-, utvecklings- och informationsinsatser inom förvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Du har juristexamen med kunskaper inom förvaltningslagen, kommunallagen, offentlighet- och sekretesslagen, arkivlagen, dataskyddsförordningen och annan lag och förordning som styr myndighetshantering av information, dokumentation och handläggning av ärenden.

Du har gedigen yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning, gärna från en kommun. För att kunna utföra ditt uppdrag på ett bra sätt krävs att du har erfarenhet av att arbeta konsultativt genom att stödja olika yrkesgrupper.

Du har helhetssyn och kan överblicka ditt eget ansvarsområde och sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde.

Du har mycket god kommunikativ förmåga och kan på ett pedagogiskt sätt delge andra information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt och anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

Du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du agerar på egen hand utifrån vad situationen kräver utan att behöva stöd av andra. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Välkommen att söka tjänsten!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Som medarbetare i Göteborgs Stads Äldre samt vård- och omsorgsförvaltning jobbar du för en meningsfull vardag och service av hög kvalitet för alla invånare. Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

Vad kan vi erbjuda dig?
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Förvaltningsjurist med upphandlingsrättslig inriktning

Ansök    Feb 18    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsfrågor i Göteborgs Stad är samlade i en förvaltning under Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning. Det är en politiskt styrd verksamhet där nämndens uppdrag är att ha det övergripande ansvaret för kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, att för hela stadens räkning anordna arbetsmarknadspolitiska åtgärder och att i övrigt ta de initiativ som behövs för att främja sysselsättningssituationen. Uppdrag... Visa mer
Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsfrågor i Göteborgs Stad är samlade i en förvaltning under Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning. Det är en politiskt styrd verksamhet där nämndens uppdrag är att ha det övergripande ansvaret för kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, att för hela stadens räkning anordna arbetsmarknadspolitiska åtgärder och att i övrigt ta de initiativ som behövs för att främja sysselsättningssituationen. Uppdraget är att vi tillsammans skapar förutsättningar för studier och arbete. Målet för nämnden är en stad där människor jobbar och försörjer sig själva, att bidra till att Göteborg är en företags- och tillväxtvänlig stad, att de upphandlingar som genomförs skapar mervärde för göteborgarna och att bidra till att Göteborgs Stad är en attraktiv arbetsgivare med goda arbetsvillkor.

Förvaltningens två stora avdelningar är Arbetsmarknadsavdelningen och Vuxenutbildningsavdelningen. Till det finns stödavdelningarna Ledningsstab, HR och kansli, Ekonomi och inköp samt Kommunikation och IT. Tillsammans är vi ca 250 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsmarknad och vuxenutbildning söker upphandlings-och avtalsjurist. Tjänsten är placerad vid Ledningsstaben Avdelningen ansvarar för specialistkompetens och processer inom upphandling, uppföljning- och analys samt utredning.

Arbetsmarknad och vuxenutbildningsverksamheten upphandlar större delen av sitt behov av SFI, KOMVUX och arbetsmarknadsinsatser från externa leverantörer med en uppskattad volym av ca 450 MSEK/år.

Tjänsten riktar sig till dig som är jurist och har dokumenterad flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig upphandling och avtal. Du kommer att arbeta med juridisk kvalitetssäkring av upphandlingar och avtal, löpande upphandlingsrättslig rådgivning, samt domstolsprocesser. Ditt arbete kommer också att innefatta utveckling av upphandlingsfunktionens interna upphandlingsrättsliga stöd, samt inkludera kvalitetssäkrande insatser i i upphandlingsarbetet med att utveckla interna processer och rutiner. Dina insatser kommer därigenom vara ett viktigt bidrag i förvaltningens uppbyggnad av såväl strategisk som operativ upphandlingsrättslig och avtalsrättslig kompetens.

Du kommer även att arbeta med andra juridiska frågor inom förvaltningens verksamhetsområde. I arbetet ingår bl.a. att kvalitetssäkra beslut och interna styrdokument, men även löpande juridisk utredning och rådgivning, att hålla i utbildningar inom myndigheten, samt att delta i samverkansgrupper och utvecklingsprojekt. Framträdande rättsområden är t.ex. skollag, offentlighet och sekretess, allmän förvaltnings- och kommunalrätt samt dataskydd. Ditt stöd har ofta en avgörande betydelse för vår verksamhet och vi törs utlova att du sällan kommer att ha tråkigt på arbetet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har juristexamen och erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har bred juridisk kompetens med tyngdpunkt i upphandlings- och avtalsrätt och minst fyra års relevant erfarenhet inom offentlig förvaltning. Du har god stilistisk förmåga och kan såväl muntligen som skriftligen redogöra för komplicerade juridiska frågor. Som person är du utåtriktad, driven, målorienterad, analytisk och serviceinriktad. Du har en hög förmåga att arbeta i team, är genuint intresserad av förvaltningens uppdrag och är en person som gör lagkamraterna bättre.
ÖVRIGT
Arbetsmarknad och vuxenutbildning har nyrenoverade aktivitetsbaserade lokaler på Brogatan 4.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal. Visa mindre

Förvaltningsjurist till Grundskoleförvaltningen

Ansök    Feb 8    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att ... Visa mer
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!

Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
* öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
* skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
* öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som förvaltningsjurist har sin utgångspunkt i offentligrättsliga frågor. Som förvaltningsjurist förväntas du ge juridisk rådgivning till chefer och medarbetare inom förvaltningen med fokus på förvaltningsrätt, kommunalrätt, offentlighet- och sekretess, dataskydd och upphandlings- och avtalsrätt. Då Grundskolan ansvarar för elevhälsovården ingår även att bistå i juridiska frågor inom hälso-och sjukvårdens rättsområden så som Patientdatalag och Patientsäkerhetslag.

Som för förvaltningsjurist rådger du i frågor som handlar om kommunalt beslutsfattande, delegation, överklagande i domstol, verkställighet, offentlighet och sekretess, informationshantering, dataskyddsfrågor, central myndighetsutövning mm. Du stöttar förvaltningen i att upprätta, tolka och granska avtal och verkar för att rättssäkerheten hos myndigheten upprätthålls genom att delta i arbetet med att säkra ärendehanterings- och beslutsprocesser, utöva viss internkontroll och upprätta och granska styrdokument och beslutsunderlag. Arbetsuppgifterna är varierande och utgår från förvaltningens behov och du kommer stötta i enskilda sakfrågor och ärenden på grundläggande nivå till att utföra rättsutredningar på mer strategisk nivå.

Då ärenden kräver särskild juridisk kompetens kommer du förbereda yttranden till myndigheter, domstol, JO mm samt underlag inför beslut i nämnd och utskott eller på delegation. En viktig del i arbetet är att bevaka rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att förvaltningen ska vara uppdaterad på de regler som gäller och du kommer enskilt eller tillsammans med andra sakkunniga att ta fram styrdokument och hålla utbildningar för såväl medarbetare och chefer i stödprocesserna som i utbildningsverksamheten.

Arbetet är självständigt men kräver ett stort mått av samverkan inom avdelningen och med de olika verksamheterna i organisationen. Grundskoleförvaltningen är under uppbyggnad och över tid utvecklas förvaltningen och verksamhetens behov förändras varvid fokus för uppdraget kommer variera.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har juristexamen och god kunskap i offentligrätt såsom förvaltningsrätt och kommunalrätt liksom övriga lagar och regelverk som styr kommunal och offentlig förvaltning. Vi ser helst att du har arbetat i liknande befattning tidigare och har yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning, gärna från en kommun samt erfarenhet av att arbeta konsultativt, men det är inget krav.

För att lyckas i uppdraget krävs god kunskap om och förståelse för den politiska beslutsprocess som styr kommunal och offentlig verksamhet samt erfarenhet av juridiskt arbete med ärendehantering på myndighet, domstol eller annan liknande juridisk arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Att ha arbetat som tex nämnd- eller kommunsekreterare är meriterande likaså om du arbetat som kommunjurist eller som förvaltningsjurist vid annan utbildningsförvaltning.

Som person har du integritet, ett gott omdöme och ett högt säkerhetsmedvetande. Att vara flexibel och kunna prioritera är viktigt för att trivas i rollen parallellt med förmågan att kunna strukturera och arbeta målinriktat. Du har förmåga att ta initiativ och arbeta självständigt, men måste tycka om att jobba tillsammans med andra och vara medskapande. Eftersom tjänsten till stor del innebär en konsultativ roll måste du ha lätt för att skapa relationer, tycka om att tala inför andra, ge tydliga instruktioner samt gilla att vara problemlösare.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Visa mindre

Förvaltningsrätten söker föredragande jurister (visstid)

Ansök    Jan 20    Sveriges Domstolar    Förvaltningsjurist
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 300 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 


Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 300 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Vi erbjuder ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljö och jämställdhet och anser att balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra. Vi arbetar även kontinuerligt med kvalitets- och utvecklingsarbete. Vi finns i trevliga och moderna lokaler i centrala Göteborg.Domstolen har sex dömande avdelningar som var och en har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. Domstolen har också en administrativ avdelning som är uppdelad i tre enheter – enheten för administrativa kansliet, enheten för IT, service- och säkerhet samt enheten för registratur och arkiv.Arbetsuppgifter
I din roll som föredragande jurist arbetar du både tillsammans med domstolens domare (rådmän och fiskaler) och även självständigt med att bereda mål inför avgörande.

Du arbetar med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver förslag till domar och beslut samt deltar vid muntliga förhandlingar. Du ges också möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat utbildningar vid Domstolsakademin och genom interna utbildningar vid domstolen.

Vilken avdelning du kommer att arbeta på planeras utifrån önskemål och verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Vi söker nu ett flertal jurister. Du har juristexamen och är notariemeriterad eller avslutar din notarietjänst senast under april 2021. Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att du har mycket goda juridiska kunskaper och god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig väl i svenska språket både skriftligt och muntligt. Din goda omdömesförmåga är avgörande för oss.

Det är meriterande med erfarenhet av juridiskt utredningsarbete på förvaltningsdomstol.

Som föredragande jurist har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett gott omdöme. Du ska ha förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en hög kapacitet att arbeta självständigt.

 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Förvaltningsrätten söker föredragande jurister (visstid)

Ansök    Jan 19    Sveriges Domstolar    Förvaltningsjurist
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 300 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 


Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 300 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Vi erbjuder ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljö och jämställdhet och anser att balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra. Vi arbetar även kontinuerligt med kvalitets- och utvecklingsarbete. Vi finns i trevliga och moderna lokaler i centrala Göteborg.Domstolen har sex dömande avdelningar som var och en har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. Domstolen har också en administrativ avdelning som är uppdelad i tre enheter – enheten för administrativa kansliet, enheten för IT, service- och säkerhet samt enheten för registratur och arkiv.Arbetsuppgifter
I din roll som föredragande jurist arbetar du både tillsammans med domstolens domare (rådmän och fiskaler) och även självständigt med att bereda mål inför avgörande.

Du arbetar med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver förslag till domar och beslut samt deltar vid muntliga förhandlingar. Du ges också möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat utbildningar vid Domstolsakademin och genom interna utbildningar vid domstolen.

Vilken avdelning du kommer att arbeta på planeras utifrån önskemål och verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Vi söker nu ett flertal jurister. Du har juristexamen och är notariemeriterad eller avslutar din notarietjänst senast under april 2021. Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att du har mycket goda juridiska kunskaper och god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig väl i svenska språket både skriftligt och muntligt. Din goda omdömesförmåga är avgörande för oss.

Det är meriterande med erfarenhet av juridiskt utredningsarbete på förvaltningsdomstol.

Som föredragande jurist har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett gott omdöme. Du ska ha förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en hög kapacitet att arbeta självständigt.

 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Förvaltningsrätten i Göteborg söker sommarnotarier

Ansök    Jan 22    Sveriges Domstolar    Förvaltningsjurist
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 300 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 


Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 300 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Vi erbjuder ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljö och jämställdhet och anser att balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra. Vi arbetar även kontinuerligt med kvalitets- och utvecklingsarbete. Vi finns i trevliga och moderna lokaler i centrala Göteborg.Domstolen har sex dömande avdelningar som var och en har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. Domstolen har också en administrativ avdelning som är uppdelad i tre enheter – enheten för administrativa kansliet, enheten för IT, service- och säkerhet samt enheten för registratur och arkiv.Som sommarnotarie får du övning i att tillämpa dina teoretiska kunskaper genom kvalificerat praktiskt juridiskt arbete.

Du får möjlighet att utveckla din förmåga att identifiera och analysera juridiska problem och att uttrycka dig i tal och skrift. Du kommer att få göra rättsutredningar, medverka vid muntliga förhandlingar och skriva förslag till domar och beslut. Du arbetar under handledning av en erfaren jurist.

Du har med gott resultat studerat minst sex terminer på juristprogrammet och som vid ansökan har genomfört minst motsvarande 180 hp av kurserna på programmet. Du ska inte ha avslutat din utbildning före augusti 2021.

Du har goda betyg från genomförda delar av utbildningen och är duktig på att uttrycka dig såväl skriftligen som muntligen. Vi söker dig som är ansvarsfull, engagerad och noggrann samt har en god analytisk förmåga och ett gott omdöme.

Anställningstid är 8-12 veckor enl överenskommelse. Du kan i ditt personliga brev skriva hur många veckor du kan arbeta.

Till din ansökan ska du bifoga betygsutdrag från juristprogrammet, CV och personligt brev.

Vi utgår från betygen vid urvalet och kommer inte kalla till intervjuer.

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Förvaltningsrätten söker jurister för tidsbegränsad anställning vid behov

Ansök    Dec 21    Sveriges Domstolar    Förvaltningsjurist
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 300 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 


Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 300 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Vi erbjuder ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljö och jämställdhet och anser att balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra. Vi arbetar även kontinuerligt med kvalitets- och utvecklingsarbete. Vi finns i trevliga och moderna lokaler i centrala Göteborg.Domstolen har sex dömande avdelningar som var och en har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. Domstolen har också en administrativ avdelning som är uppdelad i tre enheter – enheten för administrativa kansliet, enheten för IT, service- och säkerhet samt enheten för registratur och arkiv.Arbetsuppgifter
Som jurist arbetar du tillsammans med domstolens domare (rådmän och fiskaler) med att bereda mål inför avgörande.

Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver förslag till domar och beslut samt deltar vid muntliga förhandlingar. Vi erbjuder dig ett viktigt arbete med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har juristexamen eller är läser sista året på juristprogrammet och är intresserad av att arbeta deltid upp till 50 %. Omfattningen kan variera månad till månad men kommer som mest motsvara halvtid. Du kommer själv ha möjlighet att önska omfattning. Du ska ha erfarenhet av juridiskt utredningsarbete på förvaltningsdomstol.

Du har lätt för att strukturera material och hitta kärnfrågan i ett ärende. Vidare uttrycker du dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt. Du är bekväm i en föredragningssituation där du muntligt framställer målet.

Du är ansvarfull i ditt arbete och du bidrar till en god stämning och ett gott arbetsklimat. Vi värdesätter att du är drivande, engagerad och har ett mycket gott omdöme. Du har även en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar och vid korta tidsfrister. Du tycker om och har lätt för att samarbeta samtidigt som du har en hög kapacitet att arbeta självständigt.

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Jurist för arbete med tillsyn

Ansök    Dec 22    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och Stadsbyggnadskontoret har en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att staden blir hållbar ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i Göteborg för lång ... Visa mer
Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och Stadsbyggnadskontoret har en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att staden blir hållbar ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i Göteborg för lång tid framåt. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 380 medarbetare förutsättningar för en konkurrenskraftig, attraktiv och långsiktigt hållbar stad.

ARBETSUPPGIFTER
Stadsbyggnadskontorets juridiska enhet är en del av avdelningen för verksamhetsstyrning. Enheten stödjer hela kontoret med juridiska råd och består av fyra jurister, varav tre personer främst arbetar med förvaltnings- och kommunalrättsliga frågor och ärenden som rör tillämpningen av plan- och bygglagen (PBL). En person arbetar främst med avtal och upphandling och sekretessfrågor.

Nu söker vi en ny medarbetare till vårt projekt; "Projekt tillsyn". De senaste åren har antalet tillsynsärenden ökat och vi har nu fått möjligheten att skapa ett projekt. Tillsyn är ett av stadsbyggnadskontorets fokusområden under kommande år.

Uppgiften blir att primärt arbeta med tillsynsfrågor enligt PBL. Syftet med tjänsten är att stödja handläggare i olika ärenden där överträdelser av regler har ägt rum, men även att handlägga egna ärenden. Det kan till exempel handla om att någon vidtagit en åtgärd utan bygglov. Din uppgift blir även att efter överklagande agera som ombud i domstolar i olika ärenden. I uppdraget ingår också att arbeta med ärenden som rör strandskydd.

Du kommer att arbeta nära tillsynshandläggarna på byggavdelningen. I tjänsten har du ofta kontakt med såväl fastighetsägare som allmänhet. Dina ärenden kan spänna över hela processen från stort till smått. Du tillhör dock juridikenheten och har stöd av kollegorna på enheten.

Vidare bidrar du till att höja kompetensen inom aktuell lagstiftning och delta i utbildningar.

Tjänsten är tidsbegränsad på cirka 18 månader.


KVALIFIKATIONER
Din utbildningsbakgrund är jur.kand. examen. Därutöver har du viss praktiskt erfarenhet av att tillämpa plan- och bygglagen och även miljöbalken. Gärna någon erfarenhet av tillsynsfrågor. Notariemeritering är meriterande. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av nämndprocessen i en politiskt styrd organisation.

Vi söker dig som har engagemang att använda juridiken så att rättsliga aspekter säkras på ett konstruktivt sätt i samhällsbyggnadsprocessen. Du stimuleras av att lösa juridiska problem nära verksamheten och du delar med dig av dina kunskaper i arbetet tillsammans med andra. Du är analytisk och kommunikativ i såväl tal som i skrift.

Vi vill att stadsbyggnadskontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, uppfylla kraven i GDPR samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

Under jul- och nyårsledigheten kan det vara svårt att nå vissa kontaktpersoner på telefon, maila gärna in din fråga då istället så svarar vi så snabbt vi kan. Visa mindre

Förvaltningsrätten söker jurister för tidsbegränsad anställning

Ansök    Dec 23    Sveriges Domstolar    Förvaltningsjurist
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 300 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 


Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 300 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Vi erbjuder ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljö och jämställdhet och anser att balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra. Vi arbetar även kontinuerligt med kvalitets- och utvecklingsarbete. Vi finns i trevliga och moderna lokaler i centrala Göteborg.Domstolen har sex dömande avdelningar som var och en har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. Domstolen har också en administrativ avdelning som är uppdelad i tre enheter – enheten för administrativa kansliet, enheten för IT, service- och säkerhet samt enheten för registratur och arkiv.Arbetsuppgifter
Som jurist arbetar du tillsammans med domstolens domare (rådmän och fiskaler) med att bereda mål inför avgörande.

Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver förslag till domar och beslut samt deltar vid muntliga förhandlingar. Vi erbjuder dig ett viktigt arbete med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att du har mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du har även:

- Färdig juristexamen
- Erfarenhet av juridiskt utredningsarbete på förvaltningsdomstol.

Du har lätt för att strukturera material och hitta kärnfrågan i ett ärende. Vidare uttrycker du dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt. Du är bekväm i en föredragningssituation där du muntligt framställer målet.

Du är ansvarfull i ditt arbete och du bidrar till en god stämning och ett gott arbetsklimat. Vi värdesätter att du är drivande, engagerad och har ett mycket gott omdöme. Du har även en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar och vid korta tidsfrister. Du tycker om och har lätt för att samarbeta samtidigt som du har en hög kapacitet att arbeta självständigt.

 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Studentmedarbetare

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Är du juriststudent och vill ha ett meriterande extrajobb? Som studentmedarbetare hos oss får du praktisk ... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Är du juriststudent och vill ha ett meriterande extrajobb? Som studentmedarbetare hos oss får du praktisk yrkeserfarenhet inom ditt utbildningsområde samtidigt som du knyter kontakter och utvecklar ditt professionella nätverk. Gruppen med förvaltningsjurister inom universitetsledningens stab, sektionen för förvaltningsjuridik, vid gemensamma förvaltningen ger ett universitetsövergripande stöd inom förvaltnings- och högskolerättsliga frågor vid universitetet. Nu söker vi en studentmedarbetare för att bistå juristerna med adm. stöd kring handläggning av disciplinära ärenden avseende studenter. I högskoleförordningens kap 10 framgår när universitetet får vidta disciplinära åtgärder mot student, t.ex. vid försök till vilseledande vid examination. Vid misstanke om disciplinär förseelse upprättar berörd institution en anmälan till rektor. Ärenden handläggs sedan av förvaltningsjurist och handläggare. Färdigutrett ärende behandlas, enligt standardförfarandet, i universitetets Disciplinnämnd, som fattar beslut om ev. åtgärder. Sekreterare i nämnden är en förvaltningsjurist, med stöd av en handläggare. 

Arbetsuppgifter
Du kommer primärt bistå förvaltningsjuristerna med adm. stöd kring handläggning av disciplinära ärenden. Detta innefattar bl.a. att upprätta dokument tex förelägganden, kallelser, sammanfattande promemorior inför sammanträdena och beslutsmeddelanden, bistå vid utredning av ärendena samt vid utredning av juridiska frågor. Även adm. stöd inom andra arbetsområden kan bli aktuellt. För att läsa hela annonsen, gå in på arbetsgivarens webbplats.

Kvalifikationer
För studentmedarbetare gäller Avtal om villkor för tidsbegränsad anställning som studentmedarbetare. Syftet med anställning som studentmedarbetare är att skapa förutsättningar att förena arbete och studier, där arbetsuppgifterna har koppling till de pågående studierna. En sådan koppling bidrar till praktisk arbetserfarenhet, vilket underlättar övergången mellan studier och yrkesliv samtidigt som berörda verksamheter tillförs aktuell kunskap. För att kunna anställas som studentmedarbetare ska du enligt Avtalet uppfylla följande krav:


• du bedriver pågående heltidsstudier på högskolenivå (6 kap. 2 § högskoleförordningen) och
• du har fullgjort godkända studier motsvarande lägst 60 högskolepoäng samt
• du har ännu inte påbörjat en forskarutbildning

För den aktuella anställningen gäller även att du ska studera juridik vid juristprogrammet på juridiska institutionen vid Göteborgs universitet. Vi önskar att du är noggrann, med hög integritet och en god pedagogisk förmåga, samarbetsinriktad och tar gärna egna initiativ. 

Anställning
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 25% omfattning med placering vid universitetsledningens stab, sektionen för förvaltningsjuridik. Anställningen pågår till och med 6 juni 2021. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.   

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-12-30. 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Jurist med inriktning mot offentlig förvaltning

Ansök    Nov 20    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Göteborg befinner sig i mitt i ett utvecklingssprång. Staden växer kraftigt och arbetar för att bli en grön och nära storstad. Utmaningarna är många och komplexa. Staden ska leverera välfärdstjänster till en växande befolkning samtidigt som det sker betydande utveckling inom stadsutveckling och infrastruktur. Staden har också ett starkt fokus på arbetet med social hållbarhet för att skapa jämlika livsvillkor för göteborgarna. Ambitionen är att göra Götebor... Visa mer
Göteborg befinner sig i mitt i ett utvecklingssprång. Staden växer kraftigt och arbetar för att bli en grön och nära storstad. Utmaningarna är många och komplexa. Staden ska leverera välfärdstjänster till en växande befolkning samtidigt som det sker betydande utveckling inom stadsutveckling och infrastruktur. Staden har också ett starkt fokus på arbetet med social hållbarhet för att skapa jämlika livsvillkor för göteborgarna. Ambitionen är att göra Göteborg till en föregångsstad, en stad som tillhör alla. En livlig, tolerant och välmående stad. En hållbar stad öppen för världen.

Förvaltningen för funktionsstöd söker dig med både mod och lust att vara med och skapa och utveckla en ny förvaltning. Som Sveriges andra största stad ser vi stora möjligheter att vara med och driva förutsättningar för delaktighet och tillgänglighet för alla. Här finns plats för innovativa ledare med god samarbetsförmåga och intresse att leda och utveckla verksamheter. Du kommer verka i sammanhang där helhetsperspektiv, engagemang och stort intresse för ledarskap efterfrågas.

Förvaltningen består av ca 5000 medarbetare. Våra verksamheter består av myndighetsutövning inom LSS/SoL samt insatser såsom boende, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, ledsagning etc.

ARBETSUPPGIFTER
Till nya förvaltningen för funktionsstöd söker vi en jurist med inriktning mot offentlig förvaltning. Hos oss kommer du få vara med om den unika resan då en helt ny förvaltning tar form från och med 1/1 2021. Som medarbetare förväntas du vara med och bygga upp avdelningen Stab, kommunikation och säkerhet till något riktigt bra, med fokus på att stötta våra chefer och medarbetare inom just ditt specialistområde. Du kommer bli en del av enheten för informations- och ärendehantering där det även kommer finnas juridisk kompetens specifikt inriktad på socialrätt.

I ditt nya uppdrag som förvaltningsjurist kommer du att stötta i frågor kring offentlighet, sekretess och annan lagstiftning, så som dataskyddsförordningen. Du kommer även att skriva ärenden till nämnden, handlägga vissa överklaganden samt författa yttranden till myndigheter, medborgare och andra aktörer. Vidare ser vi att du kommer genomföra rättsutredningar och delta i handläggning av komplicerade juridiska ärenden samt författa styrande dokument.

Vi söker dig som är på tårna och aktivt följer rättsutvecklingen och tar de initiativ som behövs för att förvaltningen ska vara uppdaterad på de lagar och regler som gäller. Det kan därför innebära att du vid behov genomför utbildning-, utvecklings- och informationsinsatser inom förvaltningen.

Tycker du att det låter som ett spännande uppdrag och har kompetensen och viljan stärka upp oss inom förvaltningsrätt? Då hoppas vi se din ansökan!


KVALIFIKATIONER
För den här tjänsten krävs att du har juristexamen. Du behöver även ha erfarenhet av att ha arbetat inom offentlig förvaltning kopplat till offentlighet, sekretess och dataskyddsförordningen. Har du erfarenhet inom arbetsrätt samt upphandlings- och avtalsrätt är det meriterande. Uppdraget kräver goda IT-kunskaper.

Som jurist hos oss vill vi att du har god förmåga att skapa dig en helhetssyn för de ärenden du hanterar samt att du kan sätta förvaltningen i ett större sammanhang. Du behöver känna dig bekväm och trygg med att befinna dig inom olika sociala kontaktytor och vågar ta mandatet att visa vägen. Vi tror även att du är en person som skapar långvariga och förtroendefulla relationer i ditt arbete. Du kan även på ett flexibelt sätt ställa om och anpassa ditt arbetssätt till rådande situation eller ny information. Sist men inte minst söker vi dig som aktivt bevakar din omvärld inom området och håller dig uppdaterad kring rättsutvecklingen.


Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
I denna urvalsprocess kommer vi använda oss av arbetspsykologisk testning. De sökande som uppfyller kraven kommer vid sista ansökningsdag få testet skickat till uppgiven e-post. Håll därför ett öga även i skräpkorgen i din mail.

Intervjuer för denna tjänst kommer att hållas över Teams på grund av rådande pandemi. Dagar avsatta för intervjuer är 14e-17e december.

Vi efterfrågar inget personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Förvaltningsrätten i Göteborg söker tidsbegränsade föredragande jurister

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 330 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 


Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 330 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Vi erbjuder ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljö och jämställdhet och anser att balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra. Vi arbetar även kontinuerligt med kvalitets- och utvecklingsarbete. Vi finns i trevliga och moderna lokaler i centrala Göteborg.Domstolen har sex dömande avdelningar som var och en har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. Domstolen har också en administrativ avdelning som är uppdelad i tre enheter – enheten för administrativa kansliet, enheten för IT, service- och säkerhet samt enheten för registratur och arkiv.”Som föredragande jurist känns mitt arbete viktigt och meningsfullt när jag tillsammans med domaren i målet bidrar till en opartisk rättstillämpning i varje enskilt mål.

Det är också viktigt för mig att kunna ha balans i livet och släppa arbetet när jag går hem”.

Arbetsuppgifter
I din roll som föredragande jurist arbetar du både tillsammans med domstolens domare (rådmän och fiskaler) och även självständigt med att bereda mål inför avgörande. Du arbetar med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver förslag till domar och beslut samt deltar vid muntliga förhandlingar. Du ges också möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat utbildningar vid Domstolsakademin och genom interna utbildningar vid domstolen.

Vilken avdelning du kommer att arbeta på planeras utifrån önskemål och verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Du har juristexamen och är notariemeriterad eller avslutar din notariemeritering senast under oktober 2020. Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att du har mycket goda juridiska kunskaper och god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig väl i svenska språket både skriftligt och muntligt. Din goda omdömesförmåga är avgörande för oss.

Du ska ha erfarenhet av juridiskt utredningsarbete på förvaltningsdomstol.

Som föredragande jurist har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett gott omdöme. Du ska ha förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en hög kapacitet att arbeta självständigt.

 

Om oss
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet och vi prioriterar hälso- och friskvårdsfrågor.

Läs mer om hur det är att arbeta hos oss

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar/Att-arbeta-hos-oss/Vara-medarbetare/

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar/Att-arbeta-hos-oss/Formaner-och-villkor/

Övrigt
Antalet tjänster är flera.

Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som föredragande jurist och vad just du vill bidra med. Ange också gärna om det är något speciellt rättsområde som intresserar dig lite extra.

Vi vill att du bifogar ditt examensbevis och är du notariemeriterad ber vi dig också att bifoga ditt notariebetyg, övriga handlingar behöver du inte skicka in.

Anställningstiden är från snarast möjligt till och med den 31 december 2021.

Urval och intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan!

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Entreprenad-/Upphandlingsjurist

Ansök    Aug 5    Göteborgs kommun    Förvaltningsjurist
Lokalförvaltningen skapar miljöer där livet får ta plats genom att bygga, anpassa och förvalta lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag är 150 000 göteborgare verksamma i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som vi sköter om. ARBETSUPPGIFTER Vår stad växer. Detta innebär att Lokalförvaltningens uppdrag att utveckla och bygga fler skolor, förskolor och äldreboende... Visa mer
Lokalförvaltningen skapar miljöer där livet får ta plats genom att bygga, anpassa och förvalta lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag är 150 000 göteborgare verksamma i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som vi sköter om.

ARBETSUPPGIFTER
Vår stad växer. Detta innebär att Lokalförvaltningens uppdrag att utveckla och bygga
fler skolor, förskolor och äldreboenden för staden invånare har ökat väsentligt. Vårt Upphandlingsteam behöver nu förstärkning inom det entreprenad- och upphandlingsrättsliga området för att såväl säkerställande av att vår förvaltning följer de entreprenad och upphandlingsrättsliga lagar som att trygga Lokalförvaltningens intressen
vid konflikter och tvister. Din roll i teamet är att trygga följsamhet av gällande lagstiftning
inom upphandling och entreprenad juridik. Rådgivning och anvisningar till både upphandlare och projektledare tillhör det dagliga arbetet. Vårt upphandlingsteam bidrar till att utveckla lokalförvaltningens upphandlingar så att dessa sker på ett rättssäkert och affärsmässigt sätt.

Dina arbetsuppgifter:
Som entreprenad- och upphandlingsjurist hos oss kommer du att ansvara för att våra upphandlingar uppfyller gällande lagstiftning inom upphandlingsområdet och det
entreprenadrättsliga området. Du följer och bevakar aktuell lagstiftning och utveckling inom området. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för framtagandet säkerställda rutiner för hela förvaltningen inom upphandling- och inköpsprocessen. Du är Lokalförvaltningens representant i juridiska ärenden såväl internt inom staden som externt.

KVALIFIKATIONER
Våra förväntningar på dig;
Vi söker dig som är driven, affärsinriktad och förstår nyttan av att följa lagar, policys och
riktlinjer som du på ett pedagogiskt sätt kan förmedla till din omgivning.

Vi förutsätter att du har följande:
- Juridisk examen från universitet med inriktning inom entreprenad och upphandlingsjuridik,
offentlig rätt.
- Erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och/eller erfarenhet från juridisk byrå i
upphandlings- och entreprenadsrättsliga uppdrag
- Förhandlingserfarenhet är meriterande
- Goda kunskaper om LOU, AMA, AB 04, ABT 06, ABK 09 med flera
- Erfarenhet från att tillämpat rättsområdet i ditt tidigare arbete

Som person har du förmåga att verka i ett helhetsperspektiv med förståelse för förvaltningens
övergripande uppdrag. Du har lätt för att samarbeta och sätta dig in omgivningens behov av stöd, samtidigt som du är tydlig i din egen roll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Våra medarbetare har breda och
varierade kompetenser. Vi arbetar i trevliga lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag. Vi på Lokalförvaltningen arbetar för ett hållbart arbetsliv. Med detta menar vi att du skall kunna kombinera ett spännande och givande yrkesliv med ett hållbart och rikt liv utanför arbetet. Vi strävar efter att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män och en spridning när det gäller ålder på enheten. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.
Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligt men
bestämt erbjudanden om
annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Förvaltningsrätten i Göteborg söker sommarnotarier

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 330 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 


Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 330 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Vi erbjuder ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljö och jämställdhet och anser att balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättningarna för att trivas och må bra. Vi arbetar även kontinuerligt med kvalitets- och utvecklingsarbete. Vi finns i trevliga och moderna lokaler i centrala Göteborg.Domstolen har sex dömande avdelningar som var och en har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. Domstolen har också en administrativ avdelning som är uppdelad i tre enheter – enheten för administrativa kansliet, enheten för IT, service- och säkerhet samt enheten för registratur och arkiv.Som sommarnotarie får du övning i att tillämpa dina teoretiska kunskaper genom kvalificerat praktiskt juridiskt arbete.

Du får möjlighet att utveckla din förmåga att identifiera och analysera juridiska problem och att uttrycka dig i tal och skrift. Du kommer att få göra rättsutredningar, medverka vid muntliga förhandlingar och skriva förslag till domar och beslut. Du kommer i första hand att arbeta med mål enligt socialtjänstlagen och viseringsmål enligt utlänningslagstiftningen. Du arbetar under handledning av en erfaren jurist.


Du har med gott resultat studerat minst sex terminer på juristprogrammet. Du ska inte ha avslutat din utbildning före augusti 2020.

Du har goda betyg från genomförda delar av utbildningen och är duktig på att uttrycka dig såväl skriftligen som muntligen. Vi söker dig som är ansvarsfull, engagerad och noggrann samt har en god analytisk förmåga och ett gott omdöme.

Anställningstid är 8-12 veckor enl överenskommelse.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Förvaltningsrätten i Göteborg söker föredragande jurister

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 330 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 


Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 330 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Vi erbjuder ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljö och jämställdhet och anser att balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra. Vi arbetar även kontinuerligt med kvalitets- och utvecklingsarbete. Vi finns i trevliga och moderna lokaler i centrala Göteborg.Domstolen har sex dömande avdelningar som var och en har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. Domstolen har också en administrativ avdelning som är uppdelad i tre enheter – enheten för administrativa kansliet, enheten för IT, service- och säkerhet samt enheten för registratur och arkiv.”Som föredragande jurist känns mitt arbete viktigt och meningsfullt när jag tillsammans med domaren i målet bidrar till en opartisk rättstillämpning i varje enskilt mål.

Det är också viktigt för mig att kunna ha balans i livet och släppa arbetet när jag går hem”.

Arbetsuppgifter
I din roll som föredragande jurist arbetar du både tillsammans med domstolens domare (rådmän och fiskaler) och även självständigt med att bereda mål inför avgörande. Du arbetar med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver förslag till domar och beslut samt deltar vid muntliga förhandlingar. Du ges också möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat utbildningar vid Domstolsakademin och genom interna utbildningar vid domstolen.

Vilken avdelning du kommer att arbeta på planeras utifrån önskemål och verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Du har juristexamen och är notariemeriterad eller avslutar din notariemeritering senast under oktober 2020. Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att du har mycket goda juridiska kunskaper och god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig väl i svenska språket både skriftligt och muntligt. Din goda omdömesförmåga är avgörande för oss.

Du ska ha erfarenhet av juridiskt utredningsarbete på förvaltningsdomstol.

Som föredragande jurist har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett gott omdöme. Du ska ha förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en hög kapacitet att arbeta självständigt.

 

Om oss
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet och vi prioriterar hälso- och friskvårdsfrågor.

Läs mer om hur det är att arbeta hos oss

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar/Att-arbeta-hos-oss/Vara-medarbetare/

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar/Att-arbeta-hos-oss/Formaner-och-villkor/

Övrigt
Antalet tjänster är flera.

Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som föredragande jurist och vad just du vill bidra med. Ange också gärna om det är något speciellt rättsområde som intresserar dig lite extra.

Vi vill att du bifogar ditt examensbevis och är du notariemeriterad ber vi dig också att bifoga ditt notariebetyg, övriga handlingar behöver du inte skicka in.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan!

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Rättsvetare/jurist

VTI utökar sin forskning och utredning om regelverk för framtidens transportsystem  VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet med cirka 210 anställda och en årlig omsättning på omkring 230 miljoner kronor. VTI har kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg och Lund. Placeringsort för tjänsten är Göteborg. VTI söker dig som vill bygga upp och utveckla regelverk och institutionella förutsättningar för ett hållbart transportsyste... Visa mer
VTI utökar sin forskning och utredning om regelverk för framtidens transportsystem
 VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet med cirka 210 anställda och en årlig omsättning på omkring 230 miljoner kronor. VTI har kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg och Lund. Placeringsort för tjänsten är Göteborg.
VTI söker dig som vill bygga upp och utveckla regelverk och institutionella förutsättningar för ett hållbart transportsystem. Transportsystemet står inför stora utmaningar för att nå målen om fossilfrihet och minskad klimatpåverkan. Det sker en intensiv teknisk utveckling, men innovation och nya lösningar ställer också krav på utveckling av regelverk och standarder både nationellt, inom EU och globalt.
Exempel på aktuella områden är automatiserad körning, digitalisering av transportsystem, elektrifiering av fordon och vägar, smarta tjänster för personlig mobilitet och godstransporter samt nya typer av fordon som t.ex. elcyklar och små elektrifierade fordon. Utöver detta tillkommer ett brett spektrum av miljöinriktade juridiska frågor, allt ifrån reglering av utsläpp från sjöfart till rättsliga aspekter och effekter av planläggning, samt planerings- och analysmetoder för infrastrukturprojekt.
Inriktning
Du ska utveckla kompetensområden runt rättsvetenskap och regelutveckling med fokus på omställning till ett hållbart transportsystem och därmed bidra till de transportpolitiska målen. Detta är områden där VTI vill ta en ledande ställning som forskningsutförare både nationellt och inom EU-forskningen.
Du kommer att arbeta i forsknings- och innovationsprojekt och söka fortsatt finansiering för dessa. Du representerar VTI utåt när det gäller rättsvetenskap och regelutveckling. Du arbetar med kollegor i tvärvetenskapliga konstellationer, med samarbetspartners och i nära kontakt med uppdragsgivare. Projekten kan vara både nationella och internationella.
Rollen som rättsvetare/jurist ställer höga krav på samverkan med övriga delar av VTI:s forskningsorganisation som omfattar bl.a. samhällsvetenskaplig-, beteendevetenskaplig och teknisk forskning.
Din profil
Du har en rättsvetenskaplig utbildning på minst master/magisternivå, juristexamen/jur.kand. Du har ett stort intresse för forskning och av att publicera dig både nationellt och internationellt. Rättsvetenskaplig/juridisk forskningsutbildning är meriterande men inget krav.  
Erfarenhet av arbete med civilrätt är meriterande och då särskilt transporträtt, avtalsrätt, immaterialrätt och skadeståndsrätt. Härtill är arbete med miljörätt, straffrätt, samt generellt arbete med lag, förordning och föreskrift, standarder och deltagande i statliga utredningar meriterande.
Du har förmåga att sätta dig in i och arbeta med andra forskningsområden än rättsvetenskap. Vidare har du lätt för att samarbeta, ta initiativ och har god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt på svenska och engelska. Erfarenheter från transportsektorn inom t.ex. myndighetssfären eller fordonsindustrin är en fördel men inget krav.
Mer information
Ytterligare information lämnas av t.f. avdelningschef Mattias Haraldsson, tel 08-5577027.
Fackliga representanter är Jonas Ihlström, Saco och Thomas Lundberg, ST vilka du når via växeln 013-20 40 00.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.
Information om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om på www.vti.se
Ansökan
Välkommen med din ansökan inklusive cv och andra handlingar som du vill åberopa. Märk ansökan ”Rättsvetare/jurist dnr. 2019/0591-3.1” och skicka den till VTI, Personalenheten, 581 95 Linköping eller per e-post till [email protected] 
Sista ansökningsdag är den 20 januari 2020. Visa mindre

Jurist med upphandlingsrättslig inriktning

Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och Stadsbyggnadskontoret har en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att staden blir hållbar ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i Göteborg för lång ... Visa mer
Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och Stadsbyggnadskontoret har en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att staden blir hållbar ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i Göteborg för lång tid framåt. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 380 medarbetare förutsättningar för en konkurrenskraftig, attraktiv och långsiktigt hållbar stad.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som upphandlingsjurist är placerad vid Juridiska enheten på Avdelningen för verksamhetsstyrning. Avdelningen ansvarar för specialistkompetens och processer inom ekonomi, HR, juridik, kommunikation, ärendeprocess och kontorsservice. Juridiska enheten svarar för stöd och rådgivning inom stadsbyggnadskontorets områden. Vanligt förkommande rättsområden finns främst inom plan- och bygglagen, kommunal- och förvaltningslag och lagen om offentlig upphandling.

Ditt huvudsakliga uppdrag inom enheten är att svara för upphandlingsjuridiska frågor genom att vägleda och kvalitetssäkra alla led i upphandlingsprocessen samt arbeta för att upprätthålla och utveckla styrdokument, rutiner och processer för upphandling och avtal. Du formulerar och kvalitetssäkrar stadsbyggnadskontorets civilrättsliga avtal och handlägger förvaltningsrättsliga frågor samt är ombud vid överklaganden. Tjänsten innebär ett nära samarbete med upphandlare på vår ekonomienhet. Tillsammans med kollegor planerar och arrangerar du utbildningar för stadsbyggnadskontorets medarbetare. Att delta i olika nätverk är också en del av tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Din utbildningsbakgrund är jur.kand. examen. Du har flera års erfarenhet av juridisk handläggning enligt LOU samt avtalshantering. Notariemeritering är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av nämndprocessen i en politiskt styrd organisation.

Vi söker dig som arbetar självständigt och tar egna initiativ för att kvalitetssäkra både ditt eget arbete men också för att arbeta förvaltningsövergripande inom ditt område så att rättsliga aspekter säkras i samhällsbyggnadsprocessen. Med hög analytisk förmåga strukturerar du ditt engagemang för juridiska frågor och stimuleras av att lösa dem på ett konstruktivt sätt. Du delar med dig av dina kunskaper i arbetet tillsammans med andra och du är mycket kommunikativ i både tal och skrift.

Vi vill att stadsbyggnadskontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet

ÖVRIGT
Eventuellt kommer vi att påbörja intervjuerna innan ansökningstidens utgång så vänta inte med din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, uppfylla kraven i GDPR samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser. Visa mindre

Beslutfattare inom Funktionsnedsättning i FVF Sydväst

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.   Ansvar och arbetsuppgifter Som beslutsfattare beslutar du efter föredragning av utredare om ersättningen i förmånerna omvårdnadsbidrag, merkostnadsersät... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

 

Ansvar och arbetsuppgifter

Som beslutsfattare beslutar du efter föredragning av utredare om ersättningen i förmånerna omvårdnadsbidrag, merkostnadsersättning och assistansersättning som enligt socialförsäkringsbalken kräver beslut av särskilt utsedd beslutfattare. De som utreder individärendena inom den aktuella förmånen lämnar förslag till beslut som du kvalitetssäkrar. Besluten har stor betydelse för medborgarnas trygghet och försörjning. Därför säkerställer du att beslutet du fattar är rättssäkert och begripligt för den försäkrade. I din roll bidrar du till att ge individen förutsättningar att känna kontroll och trygghet i sina kontakter med Försäkringskassan. Kontakten sker i telefon och skriftligt. Som beslutsfattare hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer högre krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du har högt säkerhetsmedvetande.

Du håller dig uppdaterad om aktuellt rättsläge och samarbetar med, förutom de som utreder individärenden, specialister och försäkringsmedicinska rådgivare med flera. Du bidrar aktivt till att utredare och lokala chefer har rätt kompetens att möta medborgarnas behov.

Vi söker dig som


• har examen från högskola/universitet med adekvat juridisk inriktning eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål
• kommunicerar klart, tydligt och strukturerat
• har arbetat på en myndighet med kvalificerade utredningar och fattat beslut som påverkat individer

Det är meriterande om du:


• har goda kunskaper inom omvårdnadsbidrag, merkostnadsersättning och assistansersättning
• har goda kunskaper om hur man professionellt möter människor i svåra livssituationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Ett antal tillsvidare och tidsbegränsade tjänster, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Inom FVF Sydväst kan det bli aktuellt med placering i Göteborg, Borås, Varberg, Halmstad, Jönköping, Växjö, Helsingborg, Kristianstad, Lund och Malmö. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Om du har frågor, kontakta

Rekryterande chef: Daniel Håkansson, 010-118 38 68 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Lisa Lindqvist, 010-111 94 16 (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackförbundet ST: Jonas Meh, 010-118 29 25. Saco-s: Karolina Waldén, 010-111 75 02. Seko: Eliza Grundström, 010- 115 34 02.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 13 januari 2020. Visa mindre

Chef till grupp Juridik , Fastighetsutvecklingssektionen , vid EA / Lokalförsör

Lokalförsörjningsenheten är en nationell funktion inom Polismyndighetens Ekonomiavdelning som ansvarar för myndighetens kort- och långsiktiga lokalförsörjning. Polismyndigheten äger inga egna lokaler men hyr över 1,4 miljoner kvadratmeter lokaler fördelat på ca 1 000 hyresavtal till en kostnad om ca 2 miljarder kronor. Som en del av Lokalförsörjningsenheten ingår fastighetsutvecklingssektionen med ansvar för bland annat hyresjuridik. Fastighetsutvecklings... Visa mer
Lokalförsörjningsenheten är en nationell funktion inom Polismyndighetens Ekonomiavdelning som ansvarar för myndighetens kort- och långsiktiga lokalförsörjning. Polismyndigheten äger inga egna lokaler men hyr över 1,4 miljoner kvadratmeter lokaler fördelat på ca 1 000 hyresavtal till en kostnad om ca 2 miljarder kronor.

Som en del av Lokalförsörjningsenheten ingår fastighetsutvecklingssektionen med ansvar för bland annat hyresjuridik. Fastighetsutvecklingssektionen är indelad i tre grupper; juridikgruppen, teknikgruppen och strategigruppen.

Juridikgruppen är ett stöd till enhetens medarbetare inom området hyresjuridik. Detta genom att hyresförhandla med hyresvärdar, granska hyresavtal och hantera uppsägningar, även som ombud i hyresnämnden. Som specialister inom hyresjuridik hanterar och granskar man avtal kopplade till enhetens lokalprojekt. Juristgruppen utvecklar arbetssätt och arbetar med strategier och riktlinjer för utformning av de juridiska avtal som enheten använder. Juristgruppen arbetar i en processorienterad organisation med stöd av såväl projektprocess som hyresprocess. Som gruppchef kommer du att leda en grupp med ca sex medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Som gruppchef inom fastighetsutvecklingssektionen ska du leda gruppens hyresjurister och hyresadministratör samt ansvara för att gruppens uppsatta mål följs och uppfylls. Gruppchefen skall kunna driva egna hyresärenden vid behov. Gruppchefen ska tillsammans med sektionschefen planera verksamheten utifrån uppställda mål samt delta i planering av hela enhetens verksamhet tillsammans med övriga grupp- och sektionschefer. Gruppchefen ska kunna svara för sektionschefen vid dennes frånvaro.

Som chef grupp juridik vid Projektsektionen

ska du
- inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
- tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
- ingå i sektionens ledningsgrupp
- delta i enhetens ledningskonferenser
- vid behov driva egna ärenden
- ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
- ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
- företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

är du
- verksamhetsansvarig genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
- arbetsgivare du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
- ledare utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential


KVALIFIKATIONER
har du
- några års aktuell erfarenhet av att ha arbetat i arbetsledande befattning
- juristexamen
- erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
- erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

besitter du
- förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
- förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
- förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
- förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
- förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
- förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

För fullständig kravprofil se:
https://polisen.se/contentassets/77ac2dc52dbb47e7a407b3f22a1fc9cd/kravprofil--gruppchef-svealand-lokalforsorjning-juridik.pdf


ÖVRIGT
Anställning
Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering i Stockholm, Göteborg eller Malmö

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 31 juli 2019, via e-post till [email protected] Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref nr: A335.796/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A335.796/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering.

Din intresseanmälan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Förvaltningsjurist

Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vi är cirka 650 anställda, och är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor. Vår uppgift är att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter inom exempelvis, IT, välfärd, utbildning och HR. Från årsskiftet har förvaltn... Visa mer
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vi är cirka 650 anställda, och är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor.
Vår uppgift är att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter inom exempelvis, IT, välfärd, utbildning och HR. Från årsskiftet har förvaltningen också ansvar att driva Göteborgs Stads övergripande digitaliseringsarbete. Lär mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice


ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltningsjurist på Intraservice ingår du i staben. Du kommer att tillsammans med vår stabschef ansvara för förvaltningens arbete inom området. Arbetet är självständigt men sker i nära samarbete med andra enheter och funktioner inom staben och med de olika verksamhetsområdena i organisationen.
Du kommer bland annat att ge juridisk rådgivning till chefer och medarbetare inom myndighetens olika verksamhetsområden med fokus på förvaltningslagen, kommunallagen, offentlighet- och sekretesslagen, arkivlag, GDPR och annan lag och förordning som styr en myndighetshantering av information, dokumentation och handläggning av ärenden. Tonvikt för tjänsten utgör GDPR och att ansvara för vår dataskyddsorganisering. En annan viktig del i arbetet är att bevaka rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att förvaltningen ska vara uppdaterad på de regler som gäller.

Du kommer också att ansvara för att
• bistå med juridisk rådgivning i förvaltningens centrala processer, bistå verksamheten i att upprätta, tolka och granska avtal,
• utbilda inom området
• stärka informationssäkerheten i förvaltningens, bistå nämndsekreterare och handläggare inför beslut i nämnd och utskott
• kvalitetssäkra olika skrivelser och projekt.


KVALIFIKATIONER
Du har en juridisk kandidatexamen och yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning, gärna från en kommun. Du har god kunskap i kommunalrätt, förvaltningsrätt liksom övriga lagar och regelverk som styr kommunal och offentlig verksamhet.

Du har kunskap om och förståelse för den politiska process som styr kommunal och offentlig verksamhet samt erfarenhet av juridiskt arbete med ärendehantering på myndighet, domstol eller annan liknande juridisk arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi vill också att du har erfarenhet av att ha arbetat med informationssäkerhet.

För att lyckas i den här rollen behöver du vara skicklig på att kommunicera och samarbeta. Du behöver ha lätt för att skapa relationer och tycka om att tala inför andra. Du är en serviceinriktad problemlösare med en vilja att hjälpa organisationen att utvecklas. Vi söker dig som tar initiativ och arbetar självständigt och strukturerat mot uppsatta mål. För att kunna driva säkerhetsarbetet framgångsrikt behöver du ha hög integritet och vara ett gott omdöme i säkerhetsrelaterade frågor.
Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.

På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete. Vi erbjuder dig en flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv. Intraservice har ett aktivt hälsoarbete och du erbjuds olika friskvårdsförmåner. Sedan flera år tillbaka är vi en miljödiplomerad arbetsplats.

Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet, respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.


ÖVRIGT
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Förvaltningsjurist

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens närmsta strategiska och administrativa stöd. Stab... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens närmsta strategiska och administrativa stöd. Staben ansvarar bland annat för verksamhetsplanering, samordning och uppföljning av universitetets verksamhet. Inom universitetsledningens stab finns universitetets centrala funktion för arkiv- och registratur. Den sektion som du som förvaltningsjurist kommer att tillhöra är sektionen för förvaltningsjuridik som är organisatoriskt placeras inom universitetsledningens stab från och med 2019-08-31. För att läsa hela annonsen, gå in på arbetsgivarens webbplats.

Om du precis som oss inom sektionen brinner för ”handläggning av ärenden”, att ”utforma interna regelverk”, tycker det är kul att ”säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt och juridisk hög kvalitet” så är det här precis rätt jobb för dig. Vi hoppas också att du inte ser byråkrati som ett skällsord, och juridik som något nödvändigt ont, utan förutsättningar för att en myndighet kan fungera. Kanske tycker du till och med att det är riktigt roligt och lustfyllt med förvaltningsrätt. Nedan beskrivs mer utförligt arbetsuppgifterna och de kvalifikationer vi söker. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningsjurist bistår du universitetsledningen, fakulteter och institutioner i förvaltnings- och högskolejuridiska frågor. Vidare ingår arbete med att utforma interna regelverk, riktlinjer och policys för universitetets verksamhet samt att delta i interna informations- och utbildningsinsatser.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att: 


• juridisk rådgivning och expertis med förvaltningsrättsligt fokus inom verksamheten,
• handlägga ärenden rörande utlämnande av allmänna handlingar,
• svara på remisser och handlägga tillsynsärenden,
• delta i utformningen av universitetets styrdokument och regler,
• delta i utbildningar, seminarier och informationsmöten för att informera om gällande regelverk och regeltillämpning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen. Aktuell erfarenhet av självständigt juridiskt arbete inom området förvaltningsrätt är meriterande, liksom erfarenhet av ärendehandläggning och intern juridisk rådgivning. Vi ser gärna att du fullgjort notarietjänstgöring. Den utåtriktade rollen med många interna och externa kontaktytor förutsätter både social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga.

Du a¨r mån om att arbeta enligt fo¨rvaltningslagens besta¨mmelser om en snabb, effektiv och ra¨ttssa¨ker handla¨ggning och har samtidigt fo¨rmågan att prioritera och strukturera, samt finna ka¨rnfrågan vid ho¨g arbetsbelastning och stressade situationer. Som jurist har du fo¨rmågan att kommunicera med icke jurister på ett enkelt, professionellt och tydligt sa¨tt såva¨l muntligen som skriftligen, du kan da¨rtill anpassa hur du fo¨rmedlar information beroende på mottagaren. Fo¨r oss a¨r det också viktigt att du a¨r initiativtagande, serviceinriktad samt har en god samarbetsfo¨rmåga.

Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning. Som jurist är du pragmatisk och lösningsorienterad samt behärskar att prioritera i de ärenden som åläggs dig.Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt såväl som i grupp och har en väl utvecklad service- och ansvarskänsla. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningen är ett vikariat på heltid till och med september 2021 eller tills ordinarie är åter, placering tills vidare vid sektionen för förvaltningsjuridik. Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-30

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Chefsjurist till Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens närmsta strategiska och administrativa stöd. Stab... Visa mer
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens närmsta strategiska och administrativa stöd. Staben ansvarar bland annat för verksamhetsplanering, samordning och uppföljning av universitetets verksamhet. Inom universitetsledningens stab finns också universitetets centrala funktion för arkiv- och registratur.

För att ytterligare stärka det strategiska stödet kommer sektionen för förvaltningsjuridik organisatoriskt placeras inom universitetsledningens stab från och med 2019-08-31. För att leda utvecklingen av stödet till ledningen och övrig verksamhet i juridiska frågor av framförallt förvaltningsrättslig karaktär söker vi en chefsjurist tillika sektionschef. Vid sektionen arbetar fem medarbetare, som chefsjurist kommer du vara underställd stabschefen vid universitetsledningens stab.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med medarbetarna vid sektionen är ditt uppdrag att utveckla ett sammanhållet och professionellt stöd till universitetsledning och övrig verksamhet inom det förvaltningsrättsliga området. Du och din sektion arbetar med utredningar och juridisk rådgivning inom bland annat dataskydd/GDPR och handlägger oredlighets- och disciplinärenden. I arbetsuppgifterna ingår också att handlägga ärenden gällande offentlighet och sekretess. Som chefsjurist är du rådgivande till universitetsledningen och ansvarar för stödet till bland annat disciplinnämnd och oredlighetsråd. Du har även ekonomi- och personalansvar för sektionens medarbetare. I din anställning har du regelbundna kontakter med universitetets verksamheter, relevanta juridiska nätverk och andra myndigheter.

Kvalifikationer
För att arbeta hos oss som chefsjurist ska du ha en juristexamen och flerårig erfarenhet av att arbeta med förvaltningsrätt i en stor myndighet. Du har erfarenhet av personalledning och är en lyhörd, trygg och beslutsam ledare med en förmåga att engagera dina medarbetare. Vana av att arbeta nära myndighetsledning och vara föredragande i styrelse och andra ledningsorgan är ett krav. Du är positiv och lyhörd för verksamhetens behov och drivs av att utveckla effektiva arbetssätt och processer som skapar tydlighet, nytta och kvalitet i verksamheten.

Som chefsjurist ser vi att du har en god kommunikativ förmåga, att du är lösningsinriktad och flexibel. Den vi söker är ansvarsfull, arbetar självständigt och har en vana att driva frågor. Du behöver ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Erfarenhet från att arbeta med juridiska frågor vid universitet eller högskola är meriterande. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningen är tillsvidare, 100%, med placering vi universitetsledningens stab, sektionen för förvaltningsjuridik. Tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer kommer att påbörjas under v.27.

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta: Johan Johansson, stabschef universitetsledningens stab, [email protected] 073 501 47 36 eller Amanda Hansson, personalhandläggare [email protected] 031-786 48 44

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-06-26

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Förvaltningsjurist

I Göteborgs grundskoleförvaltning ingår 146 kommunala grundskolor och 41 fristående grundskolor där det går cirka 59000 elever. Hela förvaltningen har drygt 8000 medarbetare och chefer som gemensamt arbetar med att utveckla och förvalta verksamheten till framtidens skola. På grundskoleförvaltningen är vi innovativa gällande vår kultur, våra förhållningssätt samt när det gäller styrning och ledning, så att vi kan stödja rektorerna på skolorna och skapa bra ... Visa mer
I Göteborgs grundskoleförvaltning ingår 146 kommunala grundskolor och 41 fristående grundskolor där det går cirka 59000 elever. Hela förvaltningen har drygt 8000 medarbetare och chefer som gemensamt arbetar med att utveckla och förvalta verksamheten till framtidens skola.
På grundskoleförvaltningen är vi innovativa gällande vår kultur, våra förhållningssätt samt när det gäller styrning och ledning, så att vi kan stödja rektorerna på skolorna och skapa bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att:
* öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande
* skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat
* öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.


ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltningsjurist på Grundskoleförvaltningen förväntas du ge juridisk rådgivning till chefer och medarbetare inom myndighetens olika verksamhetsområden med fokus på förvaltningslagen, kommunallagen, offentlighet- och sekretesslagen, arkivlag, GDPR och annan lag och förordning som styr en myndighetshantering av information, dokumentation och handläggning av ärenden.
Fokus för tjänsten utgör ärendehanteringsprocess och informationssäkerhet och du kommer i ditt arbete att bistå såväl handläggare som chefer i förvaltningens centrala stödprocesser. Du kommer att delta i arbetet att stärka informationssäkerheten i förvaltningens, bistå nämnd- och utskottssekreterare samt handläggare inför beslut i nämnd och utskott, kvalitetssäkra olika skrivelser och projekt, bistå verksamheten i att upprätta, tolka och granska avtal, bistå med juridisk rådgivning vid överklaganden och hantering av förelägganden och viten m.m. En viktig del i arbetet är att bevaka rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att förvaltningen ska vara uppdaterad på de regler som gäller. Arbetet är självständigt men kräver ett stort mått av samverkan inom enheten och med de olika verksamheterna i organisationen.
Grundskoleförvaltningen är under uppbyggnad och över tid utvecklas förvaltningen och verksamhetens behov förändras varvid fokus för uppdraget kommer variera.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har juristexamen och god kunskap i kommunalrätt, förvaltningsrätt liksom övriga lagar och regelverk som styr kommunal och offentlig verksamhet. Du har gedigen yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning, gärna från en kommun samt erfarenhet av att arbeta konsultativt.
För att lyckas i uppdraget krävs god kunskap om och förståelse för den politiska process som styr kommunal och offentlig verksamhet samt erfarenhet av juridiskt arbete med ärendehantering på myndighet, domstol eller annan liknande juridisk arbetslivserfarenhet som förvaltningen finner likvärdig. Har du arbetat med informationssäkerhet är det meriterande. Som person har du integritet, ett gott omdöme och ett högt säkerhetsmedvetande. Att vara flexibel och kunna prioritera är viktigt för att trivas i rollen parallellt med förmågan att kunna strukturera och arbeta målinriktat. Du har förmåga att ta initiativ och arbeta självständigt, men måste tycka om att jobba tillsammans med andra och vara medskapande. Eftersom tjänsten till stor del innebär en konsultativ roll måste du ha lätt för att skapa relationer, tycka om att tala inför andra, ge tydliga instruktioner samt gilla att vara problemlösare.

Välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykel förmån och medarbetarstöd. 
Enligt Skollagen ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. 
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Visa mindre

Rättslig expert till Rättsavdelningen på Försäkringskassan

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Vi söker en rättslig expert till teamet för rättslig kvalitetsuppföljning Rättsavdelningen ansvarar för, utvecklar och leder den rättsliga styrningen av För... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Vi söker en rättslig expert till teamet för rättslig kvalitetsuppföljning

Rättsavdelningen ansvarar för, utvecklar och leder den rättsliga styrningen av Försäkringskassans verksamhet. Det innebär att avdelningen arbetar med att ge rättsligt stöd till verksamhetens olika delar. Vi genomför rättslig kvalitetsuppföljning och analyserar de olika regelverk som styr Försäkringskassans verksamhet. Rättsavdelningen för även myndighetens talan i olika rättsliga instanser och behandlar remisser från regeringen och andra myndigheter. Rättsavdelningen består av tre verksamhetsområden. De rättsliga experterna arbetar i team med olika ansvarsområden utifrån de olika socialförsäkringsområden som Försäkringskassan ansvarar för.

Ansvar och arbetsuppgifter
Uppgiften som rättslig expert i teamet för rättslig kvalitetsuppföljning innebär att ni i teamet tillsammans driver och samordnar arbetet med uppföljning av det socialförsäkringsrättsliga och förvaltningsrättsliga regelverket. Du planerar och genomför rättsliga kvalitets-uppföljningar och skriver rapporter där resultaten presenteras och analyseras. I förekommande fall ansvarar du även för att följa upp att de åtgärder som Försäkringskassans ledning beslutat om genomförs. I rollen förutsätts du ha mycket god förmåga och trivs med att ta stort eget ansvar för planering och framdrift av det egna och teamets arbete.

Vi söker dig som 


• har juristexamen
• är notariemeriterad eller har motsvarande kompetens
• är stabil och har förmåga att skapa förtroende hos olika samarbetspartners
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål
• har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 

Det är meriterande om du: 


• har erfarenhet av projektarbete och kan ta ett självständigt ansvar för att driva projekt framåt  
• har mycket goda kunskaper inom de rättsområden som Försäkringskassan tillämpar såsom socialförsäkringsjuridik, förvaltningsrätt och EU-rätt  
• har erfarenhet från kammarrätt eller Högsta förvaltningsdomstolen
• har erfarenhet av uppföljningsverksamhet alternativt granskningsverksamhet  

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

 

Övrigt
Rekryteringen avser en visstidsanställning om 1 år från tillträdesdagen. Tjänsten är heltid med tillträde enligt överenskommelse. Stationeringsort är Stockholm, Malmö, Göteborg eller Sundsvall.

Om du har frågor
Vill du veta mer om anställningarna är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gun Borgstedt, tel. 010-116 91 32 . Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Linn Landin, tel. 010-112 49 60. Vid fackliga frågor kontakta Fackförbundet ST: Behzad Barkhodaee, 010-116 22 96, Saco-S: Maria Lindgren, tel. 010-113 43 67, Seko: Irre del Barba, 010-115 30 87.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2019. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet. Visa mindre